MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ντιμπέιτ: Τι δεν ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, τι δεν απάντησαν οι πολιτικοί

Του Κώστα Τσιτούνα

Οι πολίτες εξακολουθούν -ακόμα και σήμερα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού– να παρακολουθούν «πολιτικά reality» με «στημένους» επαγγελματίες της πολιτικής - Γιατί δεν «ακούστηκαν» τα πραγματικά προβλήματα του λαού - Η αλήθεια πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα 
  
Το ποιοι κέρδισαν ή έχασαν επικοινωνιακά στο χθεσινό (9/08/2015) debate, λίγη σημασία έχει για την πλειονότητα του ελληνικού λαού. 

Το βασικό συμπέρασμα της -πρώτης μετά από έξι χρόνια- τηλεμαχίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, είναι ότι κανείς από αυτούς δεν αναφέρθηκε στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και κανείς δεν μας έδωσε έναν απολύτως πειστικό και τεκμηριωμένο σχέδιο για το πώς θα βγει η χώρα από το τέλμα. 

Αυτό δεν ήταν debate. Συνάντηση στο Καφενείο της Διαπλοκής ήταν!

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Ο Γιούνκερ τους έβαλε και το βασικό θέμα της συζήτησης “To Grexit δεν έχει τελειώσει”. Αναμενόμενες ήταν και οι σπόντες που έπεσαν κατά τη διεξαγωγή του debate απο τους δημοσιογράφους της διαπλοκής “πρέπει να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση για να υπάρξει συζήτηση για το χρέος μετά την αξιολόγηση”. Το πώς και το γιατί φυσικά δεν συζητήθηκε.

Μαύρη δημοκρατία έχει η Ελλάδα. Κατάμαυρη…

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

• ΤΟ 1863 το Ηνωμένο Βασίλειο παρέδωσε στην Ελλάδα τα Ιόνια Νησιά

• Το 1878 με την συνθήκη του Βερολίνου και το 1881 με την συνθήκη της Κωνσταντινούπολης παραδόθηκε στην Ελλάδα η Θεσσαλία.

• Το 1913 με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου εντάχτηκε στη Ελλάδα η Μακεδονία και τα νησιά του Αιγαίου.

Τι θα σημαίνει μια άρνηση πληρωμής του χρέους για την Ελλάδα

ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ;

Στο πρόσφατο παρελθόν τέσσερις χώρες έχουν προχωρήσει σε μονομερείς παύσεις πληρωμών και διαγραφές του χρέους τους: Αργεντινή, Ισημερινός, Ρωσία και Ισλανδία. Και στις τέσσερις αυτές χώρες ο πληθυσμός τους ζει καλύτερα σε ζητήματα όπως η ανεργία1 αλλά και η αύξηση του ΑΕΠ2 της κάθε χώρας, σε σχέση με την κατάσταση τους πριν αρνηθούν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Στην Ελλάδα που συνεχίζει να πληρώνει το δημόσιο χρέος της τα αποτελέσματα ήταν τα αντίστροφα3.

Υπνηλία...

Δεκάδες κλήσεις διαμαρτυρίας από ελληνικές και ξένες φαρμακοβιομηχανίες δέχτηκε μετά το τέλος του ντιμπέϊτ το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΡΤ.

Απειλούσαν με μηνύσεις
για αθέμιτο ανταγωνισμό,
..αφού μόνο μέσα σε τρείς ώρες είδαν τις πωλήσεις τους σε υπνωτικά χάπια, και άλλα παρόμοια να παίρνουν την κατηφόρα.

Ένας άλλος -ο πιό έξυπνος- απ' τους φαρμακοβιομήχανους ρωτούσε αν θα πορούσε να αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα της κασέτας του ντιμπέϊτ,
..αποσκοπώντας στη με φυσικό τρόπο και χωρίς φάρμακα καταπολέμηση της αϋπνίας.

Κλητήρες κι ανίκανοι να διαχειριστούν ένα περίπτερο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ

Τι απολαύσαμε ψές βράδυ; Που έλεγε και ο παππούλης μου.

Τρεις τίτλους και τρεις «προαιώνιες» νεοελληνικές καραφαρσάρες. Η πρώτη «παράλληλοι μονόλογοι κουφών». Η δεύτερη «εσύ φταις, όχι εσύ φταις». Και η τρίτη «Μαυρογιαλούρος: η επιστροφή της παράγκας»

Μεθερμηνευόμενα όλα αυτά καταλήγουν στο γνωστό «Τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα». Τον πολιτικό όσο και να πλένεις το σαπούνι σου χαλάς !