MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η SIEMENS “ΤΡΩΕΙ” ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΥΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από τη στιγμή που οι Γερμανοί φόρεσαν “γραβάτα” στον Τσίπρα και το Μνημόνιο Νο 3 ψηφίζεται και με τις ψήφους των Μνημονιακών κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του “Ποταμιού”, σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού – προδομένου για άλλη μια φορά – οδηγώντας τη χώρα σε Εθνικές εκλογές, για δυο κυρίως λόγους: 

α) Μετά την καταψήφιση του τρίτου Μνημονίου από μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τον πλήρη ιδεολογικό διαχωρισμό τους από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η βούληση των Γερμανών ήταν να δημιουργηθεί μια δοτή κυβέρνηση όλων εκείνων των Μνημονιακών κομμάτων, προκειμένου να τηρηθεί η συμφωνία με τους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας. Επικράτησε ωστόσο, η πρόταση Εθνικών εκλογών για να έχει αυτή η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού!! 

Ασύμμετρες εξελίξεις

Οι Η.Π.Α. συνεχίζουν τους πολέμους, για να διατηρηθεί η ηγεμονική θέση του τραπεζικού Καρτέλ στον πλανήτη – προσπαθώντας παράλληλα να δημιουργήσουν εστίες πυρκαγιάς, για την αποδυνάμωση των εχθρών και τη λεηλασία των συμμάχων τους

«Ο πλανήτης αλλάζει με πολύ γρήγορο ρυθμό – γεγονός που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την κατανόηση των εξελίξεων, ενώ προωθεί τον πανικό στις ανθρώπινες κοινωνίες. Έχουν δημιουργηθεί δε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, τόσο στο εκάστοτε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, τα οποία προβλέπεται να συγκρουσθούν μεταξύ τους – αμείλικτα, αλύπητα και ανελέητα. 

Μνημόνιο 3: Γη και ύδωρ θέλουν οι Γερμανοί μετά τις εκλογές

Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος «πελάτης» του Βερολίνου – Καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης η Γερμανία έχει δώσει, συνολικά, …
κάτω από 100 δις ευρώ και κερδίσει 76 δις. το χρόνο! – Είτε λόγω ανικανότητας, είτε για λόγους σκοπιμότητας οι μνημονιακές κυβερνήσεις έπαιξαν το… παιχνίδι των Γερμανών 

Είτε λόγω ανικανότητας, είτε για λόγους σκοπιμότητας, οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις «έπαιξαν» το παιχνίδι της Μέρκελ και του Σόιμπλε μετατρέποντας τη χώρα σε «πειραματόζωο» της Ευρώπης. Όπως πολλές φορές έχει επισημάνει το Newsbomb.gr οι… φίλοι μας οι Γερμανοί έδιναν δανεικά στην Ελλάδα υπό μορφή εγγυήσεων και λογιστικού χρήματος και στη συνέχεια κέρδιζαν ζεστό χρήμα το οποίο αποθήκευαν στις τράπεζές τους. 

Λαπαβίτσας: Θα θέσουμε θέμα συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ

Η καθοριστική σύγκρουση στις εκλογές θα γίνει ανάμεσα στην ευρύτατη μνημονιακή συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΝΔ/Ποτάμι/ΠΑΣΟΚ και στη μόνη πραγματική αντιπολίτευση, τη Λαϊκή Ενότητα. Δύο παράγοντες θα κυριαρχήσουν: πρώτον, η αξιοπιστία και, δεύτερον, το πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανάταξης της χώρας. 

Η συμπολίτευση αντιμετωπίζει βαθύτατο πρόβλημα αξιοπιστίας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε παντελώς αναξιόπιστος. Δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο ένα κόμμα της Αριστεράς όχι απλώς να μην εφαρμόζει το πρόγραμμά του, αλλά να υιοθετεί πλήρως το πρόγραμμα του αντιπάλου! Η αξιοπιστία της ΝΔ έχει τραυματιστεί βαρύτατα από τις δεκαετίες διακυβέρνησης και από την πλήρη ανακολουθία του πρώην αρχηγού της, κ. Σαμαρά, στο θέμα των μνημονίων. Το Ποτάμι είναι ένα πολιτικό σύμφυρμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, εκεί πλέον έχουμε το ναδίρ της αξιοπιστίας, πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, στελεχών και διαπλεκομένων. 

Οι Δημοσκόποι της "πλάκας" έπιασαν δουλειά!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ 

Η είδηση... 

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες όλες σχεδόν έχουν αρχίσει τις σχετικές μετρήσεις για τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των εκλογών.
Ο σχολιασμός...

Οι δήθεν έγκυροι και έγκριτοι εγχώριοι "επιστήμονες" των μετρήσεων και των αναλύσεων ξανάπιασαν δουλειά με σκοπό να κατευθύνουν ξανά την κοινή γνώμη σε κόμματα και πρόσωπα τα οποία όπως λένε πολλοί τους πληρώνουν "τοις μετρητοίς" ή τους υπόσχονται μελλοντικές διευκολύνσεις και επιχορηγήσεις.