MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

«Οι Έλληνες δεν χρωστάνε τίποτα – Σας κοροϊδεύουν»

Ο Lyndon LaRouche είναι Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής του κινήματος LaRouche, ο οποίος μέσα στο άρθρο του αναπτύσσει την άποψη ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πλασματικό. «Το Ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! 

Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος». Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και «το χρέος της» είναι πως… η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη.

Ο Τσίπρας επικαλούμενος την δημοκρατία βάζει την Γερμανία στην πολιτική διακυβέρνηση της Ελλάδας

Μία νέα προδοσία πριν τις εκλογές...

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη 

Η κυβέρνηση αφού ολοκλήρωσε το έργο της, που δεν ήταν άλλο από το να υπογράψει και η Αριστερά ένα μνημόνιο έτσι ώστε να μην υπάρχει πολιτικός χώρος αντιμνημονιακός, βάζει την Ελλάδα στο νέο σύστημα διακυβέρνησης ως αποικία με νέες εκλογές. Αυτό που θα έχουν να επιλέξουν στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι δεν είναι πολιτική διακυβέρνηση της χώρας, αλλά τον έπαρχο που θα παίρνει εντολές από τους δανειστές. Θα επιλεγεί ο καλύτερος προδότης.

Ο θρίαμβος των δανειστών και του Σόιμπλε

Το νέο μνημόνιο είναι ένα κείμενο 56 σελίδων που θέτει το πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Αντιπροσωπεύει το θρίαμβο των δανειστών και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Σόιμπλε αναδείχθηκε σε σθεναρό υποστηρικτή του στη Γερμανική Βουλή. Το πρόγραμμα του Σόιμπλε εφαρμόζει πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την αμέριστη συμπαράσταση της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.


Μετά από πέντε χρόνια αποτυχημένης πολιτικής μνημονίων, θα ήταν ίσως περιττό να ειπωθεί ότι το νέο μνημόνιο αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό. 

Νέο δάνειο - Με το ένα χέρι τα παίρνουμε με το άλλο τα δίνουμε πίσω

Σχεδόν αυτόματα αφού έγινε η αποταμίευση των χρημάτων της πρώτης δόσης του νέου δανείου από τους Ευρωπαίους πιστωτές της χώρας, ένα «γενναίο» ποσό το χρησιμοποιήσαμε για να αποπληρώσουμε προηγούμενες οφειλές στους ίδιους δανειστές. Αν και τα ονόματα των οργανισμών που μας δανείζουν αλλάζουν, οι δανειστές είναι πάντα οι ίδιοι.

Από τη πρώτη δόση των συνολικά 26 δισ. ευρώ που προβλέπεται στο νέο μνημόνιο συνεργασίας, τα 3,4 δισ. ευρώ έφυγαν «σφαίρα» για την πληρωμή του ελληνικού ομολόγου που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ).

Τα αεροδρόμια ήταν μόνο η αρχή – Οι Γερμανοί και οι πολυεθνικές θέλουν να αγοράσουν όλα τα φιλέτα και τον πλούτο της Ελλάδας …

… σε εξευτελιστικές τιμές – Η δημόσια περιουσία αφού υποτιμήθηκε περνά στα χέρια των δανειστών με κυβέρνηση Αριστεράς 

Μνημόνιο 3: «Πάρτα όλα» με κυβέρνηση Αριστεράς για να μείνουμε στο ευρώ!

Η ιστορία με το πρόσφατο ξεπούλημα των αεροδρομίων στους «φίλους μας τους Γερμανούς» αποδεικνύει περίτρανα για ποιο λόγο το Βερολίνο και οι «δορυφόροι» του επέμεναν να μας κρατήσουν με δανεικά μέσα στο ευρώ. 

Το ενδιαφέρον και τα σχέδια του Βερολίνου είχαν αποκαλυφθεί ήδη από τις επισκέψεις της Μέρκελ στην Αθήνα επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος ζητούσε επιμόνως τρία πράγματα: Τα αεροδρόμια, την ενέργεια και τα σκουπίδια και τέλος τον χώρο της Υγείας. 

«Δημοσιογράφοι» σε ρόλο κατοικίδιων

Τις τελευταίες ώρες κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και ολιγαρχών που ξεκίνησε όταν ο Νίκος Παππάς ζήτησε από τα κανάλια να πληρωθούν οφειλόμενοι φόροι 43 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά όμως στην πρώτη γραμμή πέφτουν πρώτα τα τσικό… και έτσι το ρόλο σήμερα ανέλαβε ο Βασίλης Μπεσκένης. 

Ο Βασίλης Μπεσκένης εκφράζεται ως δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και φαίνεται ότι έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του… τηλεοπτικού σταθμού, προφανώς επειδή πιστεύει απόλυτα το αφεντικό. Βέβαια η έννοια της λέξης «αφεντικό» είναι κάτι αρκετά ομιχλώδες στην περίπτωση του κυρίου αυτού αφού κοιτάζοντας στις βάσεις του εθνικού τυπογραφείου και της Δι@ύγειας είναι σαφές ότι η δημοσιογραφική του ιδιότητα έχει τεθεί στη διάθεση αρκετών αφεντικών… 

Ιδρυτική διακήρυξη του Ενιαίου Αντιμνημονιακού Μετώπου: "Για την εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία"

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Με στόχο τον συνασπισμό όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων της χώρας, βασικά αυτών που κινούνται στο αριστερό μέρος του πολιτικού φάσματος, αλλά και την αναγόρευσή της ως της μοναδικής πραγματικά αριστερής κυβερνητικής πρότασης η Αριστερή Πλατφόρμα, ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. 

Στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι "Θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων".