MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αριθμοί της ιστορίας κρύβουν μια τρομακτική αλήθεια: Το 1999 στους βομβαρδισμούς, δεν ήρθε ούτε ένας Σέρβος ως πρόσφυγας… Το 2015 ορδές ισλαμιστών εισβάλλουν στα νησιά μας…

Στις 24 Μαρτίου του 1999 το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Σερβίας επειδή η τελευταία αρνείτο να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου...

Σε αυτόν τον άδικο και δειλό πόλεμο μιας και όταν ο πόλεμος γίνεται με κουμπιά και όχι με το σπαθί στο χέρι είναι πάντα δειλός πόλεμος χρησιμοποιήθηκαν 1150 μαχητικά αεροπλάνα του νάτο , εκτοξεύθηκαν 420600 πύραυλοι .

Η συνολική μάζα των πυραύλων που έπεσε ήταν περίπου 22.000 τόνοι.

12 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ βρισκόταν σε άμεση διάθεση να βοηθήσουν τις νατοϊκές δυνάμεις κατά της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, 59 βάσεις βοηθούσαν όλη αυτή την επιχείρηση .

Από το 1822 είχαμε 214 κυβερνήσεις 64 βουλ. εκλογές και 104 πρωθυπουργούς!

Καραμανλής και Παπάγος, δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της μεταπολεμικής περιόδου Τα ισχυρά ζευγάρια των αντιπάλων αρχηγών, οι βραχύβιοι και μακρόβιοι πρωθυπουργοί και ο παραλογισμός των 25 κυβερνήσεων μέσα σε 6 χρόνια!

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

Οι σημερινές εκλογές, θα χρήσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη 105ο πρωθυπουργό της Ελλάδος ( 42ο μεταπολεμικό), ή θα επανέλθει στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας; Την απάντηση θα δώσει το βράδυ, η θηλυκού γένους κάλπη, που ουδείς γνωρίζει τι κυοφορεί… Οι σημερινές βουλευτικές εκλογές, που είναι κατά σειρά οι 64ες, με πρώτες εκείνες που διεξήχθησαν το 1844, λένε ότι κρύβουν εκπλήξεις. Οψόμεθα.

Το χρονικό μίας ληστείας

Το τρίτο μνημόνιο, μέσω του οποίου νομιμοποιούνται τα δύο προηγούμενα, είναι η τελευταία δόση του δηλητηρίου που δόθηκε ως φάρμακο στην Ελλάδα – ταυτόχρονα αποτελεί πράγματι, γεγονός οξύμωρο, την τελευταία της ευκαιρία

«Οι μέθοδοι, με τις οποίες το ΔΝΤ ληστεύει κυριολεκτικά όλες εκείνες τις δύστυχες χώρες που εισβάλλει, φαίνονται στο υποθετικό παράδειγμα ενός μικρού χωριού που ακολουθεί – το οποίο χάνει τα πάντα, χωρίς κανένα απολύτως φταίξιμο των κατοίκων του. Ένοχος είναι η διεφθαρμένη εγχώρια πολιτική και οικονομική του ελίτ – η οποία υπογράφει την παράδοση του χωριού στους διεθνείς δολοφόνους, για να αποκρύψει τα χρήματα που έχει υπεξαιρέσει».

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ετοιμάζουν κοινοβουλευτική δικτατορία

Μέσα στο καλοκαίρι και υπό το «σιδηρούν παραπέτασμα» των ΜΜΕ ψηφίστηκε το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων χρόνων.

Ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα υπάρξουν νέα κουρέματα συντάξεων, μισθών, κοινωνικών δαπανών, κοκ. Ποιός στ” αλήθεια μπορεί να πιστεψει σήμερα ότι μπορεί να περισώσει τη δουλειά του, ή τη σύνταξή του υπό καθεστώς μνημονίων; 

Τι νέο έφερε το καινούργιο μνημόνιο; Για πρώτη φορά από το 2010 κανείς δεν τολμά να υποσχεθεί ούτε καν τα παραμύθια που υποσχόταν στα προηγούμενα μνημόνια.