MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δε βρέχει, σας φτύνουν!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ

Σάρωσε η αποχή στις εκλογές, καθώς σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους δεν προσήλθε στις κάλπες. Πολλά ΜΜΕ και πολιτικοί έσπευσαν για άλλη μια φορά να ερμηνεύσουν τη στάση των ψηφοφόρων, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, καθώς έφθασαν στο σημείο να μιλήσουν οτι η Δημοκρατία μας χάνει απο την μη συμμετοχή των πολιτών, αλλά φυσικά ούτε λόγος για τις ευθύνες που φέρουν οι πολιτικοί γι” αυτή την συνειδητή πράξη του λαού, καθώς ούτε ένας δεν έκανε αυτοκριτική και δεν έθεσε το ζήτημα στη σωστή του βάση.

Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 44,1% (συμμετοχή των εγγεγραμμένων κατά 55,9%), ενώ το 2,45% όσων ψήφισαν έριξαν στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Η αποχή διευρύνθηκε κατά 7,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή περίπου 650.000 ψηφοφόροι λιγότεροι.

Ραχήλ Μακρή: Η παρούσα Βουλή είναι οίκος ανοχής

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνει η τέως βουλευτής του κόμματος Ραχήλ Μακρή η οποία μάλιστα χαρακτήρισε την παρούσα Βουλή οίκο ανοχής! 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά fm τόνισε ότι είναι οίκος ανοχής «με την διαφορά ότι οι…
εργαζόμενες στους οίκους αυτούς έχουν μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από αυτό το Κοινοβούλιο που έχει στελεχωθεί καθ’ υπόδειξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». 

Μάλιστα τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ το έπαιζαν απλοί και τώρα χρησιμοποιούν «θωρακισμένες μερσεντές όπως ο Γιάννης Δραγασάκης». 

ΓΕΝΙΚΗ επίθεση στη μεσαία τάξη

Αφορολόγητο μόνο για όσους κερδίζουν έως 12.000 ευρώ ετησίως. Ασφυξία χωρίς έλεος για τους ελεύθ. επαγγελματίες 

Ρεπορτάζ 
Στέλιος Κράλογλου 

Παγίδες και πρόσθετες επιβαρύνσεις κρύβει το σχέδιο ανατροπών στη φορολογία εισοδήματος που προανήγγειλε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τα εφετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν στην Εφορία το 2016!

Μεταξύ των αλλαγών που εξετάζονται είναι η επιστροφή του αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, αλλά μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους με πολύ χαμηλά εισοδήματα, και η επιβολή ενιαίας φορολογικής κλίμακας για επαγγελματίες, γεωργούς, μισθωτούς, συνταξιούχους και εισοδήματα από ενοίκια. 

Οι ηθικολόγοι της Ευρώπης αποδεικνύονται παγκόσμιοι απατεώνες!

Η είδηση….

Παραιτήθηκε τελικά υπό το βάρος του σκανδάλου που συγκλονίζει τη Volkswagen ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάρτιν Βίντερκορν . Η παραίτησή του ήρθε ενώ η κρίση στη λαμβάνει ανυπολόγιστες διαστάσεις καθώς ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται από παντού επιθέσεις μετά τις αποκαλύψεις για την παραποίηση των ελέγχων ρύπων. 

Ο σχολιασμός….

Φαίνεται ότι οι Γερμανοί πέρα από την υπεροψία και την βαρβαρότητα τους αφού όπως είναι γνωστό αιματοκύλησαν την υφήλιο δύο φορές τώρα εν καιρώ ειρήνης αποδεικνύουν ότι είναι και μεγάλα λαμόγια καθώς και πρωτομάστορες της απατεωνιάς και της μίζας παγκοσμίως.

Ιδού ο κατάλογος των 65 “καυτών” προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου

Τον κατάλογο με τις 65 προαπαιτούμενες δράσεις της συμφωνίας με τους πιστωτές που θα πρέπει να υλοποιήσει η νέα … κυβέρνηση, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, συγκέντρωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. 

Η λίστα περιλαμβάνει μέτρα που αφορούν στο ισχύον φορολογικό καθεστώς, αλλά και στην αγορά εργασίας, το ανθρώπινο κεφάλαιο, τις αγορές προϊόντων και το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως και στις επιχειρήσεις δικτύων σε ενέργεια και μεταφορές. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα του ΕΒΕΠ, στο πεδίο της οικονομίας, πρέπει να υλοποιηθούν στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου τα εξής προαπαιτούμενα: 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Η ΕΕ μετασχηματίζεται σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δώσουν καταφύγιο σε 120.000 πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή και… τις εμφύλες συρράξεις, ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για τα ποσοστά που κάθε χώρα θα αναλάβει. 

«Αυτό που έχουμε αποφασίσει σήμερα είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο, αλλά όχι περισσότερο,» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ στους δημοσιογράφους. «Δεν είναι μόνο θέμα της μετεγκατάστασης 120.000 ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια, χρειαζόμαστε πιο θεμελιώδεις λύσεις.»