MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η μεγάλη ληστεία!

Για κάθε 100 € δάνειο που εγκρίνει μία τράπεζα, απαιτείται εγγύηση μόλις 1 € στην ΕΚΤ – οπότε, εάν υπολογίσει κανείς το επιτόκιο στα πραγματικά χρήματα που διαθέτει μία τράπεζα της Ευρωζώνης, θα διαπιστώσει πως υπερβαίνει το 500% ετήσια

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο (Στη διελκυστίνδα Η.Π.Α. και Κίνας), από το 2005 μέχρι σήμερα, η ποσότητα χρήματος στις Η.Π.Α. αυξανόταν ετήσια κατά το γιγαντιαίο ποσοστό των 17,8% (μέσος όρος) – ενώ οι τιμές καταναλωτή μόλις κατά 1,9%.

Το γεγονός αυτό οφείλεται προφανώς στην υιοθέτηση των πακέτων ποσοτικής διευκόλυνσης (QE) εκ μέρους της Fed, μέσω των οποίων διαστρεβλώθηκε εντελώς η λειτουργία της ελεύθερης αγοράς – με τον πληθωρισμό να μεταφέρεται στις αγορές των παγίων περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι οι μετοχές και τα ακίνητα.

Foreign Policy: «Επαίσχυντη η ανοχή της Α. Μέρκελ στους Νεοναζί»!

Το γνωστό και φημισμένο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy «επιτίθεται» στην Γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ , την οποία κατηγορεί για μια άνευ προηγουμένη ανοχή της ίδιας, στις επιθέσεις των νεοναζί στους μετανάστες στην Γερμανία, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Η αποτυχία της Γερμανίδας Καγκελάριου να καταδικάσει αμέσως και επιτόπου τις ενέργειες των νεοναζί στην χώρα της , «πιέζει» τους Γερμανούς στο να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η Α. Μέρκελ εγκρίνει τους ακροδεξιούς διαδηλωτές, που επιτίθενται στα κέντρα υποδοχής ανυπεράσπιστων μεταναστών. Η πράξη αυτή είναι απαράδεκτη για την πολιτική ελίτ της Γερμανίας, αναφέρει η αμερικανική έκδοση.