MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η μεγάλη απάτη

Πολλοί αναρωτιούνται εάν η Γερμανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη, μετά τις αποκαλύψεις για την παραποίηση των εκπομπών καυσαερίου από τη VW – οι οποίες θα διευκολύνουν τον εκβιασμό της ΕΕ, στο θέμα του οικονομικού ΝΑΤΟ

«Πολύ συχνά, αυτοί που κατηγορούν τους άλλους για «παραβατικές συμπεριφορές», όπως είναι η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η εξαπάτηση κοκ., είναι οι ίδιοι δράστες – κρίνοντας «εξ ιδίων τα αλλότρια», όπως πολύ σωστά περιγράφεται η συγκεκριμένη πράξη τους. 

Ακριβώς αυτό συμβαίνει με τη Γερμανία, την πλέον διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη – η οποία έχει το υποκριτικό θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβάσεις, στις οποίες η ίδια κατέχει τα σκήπτρα».

Το Ελληνικό παρακράτος της οικογενειοκρατίας!

Mε αφορμή την εκλογή προέδρου στην ΝΔ, και το δημοσίευμα ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο ανιψιός του Κώστακη του Καραμανλή θα θέσουν υποψηφιότητα για το χρίσμα, μας προκαλoύν για μια αναδρομή στις διασημότερες πολιτικές οικογένειες που μονοπωλούν τα βουλευτικά έδρανα και τους υπουργικούς θώκους για περισσότερα από 80 χρόνια τώρα.

Λόγω του μεγάλου όγκου και των πολλών οικογενειών που λυμαίνονται τον πολιτικό βίο, θα κάνουμε αυτό το άρθρο τριλογία, σαν τον Νονό του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Άλλωστε είναι παράλληλοι οι βίοι και τεράστιες οι ομοιότητες μεταξύ τους.

Κυρίες και κύριοι, η Αγία Ελληνική Οικογένεια.

Γιατί σε αυτόν τον τόπο κανείς δεν πάει χαμένος αν έχει το σωστό επίθετο.

Πάρτε βαθιά ανάσα.

Νεοταξική προπαγάνδα! Ήξεραν ότι θα έχουμε καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα και μας προετοίμαζαν μέσα από τα σχολικά βιβλία!

Τα σχολικά βιβλία είναι γνωστά για τον ανθελληνισμό και τις νεοταξικές αντιλήψεις που προσπαθούν να εμφυσήσουν στα παιδιά μας. Κοιτάξτε πώς ένα βιβλίο τα προετοίμαζε από παλιά για να αποδεχθούν τους προσφυγικούς καταυλισμούς που βλέπουμε σήμερα στην Αθήνα. Στο βιβλίο «Γλώσσα ΣΤ’ Δημοτικού, Λέξεις, Φράσεις, Κείμενα» και στην Ενότητα 6 με τίτλο «Η ζωή σε άλλους τόπους», υπάρχει η εξής άσκηση για τους μαθητές: 

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ηλίθιος λαός…

Σε λίγο θα βγάλουν ηλίθιο τον ελληνικό λαό επειδή ψήφισε όπως ψήφισε…

Άλλοι μιλούν για συντηρητικοποίηση, άλλοι για «πασοκικό» DNA πού δεν ξεριζώνεται, οι πιο κακεντρεχείς για υποτελή στάση και οι απολίτικοι για «θύματα» της φανερής γοητείας του Τσίπρα…

Αδύναμοι να «διαβάσουν» τις ιστορικές μεταβολές που έχουν ξεκινήσει ήδη να συντελούνται, επιχειρούν να στριμώξουν τους πολίτες στα δικά τους μικρά μεγέθη, άλλοτε μικρόνοα, άλλοτε μικρόψυχα και πάντα μικροπρεπή…

Με γειά το νέο ΠΑΣΟΚ λένε πολλοί σε μιά προβοκατόρικη και ανιστόρητη έξαρση, υποβιβάζοντας έτσι τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην κατηγορία των «χαχόλων» που δεν ξέρουν τί τους γίνεται…