MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Πάνε για οικουμενική κυβέρνηση με την κάλυψη της λαικής εντολής!

Το λέμε συνεχώς ότι το δικό μας πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, είναι θεατρικό.

Δηλαδή αφενός τα διάφορα μέρη του (κόμματα) δεν εκφράζουν κοινωνικές τάξεις και συγκρουόμενα κοινωνικά συμφέροντα, αφετέρου όλα τα κόμματα αγωνίζονται για την ανάληψη της διαχείρισης του συστήματος (δηλαδή για την ανάληψη της εξουσίας μέσα στο σύστημα) και όχι για την αλλαγή του. Με βάση τα δεδομένα αυτά, τα κόμματα παίζουν θέατρο και επικοινωνιακά παιχνίδια απέναντι στο λαό, προκειμένου να τον διαιρούν σε κομματικές στάνες.

Ο Ελληνικός λαός είναι καταδικασμένος στην υποδούλωση!

Μύθοι και αλήθειες γύρω από το εκλογικό σύστημα καθώς ο χρόνος για τις κάλπες μετρά αντίστροφα.

-Τα λευκά ψηφοδέλτια προσμετρώνται στα έγκυρα ή στα άκυρα;

Η λευκή ψήφος θα έπρεπε να θεωρείται έγκυρη ψήφος, γιατί αποτελεί έκφραση πολιτικής θέσης: το λευκό σημαίνει, στην ουσία, μαύρο σε όλους, μια μορφή έντονης αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος. Αντίθετα, η άκυρη ψήφος είναι μια νομικά ελαττωματική ψήφος, ιδίως διότι παραβιάζει τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Αυλαία για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Αυλαία λοιπόν για την «πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς» που δεν ήταν ακριβώς αυτό, αφού κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το δεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ, άρα επρόκειτο για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Των δύο αντιμνημονιακών ηγετών, που ζήτησαν την λαϊκή εντολή για να καταργήσουν την πολιτική των μνημονίων και εφτά μήνες μετά την ξαναζητάνε για να τη νομιμοποιήσουν. 

Η κατάληξη αυτή, της μνημονιακής στροφής της κυβέρνησης, που επικυρώθηκε στις 14 Αυγούστου με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου λιτότητας* με νέα άδικα οριζόντια μέτρα, είχε διαφανεί από τις 20 Φεβρουαρίου με τη συμφωνία του EUROGROUP . 

To μυστικό σχέδιο του Ομπάμα για την Παγκόσμια Οικονομική Κατάρρευση!

Η ιστοσελίδα Washingtonsblog της οποίας ο ιδρυτής είναι άγνωστος καθώς και ο κύριος σχολιαστής, αλλά και ταυτόχρονα γνώστης των καταστάσεων, σε άρθρο του στις 19 Ιουλίου αναφέρει πως τον Οκτώβριο ξεκινά η Μεγάλη Παγκόσμια Κατάρρευση. 

Εδώ να προσθέσουμε πως τόσο ο Martin Armstrong όσο και ο Larry Edelson, οι οποίο είναι απο τους ποιό σεβαστούς αναλυτές του Χρηματιστηρίου ετόνισαν πως σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χτυπηθούν με μια γιγαντιαία οικονομική κρίση η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015, λόγω της «κατάρρευσης της κυβερνητικής φερεγγυότητας». Μιας και η Η.Π.Α. δεν θα καταρρεύσουν τόσο γρήγορα όπως η Ευρώπη και η Ιαπωνία, όλοι παγκομσίως θα στραφούν προς τις αμερικανικές μετοχές και ομόλογα ως μια πρόσκαιρη λύση. 

Παγκόσμια πυρκαγιά

Όλοι προσπαθούν εναγωνίως να διαπιστώσουν το είδος της κρίσης, από την οποία πλήττεται ο πλανήτης σήμερα – χωρίς αποτέλεσμα, αφού πρόκειται για το συντονισμό πολλών καταιγίδων μαζί, με συνέπειες που κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει

Δύσκολα μπορεί να μην χαρακτηρίσει κανείς ως δειλία την παραίτηση ενός πρωθυπουργού ο οποίος, αφού υπέγραψε το οδυνηρότερο μνημόνιο των τελευταίων ετών (κυρίως λόγω του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, αυτή τη φορά συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, καθώς επίσης των ενεργειακών αποθεμάτων), δεν είχε το θάρρος να το εφαρμόσει – επειδή έτσι θα έδειχνε το αληθινό του πρόσωπο στους Έλληνες Πολίτες, ειδικά σε αυτούς που τον ανέδειξαν στην εξουσία, πιστεύοντας στις καιροσκοπικές προεκλογικές του δεσμεύσεις. 

Σοβαρό ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του μεγέθους του 1929

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Θέλω να σας παρακαλέσω να διαβάσατε πολύ προσεκτικά τη σημείωσή μου αυτή. Δε με νοιάζει αν θα σας αρέσει. Δε θέλω όμως να την αντιμετωπίσετε με ελαφρότητα κι επιδερμικά. Σκεφτείτε την, προβληματιστείτε, αναζητήστε κι άλλα στοιχεία και πληροφορίες. Αλλά μην την προσπεράσετε επιπόλαια.

Εδώ κι εβδομάδες σας γράφω, κι είμαι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα, οτι η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με το σοβαρό ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του μεγέθους, τηρουμένων των αναλογιών, ενός 1929.

Ο πραγματικός σκοπός της «θεραπείας σοκ» στην Ελλάδα

Michel Collon στο Réseau International (Γαλλία) 

12,5 εκατομμύρια Γερμανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Παρ' αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα, η Μέρκελ προσπαθεί να επιβάλει το "γερμανικό μοντέλο" στον κόσμο. Ο Michel Collon αναλύει φια την RT Γαλλίας το παράδειγμα της Γερμανίας. 

Στην πραγματικότητα, το γερμανικό μοντέλο δεν λειτουργεί. Και αυτό είναι λογικό: αν χαμηλώνετε τους μισθούς, αν πολλαπλασιάσετε τις υπερ-επισφαλείς θέσεις εργασίας (είδαμε ακόμα ανθρώπους να πληρώνονται με ένα ευρώ την ώρα!), εν ολίγοις, αν φουσκώνετε τα κέρδη των πολυεθνικών καταστρέφοντας τους εργαζομένους, με τι θα αγοράσουν;