MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ; ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αναρωτιόμαστε γιατί να φορολογείται τόσο σκληρά ο λαός για να πληρώνουμε παχυλότατες αμοιβές σε ΠτΔ, πρωθυπουργό, υπουργούς, 300 βουλευτές κ.λ.π.; Γιατί άραγε, αφού την πραγματική κυβέρνηση της χώρας δεν θα την έχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας;

Προφανώς όλοι θα έχετε πληροφορηθεί την είδηση που αποκάλυψε η εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ» του περασμένου Σαββάτου και η οποία δεν διαψεύστηκε. Σύμφωνα με την είδηση αυτή, στις 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την επόμενη των εκλογών, έρχεται στην Αθήνα ο Ολλανδός Κομισάριος Μάαρτεν Φερβέι, ως επικεφαλής της νέας Task Force, την οποία προφανώς αποδέχτηκε ο αριστερός κ. Τσίπρας και ο οποίος κομισάριος, θα έχει απευθείας πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κώστας Λαπαβίτσας: Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

Η αναγκαιότητα του εθνικού νομίσματος 

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλλαγής, ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας, οικονομικής προόδου και ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη. Το πρόγραμμα αυτό είναι απολύτως αδύνατον να εφαρμοστεί εντός του πλαισίου της ΟΝΕ. Για τον λόγο αυτό, η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για την εισαγωγή εθνικού νομίσματος.

Η έξοδος από την ΟΝΕ είναι ένας δρόμος που εμπεριέχει συγκρούσεις με ισχυρότατα εγχώρια και ξένα συμφέροντα. Ο σημαντικότερος παράγοντας για μια επιτυχημένη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα είναι η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης που θα αντλεί δύναμη από τη λαϊκή στήριξη και συμμετοχή.