MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

59,7 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!

Όλα τα κράτη της γης χρωστούν 59,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μερικούς ιδιώτες, τις λεγόμενες αγορές. 

Το ερώτημα δεν είναι προς ώρας, γιατί χρωστούν αυτά τα ποσά τα κράτη, αλλά το που βρήκαν αυτά τα εξωγήινα ποσά αυτοί οι ιδιώτες; Πως τα έβγαλαν; ποια ήταν η εργασία που έκαναν για να τα βγάλουν;

Αν στα ποσά αυτά προστεθούν και τα χρέη των ιδιωτών, τα παράγωγα κ.λ.π., δεν φτάνουν ούτε δέκα πλανήτες σαν τη γη για να εξοφληθούν. 

Ποιος θα δικάσει του δικαστές;

Απέρριψε το Β’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα των 10 περιφερειακών Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για κατάργηση της σχετικής αύξησης, με το επιχείρημα μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο παράβολο αποτελεί φόρο αλλά και ότι παραβιάζει Συνταγματικές αρχές η αύξηση για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Η επιβολή αυξημένου παραβόλου για την υποβολή μηνύσεως στοχεύει «στον περιορισμό του μεγάλου όγκου αστήρικτων και προπετών μηνύσεων». 

Το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αύξηση από 10 σε 100 ευρώ του παραβόλου που επισυνάπτεται με την κατάθεση των μηνύσεων και την αύξηση από 10 σε 50 ευρώ του τέλους που προβλέπεται από το άρθρο 63 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την πολιτική αγωγή.