MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δυσοίωνες επαναλήψεις

Η αυστριακή κυβέρνηση το 1933, υπό τις πιέσεις της δικής της Τρόικας, αποφάσισε την κατάργηση του Κοινοβουλίου, επειδή εμπόδιζε τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος των δανειστών της χώρας – ανοίγοντας τελικά το δρόμο στο φασισμό

Ενώ η Ελλάδα οδηγήθηκε σε μία τριπλή παγίδα (ανάλυση), έχοντας επί πλέον να αντιμετωπίσει έναν θανατηφόρο αποπληθωρισμό (γράφημα), τα μεγάλα πολιτικά της κόμματα διεξάγουν τις εκλογές, με αντικείμενο ποιό από τα δύο θα διαχειρισθεί καλύτερα το τρίτο μνημόνιο – το οποίο, ειδικά κάτω από τις σημερινές συνθήκες της παγκόσμιας υπερχρέωσης, καθώς επίσης του περιορισμού του ρυθμού ανάπτυξης λόγω της Κίνας, δεν επιτρέπει καμία απολύτως ελπίδα για το μέλλον.

Η ΔΕΘ ΕΙΝΑΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΨΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” egerssi@otenet.gr 

www.apostoloupanos.gr

Μια φορά και έναν καιρό, ο Νικόλαος Γερμανός, ένας σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός (εξελέγη βουλευτής το 1915) με υψηλή μόρφωση και πατριωτικά ιδανικά, οραματίσθηκε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι, σε μια Θεσσαλονίκη που προσπαθούσε να συνέλθει από την καταστροφική πυρκαγιά του 1917 και να απορροφήσει τα αμέτρητα πλήθη των προσφύγων που αναζητούσαν μια καλύτερη μοίρα στη φτωχομάνα πόλη, εγκαινιάσθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1926 η 1η ΔΕΘ. 

Ώστε αυτοί θα μας κυβερνήσουν;

Κάθε πρόπερσι και καλύτερα. Ο λαός μας φυσικά λέει κάθε πέρυσι και καλύτερα, αλλά εμείς το ξεπεράσαμε και αυτό το στάδιο. Έτσι όπως πάει ο κατήφορος μας πολύ σύντομα και το πρόπερσι θα αλλάξει και θα γίνει καμιά δεκαετία και βάλε!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 

Δεν νομίζουμε ότι στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας θα έχουν υπάρξει χειρότερες εκλογές. Από ποια άποψη; Μα φυσικά από την ποιότητα των κομμάτων και των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος σε αυτές… Ας όψεται φυσικά και η λίστα που εμποδίζει έστω και την παραμικρή ανανέωση των υποψηφίων… Μην ξεχνάμε ότι τα κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα σεβαστούν τις ψήφους που πήραν οι βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές…