MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτη φορά ... ο ελληνικός λαός ψήφισε ... μνημόνιο!!!

Πέτρος Αργυρίου

Η μεγάλη νικήτρια των χθεσινών εκλογών είναι αδιαμφισβήτητα η Άνγκελα Μέρκελ.

Μας πήρε 5 χρόνια πλύσης εγκεφάλου, συρρίκνωσης του βιοτικού μας επιπέδου, καταστολής και ανυπολόγιστης κοινωνικής καταστροφής για να συνθηκολογήσουμε.

Τον Ιανουάριο του 2015 το 52% των βουλευτών ανήκαν σε κόμματα με αντιμνημονιακή ρητορική.

Σήμερα και μετά την μνημονιακή στροφή Συριζανέλ, το ποσοστό των βουλευτών με δηλωμένη μνημονιακή αφοσίωση ανέρχεται στο 87%.

Επτά γρήγορα συμπεράσματα από τις ελληνικές εκλογές.

«Για μία ακόμη φορά οι Έλληνες προσήλθαν να ψηφίσουν και ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε» γράφει το Politico σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα παραθέτοντας ταυτόχρονα επτά συμπεράσματα - εξπρές για το «μήνυμα της κάλπης». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και πάλι τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και ο Αλέξης Τσίπρας ανανέωσε τη λαϊκή εντολή κάτι που -όπως φαίνεται- του αρέσει να κάνει κάθε λίγους μήνες», εκτιμά η πολιτική ιστοσελίδα προσθέτοντας: «Χωρίς αμφιβολία, ο Τσίπρας θα είναι τώρα το πρόσωπο των νέων σκληρών μέτρων διάσωσης που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Είναι όντως μια νίκη, αλλά ίσως όχι τόσο γλυκιά όσο θα ήθελε».

«Φοροκαταιγίδα» από αρχές Οκτωβρίου.

Τα φορολογικό τσουνάμι του Οκτωβρίου θα κρίνει κατ' αρχήν την συνοχή και σε μεγάλο βαθμό και τον βίο της Κυβέρνησης που που προέκυψε από τις εκλογές η οποία θα πρέπει να χειριστεί παλιά και νέα μέτρα που θα έρχονται από αύριο κατά κύματα. 

Στα « δεδομένα» της επόμενης μέρας θα είναι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν ακριβώς τα ίδια χρήματα με πέρσι αλλά σε λιγότερες δόσεις δηλαδή σε 5 αντί για έξι που ήταν το 2014 συμπληρώνοντας ένα πόσό 2,65 δις ευρώ.

Δημήτρης Καζάκης: Το χειρότερο κοινοβούλιο από την εποχή του εμφυλίου

Τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα "αναβάθμισαν" το κοινοβούλιο από μνημονιακό σε ολοκληρωτικά κατοχικό. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πολιτικο κόμμα στη σύνθεση της νέας Βουλής, που να θέτει - έστω και για το θεαθήναι - ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, πραξικοπηματικής κατάλυσης του Συντάγματος, ή έστω ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον ελληνικό λαό.

Όλα τα κόμματα της νέας Βουλής - μηδενός εξαιρουμένου - αποδέχονται την κατάλυση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας και την άσκηση κατοχής από τους Θεσμούς της ευρωζώνης. Ούτε που νοιάζονται για το αν τηρείται έστω και στο ελάχιστο η συνταγματική τάξη στη χώρα, αν υφίσταται έστω και στοιχειωδώς κράτος δικαίου για τους πολίτες. Το μόνο δίκαιο που αναγνωρίζουν, είναι το δίκαιο του δυνάστη, του ισχυρού, δηλαδή των επιτελείων της ευρωζώνης.

Οι συμβουλές των Γερμανών στον Τσίπρα: Πήρες εντολή για μεταρρυθμίσεις…

«Εντολή μεταρρυθμίσεων ζήτησε και έλαβε αυτή τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας», σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές, δηλώνει ο … πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Νόρμπερτ Ρέντγκεν και κάνει λόγο για σημαντική και θετική διαφορά. 

Επειδή όμως δεν έλαβε εντολή για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, θα πρέπει να αναζητήσει μια ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη, προσθέτει ο κ. Ρέντγκεν στην «Rheinische Post», ενώ εκπρόσωπος της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τα εξωτερικά θέματα Γιούργκεν Χαρντ επισημαίνει στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel»: «Βασίζομαι στο ότι ως αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, τα κόμματα τα οποία στήριξαν στη Βουλή την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεργαστούν τώρα και στην κυβέρνηση», για να προσθέσει ότι τότε δεν εμποδίζει πλέον τίποτα την μεταρρύθμιση της χώρας.