MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αύξηση των πτωχεύσεων των επιχειρήσεων στη Ελλάδα κατά 9% το 2015.

«Ο αριθμός των επιχειρηματικών πτωχεύσεων στη Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί κατά 9% το 2015 και έτι περαιτέρω - κατά 6% - το 2016». Αυτό αναφέρει η επικαιροποιημένη πρόβλεψη περιστατικών αφερεγγυότητας στην Ευρωζώνη, της εταιρείας ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων Atradius που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. 

Στα συμπεράσματα της σχετικής ανακοίνωσης αναφέρεται ότι οι προοπτικές για τα περιστατικά αφερεγγυότητας το 2015 έχουν επιδεινωθεί. Συνολικά τα περιστατικά αφερεγγυότητας προβλέπεται να μειωθούν μόνο κατά 7% σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για ποσοστό 10%. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των περιστατικών αφερεγγυότητας σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών.

Η παγκόσμια χρεοκοπία των τραπεζιτών προ των πυλών

Είμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας και κυρίως «αχαλίνωτης» διαφθοράς των κεντρικών τραπεζών, παγκοσμίως. Παρατηρώντας τα τεράστια κεφάλαια που διακινούνται δια μέσου των κεντρικών τραπεζών, γίνεται κατανοητό ότι αυτά χρησιμοποιούνται για την αύξηση των τιμών στο χρηματιστήριο, προς όφελος της πάμπλουτης οικονομικής ελίτ τονίζει αμερικανικό δημοσίευμα.

Αυτές οι σκέψεις έρχονται σίγουρα στο μυαλό όλων, ειδικά όταν έγινε γνωστό ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η Κεντρική Τράπεζα, αγόρασε 3.300.000 μετοχές της αμερικανικής εταιρείας Η/Υ Apple κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, προσθέτοντας στην συνέχεια στο «χαρτοφυλάκιο της» άλλες 500.000 μετοχές κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015.