MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Το γερμανικό τέταρτο Ράιχ «μόλις έκανε την εμφάνιση του»

Η παγκόσμια ιστορία στην περίπτωση της στάσης της Γερμανίας έναντι των χωρών της ΕΕ, πιθανόν απλά σηκώνει τα « χέρια ψηλά».

Όλοι οι «συμμετέχοντες» στον πλέον αιματηρό και καταστροφικό δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , θεώρησαν ότι το κεφάλαιο « γερμανικός εθνικισμός» θάφτηκε οριστικά και αμετάκλητα στα ερείπια της γερμανικής Καγκελαρίας του Αδόλφου Χίτλερ , μετά την κατάληψη της από τα ρωσικά στρατεύματα. 

Όλες οι χώρες της Ευρώπης» από το 1945 «σήκωσαν τα μανίκια» για την δημιουργία μιας ενωμένης , ειρηνικής και προπάντων ασφαλούς Ευρώπης . Όλοι οι λαοί πλην των Γερμανών, προσανατολίστηκαν στην παραγωγική ανασυγκρότηση των κρατών τους «οδεύοντας» προς την ειρηνική συνύπαρξη των λαών σε μια μελλοντική ενωμένη Ευρώπη. 

Πόσα χρωστάνε τελικά οι ιδιοκτήτες καναλιών;

Τα στοιχεία που κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό ο Γιάννης Στουρνάρας, απαιτούν να μάθουν με ερώτησή τους στην Βουλή 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση για το ακριβές χρέος των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας προς το δημόσιο κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να μάθουν το σύνολο των οφειλών τους. 

Όπως επισημαίνουν στο κείμενο της ερώτησης υπάρχουν οφειλές στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους φορείς πνευματικών δικαιωμάτων και φυσικά στις τράπεζες. Επίσης ζητούν τον ακριβή υπολογισμό του φόρου επί των διαφημίσεων (20%) που δεν έχει καταβληθεί από το 2012. 

Η αποτυχία του ΔΝΤ...

Το Ταμείο έπρεπε να είχε προτείνει στην Ελλάδα μία τρίτη, πραγματικά εναλλακτική λύση – την ελεγχόμενη έξοδο της από την Ευρωζώνη, με τη διαγραφή χρέους, με τη χρηματοδότηση και με τη στήριξη όλων των εταίρων της, καθώς επίσης με τη δική του

Το ΔΝΤ, τουλάχιστον από τα τέλη του προηγουμένου αιώνα, αποτελεί αναμφίβολα το «μακρύ χέρι» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Επομένως, η οποιαδήποτε αντικειμενική αποτυχία του θεωρείται ταυτόχρονα ως ένα λάθος της υπερδύναμης – γεγονός που ασφαλώς χαρακτηρίζει τη δραστηριοποίηση του στην Ελλάδα, όπως κάποτε αυτήν στη Ρωσία, μετά τη χρεοκοπία της (ανάλυση).

Αλέιδα Γκεβάρα: Για ποια δημοκρατία μιλούν στην Ευρώπη;

“Για ποιά δημοκρατία μιλούν οι ευρωπαίοι; Πότε είδατε, π.χ, να εκλέγεται δημοκρατικά ένας βασιλιάς; Που είναι η γηραιά Ευρώπη, που το μόνο που κάνει είναι να συνθηκολογεί διαρκώς και να γονατίζει μπροστά στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Με τον ενθουσιασμό και την συγκρότηση που τη διακρίνει, η Αλέιδα Γκεβάρα (κόρη του κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα) υπερασπίστηκε με πειστικό τρόπο την αξιοπρέπεια του Κουβανικού λαού, που αντιστέκεται για πάνω από μισό αιώνα στον εγκληματικό αποκλεισμό της Βορειοαμερικάνικης αυτοκρατορίας (και των Ευρωπαίων συμμάχων της).