MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλαγή εποχής

Ο παγκόσμιος οικονομικός κύκλος έφτασε στο τέλος του, παράλληλα με τις πρώτες ρωγμές στο νεοφιλελεύθερο δόγμα – σηματοδοτώντας το ξεκίνημα ενός νομοτελειακά βίαιου και ταραχώδους καινούργιου, του οποίου θα προηγηθεί ένα κραχ

«Στην οικονομία τα πράγματα διαρκούν πολύ περισσότερο, από όσο πιστεύει κανείς – όταν όμως συμβαίνουν, τότε εξελίσσονται πολύ πιο γρήγορα, από όσο νομίζουμε. Ειδικά όσον αφορά τη χρονική περίοδο πριν από τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις, οι πιθανές αιτίες που τις προκαλούν είναι συνήθως γνωστές εκ των προτέρων – με αποτέλεσμα να θεωρούν αρκετοί πως θα έπρεπε να είχε προκληθεί το κραχ ενωρίτερα.

Εν τούτοις, για κάποιο μεγάλο συχνά διάστημα, δεν συμβαίνει τίποτα – οπότε οι «προφήτες των κρίσεων» μένουν μόνοι τους, επειδή κανένας δεν τους πιστεύει. Όταν όμως ξεσπούν τα κραχ, τότε η αντίδραση των ανθρώπων είναι εξαιρετικά βίαιη – λόγω του ότι πολλοί συνηθίζουν να λένε το εξής: «Ήταν απολύτως ξεκάθαρο πως θα ερχόταν η κατάρρευση, οπότε λογικά συμπεριφερόμαστε τόσο εξτρεμιστικά».

Αυτοκτονίες: Η σύγχρονη ελληνική τραγωδία

Της Γεωργίας Λινάρδου


Φτώχεια, χρέη, ανεργία και μια θηλιά στο λαιμό για χιλιάδες συμπολίτες μας, την ώρα που η πολιτεία μέσω των μνημονίων επαφίεται σε πάσης φύσεως περικοπές με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε μία... δήθεν ανάπτυξη. 
 
Οικονομική κρίση, λιτότητα, επαγγελματική αβεβαιότητα, δυσπραγία, μείωση των δαπανών για την υγεία, χρέη και ανεργία αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που έχει εκτοξεύσει τις αυτοκτονίες στη χώρα μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Όποιος έχει το Mega, μυγιάζεται

Του Κώστα Βαξεβάνη

Άλλος άνθρωπος έγινε η Όλγα Τρέμη, όταν ο Τσίπρας μίλησε για κανάλια της διαπλοκής στο debate. Βγήκε από τα Chanel της. «Ποιούς εννοείτε;» φώναξε. Και μπροστά σε αυτή την απαίτηση, έκανε παράβαση της διαδικασίας, έδειξε και ασέβεια όχι στον Τσίπρα αλλά στο συνάδελφό της συντονιστή, παρουσιάστηκε αποφασισμένη να πάρει απάντηση.

Μετά από τόσες ερωταπαντήσεις στο debate με τόσες ανακρίβειες, ψέματα και προσβολή της λογικής, η κυρία Όλγα δεν θέλησε να κάνει καμιά παρέμβαση. Δεν είπε «τι είναι αυτά που λέτε», «γιατί λέτε ψέματα», παρότι ακούστηκαν πολλά. Όταν όμως ακούστηκαν οι λέξεις διαπλοκή και κανάλια, σαν να της έκαναν προσωπική επίθεση.

ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Σε συνέντευξή του προχθές στο κανάλι BLUE SKY και στον Γ. Τράγκα, ο Γενικός Γραμματέας της ΧΑ κ. Ν. Μιχαλολιάκος δήλωσε πως είναι δύσκολο να βγούμε τώρα πλέον από το ευρώ. 

Ότι θα πρέπει να σεβαστούμε την υπάρχουσα κατάσταση και ότι εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι σκληρή διαπραγμάτευση. 

Δηλαδή ό,τι ακριβώς μας έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουρίου 2015.