MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πουλημένοι και φαύλοι πολιτικοί έβαλαν την πατρίδα σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Μετά το 2008 που η εθνική μας οικονομία εισήλθε σε περίοδο εντονότατης οικονομικής-δημοσιονομικής κρίσης, οι κοινωνικές αντιθέσεις έχουν επικίνδυνα οξυνθεί, η φτωχοποίηση μεγάλων λαϊκών μαζών ολοένα και περισσότερο αυξάνεται και το εγχώριο κομματικό-πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να επιλύσει τα φλέγοντα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της χώρας.

Το μεταπολιτευτικό δικομματικό κατεστημένο εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η νομενκλατούρα των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, που επί σαράντα και πλέον χρόνια καταδυναστεύουν την ελληνική κοινωνία, είναι πλήρως εξαρτημένα από τον αμερικανικό παράγοντα και έχουν καταστήσει την Ελλάδα δουλοπαροικία των ΗΠΑ. 

Τι έγινε με την εμπλοκή Βουλγαράκη, Λιάπη και Μεϊμαράκη για το ξέπλυμα 10 δισ. ευρώ;

Aπό το φθινόπωρο του 2010 υπήρχαν στα συρτάρια του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις του Ιωσήφ Λιβανού για τις δραστηριότητες ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» του κυκλώματος κτηματομεσιτών που εμπλέκουν τον τότε πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη και τους δύο πρώην υπουργούς Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λιάπη, στην Ανατολική Αττική, τη Γλυφάδα και την Κρήτη, αλλά μόλις το 2012 διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία και απο τότε δεν ξαναυπήρξε η παραμικρή εξέλιξη!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News το 2012 οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.

Δάνεια 406 εκατ. ευρώ στην ιδιωτική τηλεόραση το 2014!

Σε άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας. Οι τηλεοπτικές εταιρείες έχουν υψηλές ζημίες, άνω των 40 εκατ. ευρώ, δεκαπλάσια δάνεια, αρνητικά ίδια κεφάλαια, τουλάχιστον 1.975 έμμισθους εργαζομένους αλλά και… ένστικτο επιβίωσης.

Η συνολική κατάσταση έχει ως εξής:

Ζήτημα ανεπάρκειας κεφαλαίου κίνησης αντιμετώπιζαν στο τέλος του 2014 το Mega και το Star, ενώ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στον ΣΚΑΪ, καθώς έχει αρνητικά κεφάλαια ύψους 14 εκατ. ευρώ και ο ελεγκτής στις παρατηρήσεις του αναφέρει πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας. 

Κωλόπαιδα!

Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων. Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας. Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες.

Κωλόπαιδα, πτυχιούχοι της αντιγραφής και διδάκτορες του κώλου, άεργοι αγάμητοι που βρήκατε δουλειά μόνο στο κωλοχανείο της Βουλής κρυμμένοι πίσω από την φούστα της ασυλίας να ψηφίζετε ΝΑΙ σε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ΝΑΙ στην πουτάνα την Ε.Ε δίνοντας τις συντεταγμένες στα στούκας των τρομοκρατών φεντεραλιστών εταίρων σας να βομβαρδίζουν σπίτια Ελλήνων, νοσοκομεία Ελλήνων, σχολεία Ελλήνων, λιμάνια Ελλήνων, αεροδρόμια Ελλήνων, γη Ελλήνων, παιδιά Ελλήνων, όνειρα Ελλήνων. 

Καταρρέει η Γερμανία…

Υπό σημαντική πίεση βρίσκονται και πάλι τα γερμανικά ομόλογα, παρά την αδυναμία των μετοχικών αξιών και την ενίσχυση των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου. 

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ερωτήματα, με το κύριο να είναι αν η Κίνα στρέφεται στην πώληση των συμμετοχών της σε Γερμανικά ομόλογα για να αυξήσει τα μετρητά της μετά τον αποδεκατισμό των ομολόγων την περασμένη εβδομάδα. 

THE BABYLON CODE: Το παγκόσμιο χρηματιστηριακό-οικονομικό κραχ

Οργιάζουν οι φήμες πλέον και οι πληροφορίες ότι επίκειται ένα παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ το οποίο θα ζήσει η τρέχουσα γενιά.

Την παρούσα περίοδο, υπάρχουν κάπου 23 χώρες ανά τον κόσμο όπου ήδη διενεργείται εκκωφαντική πτώση στα χρηματιστήριά τους, χώρες όπως η Κίνα, η Ν. Κορέα, η Βραζιλία, η Ελλάδα μας, η Πολωνία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν. Κι άλλες χώρες όμως ακολουθούν με βήμα ταχύ!

Πολλοί αναλυτές μας λένε ότι, όλες αυτές οι πτώσεις (κραχ) προέρχονται από την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι ανερχόμενες οικονομίες ένιωσαν τη μεγάλη πίεση το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου όταν η Κίνα υποτίμησε το νόμισμά της, το Yuan.