MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Απλοί προδότες; Με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου (ή σωστότερα του Αχρείου Πάγκου;) η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ ψήφισε σχέδιο του ΟΗΕ για το δημόσιο χρέος! Τι μπορεί πλέον να κάνει αυτός ο άμοιρος & προδομένος λαός; Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων;

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε χθες Πέμπτη αυτό που περιέγραψε ως παγκόσμιες «βασικές αρχές» για διαδικασίες αναδιάρθρωσης δημοσίου χρέους, με στόχο τη βελτίωση του παγκοσμίου χρηματοοικονομικού συστήματος- πρωτοβουλία για την οποία έμπνευση ήταν η κρίση χρέους της Αργεντινής.

Όπως αναφέρεται σε… σχετικό δημοσίευμα του Reuters, οι ψήφοι υπέρ ήταν 136 υπέρ, 6 κατά και 14 αποχές. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε η Νότια Αφρική. Σημειώνεται ότι, εν αντιθέσει με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αν και διαθέτουν πολιτικό βάρος.

Που καταλήγουν οι δικογραφίες που αποστέλλουν οι εισαγγελείς στην βουλή;

Η κόντρα μεταξύ Καμμένου και Μεϊμαράκη για μια δικογραφία που έστειλαν στη Βουλή οι εισαγγελείς αποκάλυψε το που καταλήγουν οι φάκελοι που αποστέλλονται από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.


Ας αρχίσουμε από το ίδιο το απαράδεκτο ελληνικό Σύνταγμα που στην ουσία κουκουλώνει τις ευθύνες των μελών των κυβερνήσεων. Λέει λοιπόν το Σύνταγμα, στο άρθρο 86, πως αν σε μια ανάκριση αναφερθεί όνομα μέλους κυβέρνησης (νυν ή πρώην), αμέσως σταματά η ανάκριση, ο ανακριτής δεν μπορεί να συνεχίσει να βρει την αλήθεια, αλλά ο σχετικός φάκελος αποστέλλεται αμέσως στη Βουλή.


ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕΡΟΣ 2ο : ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου 

Η αποχή είναι ψήφος και μάλιστα η πιο δυνατή συστημική ψήφος και η πιο ύπουλη, διότι ‘πουλάει’ αντίσταση δήθεν και απόρριψη όλων των … κομμάτων ενώ στην ουσία/πραγματικότητα είναι αυτή που δίνει την μεγαλύτερη δύναμη στα κόμματα και κυρίως στα κόμματα εξουσίας, σε αυτή την περίπτωση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. 

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο μας άρθρο όπου σας αποδείξαμε με την απλή αριθμητική που διέπει τις φόρμουλες του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ότι η αποχή δεν αποτελεί βιώσιμη λύση στις εκλογές και αντιθέτως προκαλεί μεγάλη ζημία στα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού αφού ενδυναμώνει τα συστεμικά κοινοβουλευτικά κόμματα, οδηγούμαστε στο ερώτημα “Πώς αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση όπου φαινομενικά ό,τι και να επιλέξει ο Πολίτης να κάνει στις εκλογές, ωφελούνται τα κόμματα εξουσίας που επιζητεί ν απορρίψει και να απαλλάξει την ζωή του από αυτά;“…

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕΡΟΣ 1ο: Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Έχουμε πολλάκις πει και κάνει ευρέως γνωστό ότι βρισκόμαστε, το σύνολο του Ελληνικού Λαού, αντιμέτωποι με ένα καρτέλ-κλίκα Ολοκληρωτιστών Ολιγαρχών οι οποίοι είναι εξαναγκασμένοι να κρατούν μια μάσκα δημοκρατικότητας και να υποκρίνονται ότι σέβονται την Δημοκρατία, την Λαϊκή Ετυμηγορία, την Λαϊκή Κυριαρχία, κλπ, κλπ για να κρατήσουν τα απαραίτητα προσχήματα διαχείρισης και μονοπώλησης της εξουσίας. 

Δηλαδή, κάνουν κάθε απολυταρχικό κόλπο και τερτίπι αλλά αποκλειστικά κάτω από την επίφαση της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας διότι αν δεν το κάνουν ανοίγει ο δρόμος για ντόμινο καταστάσεων που θα τους αφαιρέσουν βίαια την εξουσία και που δεν είναι το αντικείμενο του παρόντος άρθρου, αλλά άλλων που έπονται.