MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Μπορεί να σε ξεγελάσουν όλοι για λίγο καιρό, αλλά όχι όλοι όλο τον καιρό!

Δευτέρα 6 Ιουλίου. Είναι η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, στο οποίο ο ελληνικός λαός έχει πει ΟΧΙ στη συμφωνία με ποσοστό 62%.

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης

Αμέσως λοιπόν μετά το δημοψήφισμα, πραγματοποιείται η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, που συγκλήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Πόσο θα αντέξει η φούσκα των διεθνών αγορών;

Του Μιχάλη Γιαννεσκή 

«Ενόσω η κυβέρνηση δεν επεμβαίνει, εγώ θα πουλάω», σχολίασε πρόσφατα ένας χρηματιστής σχετικά με την πτώση του χρηματιστηρίου της Κίνας. Εννοούσε ότι θα πουλάει μετοχές, ομόλογα και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, για να προκαλέσει κυβερνητική επέμβαση.

Διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβέρνησή της Κίνας, όπως και η κυβέρνηση κάθε μεγάλης οικονομίας, αργά ή γρήγορα θα ρίξει όσα κρατικά κονδύλια χρειάζονται στην αγορά για να αγοράσει μετοχές και ομόλογα, να στηρίξει τη φούσκα των αγορών και να αποφύγει περαιτέρω πτώση του χρηματιστηρίου της.