MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά την απομάκρυνσιν εκ της κάλπης...

Δεν ξέρω τι μορφή θα έχει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις μεθαυριανές εκλογές ούτε ποιον θα έχουμε ως πρωθυπουργό. Εκείνο που ξέρω, όπως όλοι οι νοήμονες άνθρωποι σ' όλον τον κόσμο, είναι πως σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν αυστηρά οι όροι του τρίτου εν σειρά μνημονίου, το οποίο υπέγραψε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας και από τις 14 του περασμένου Αυγούστου είναι νόμος του κράτους (Νόμος 4336/2015, ΦΕΚ 94/14-08-2015, τεύχος Α΄).

Σήμερα, λοιπόν, σκέφτηκα να σημειώσω μερικά πραγματάκια από τα τόσα που περιλαμβάνει ο εν λόγω νόμος. Πιθανώς, κάποια απ' αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω, σας είναι γνωστά. Όμως, μιας και ετοιμαζόμαστε να πάμε στην κάλπη, δεν βλάφτει να τα θυμηθούμε, ώστε να είμαστε σίγουροι για το τι μας γίνεται την ώρα που θα ρίχνουμε το κουκί μας. Πάμε κατ' ευθείαν στην σελίδα 1014 του ΦΕΚ, όπου αρχίζει το "Μνημόνιο συνεννόησης για τριετές πρόγραμμα του ΕΜΣ":

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ! Για εξοπλιστικά,λιστα Λαγκάρντ και «συμβούλους»…

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Χα…
Εξαιρετικά αποκαλυπτικό είναι το Κουτί της Πανδώρας για τον κ.Μεϊμαράκη. 

Μαθαίνουμε ότι ο σύζυγος στενής συμβούλου του που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε …μεγαλειώδη κάθειρξη αθώωθηκε στο δεύτερο βαθμό. 

η δίκη σε πρώτο βαθμό έγινε …μια ζωή ολόκληρη μετά την τέλεση της πράξης την οποία ανέλαβε να «διερευνήσει» ο γνωστός «μεζουρο-ανακριτής» Καλούσης,ο οποίος την χειρίστηκε τόσο καλά ώστε να πάει φυλακή ο ίδιος…Και για άλλες βέβαια υποθέσεις και όχι μόνο για την «ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΕΝΤΙΘ»…