MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Rothschild: Οι περίεργες συμπτώσεις της υπόθεσης “ελληνική κρίση”

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δεχτεί έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ποσοστό της κατά 50%, περίπου, πτώσης…… 

….του ΓΔ σε αυτό το διάστημα, όσο, κυρίως, στην τεράστια αρνητική απόκλιση του από τις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες, όπως, ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90. 

Μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στη χρηματιστηριακή επίθεση εναντίον του ΧΑ ήταν ηNeuberger Berman η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, πουλώντας 1,7 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (μετοχή με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο ΓΔ) στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. 

Όλο το σχέδιο για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού!

Δανειστές, επιχειρηματίες, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και δημοσκοπήσεις επιχειρούν να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό να... ψηφίσει κυβέρνηση με μόνο στόχο την πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.

Τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2015 οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω παταγωδώς. Η δικαιολογία ήταν ότι ο λαός δεν έλεγε την αλήθεια, ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά των πολιτών, ότι είναι δύσκολα να μετρήσεις ένα δημοψήφισμα κ.λπ.

Και στις δύο περιπτώσεις νικητής ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, για τρίτη φορά προβλέπουν ένα ντέρμπι στον πόντο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για την κατάληψη της πρωτιάς στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η προδοτική στάση των ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης των χρεών

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της κατοχικής Ελλάδας ψήφισαν ενάντια στο ψήφισμα του ΟΗΕ που παρέχει τη δυνατότητα σε υπερχρεωμένες χώρες να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους. Η ευρωμνημονιακή ελληνική κυβέρνηση υπάκουσε πειθήνια στις εντολές της ΕΕ και απείχε από τη σχετική ψηφοφορία, όπου το ψήφισμα εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Οι νέοι κανόνες για τις αναδιαρθρώσει χρεών σύμφωνα με το ψήφισμα, στηρίχτηκαν στην εμπειρία από την κρίση της Αργεντινής στις αρχές του 2000. Θετική ψήφο έδωσαν 136 χώρες, αρνητική έξι, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ, ενώ 41 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, απείχαν της ψηφοφορίας.