MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ποια είναι η Black Rock που μαζεύει τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων

Της Γεωργίας Λινάρδου 

Πάνε περίπατο οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» - Ποια είναι η Black Rock και τι σχέση έχει με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ 

Από το 2011 η Τράπεζα της Ελλάδας έδειχνε μία ιδιαίτερη προτίμηση στη Black Rock που πλέον αναλαμβάνει τα «κόκκινα» δάνεια. Γιατί άραγε; Η Black Rock Solutions αναλαμβάνει ανεξάρτητος σύμβουλος για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων μετά από διαγωνισμό της Τράπεζας της Ελλάδας και σφοδρής απαίτησης των δανειστών - Ο «αρραβώνας», πάντως, της Black Rock με την Ελλάδα είχε ξεκινήσει επισήμως από το 2011. 

ΝΥ Τimes: «Ποιά είναι η Γερμανία που τολμούσε να κρίνει την Ελλάδα; – Έχασε κάθε ηθικό δικαίωμα»

«ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ VW ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΩΡΑ» 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

«Ποια είναι η Γερμανία που τολμούσε να κρίνει την Ελλάδα τόσα χρόνια» είναι το νόημα της ευρηματικής γελοιογραφίας που ανάρτησαν οι New York Times στην οποία φαίνεται ένας ρακένδυτος πλέον Έλληνας με το ποδήλατό του να τον προσπερνάει ένα μοντέλο της VW το οποίο μεταφέρει την Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ και να αναρωτιεται φωναχτά: 

«Έτσι λοιπόν κλέβατε και λέγατε ψέμματα και η Ευρώπη θα πληρώσει το τίμημα»; 

Ευθέως; κατηγορεί τον Τσίπρα ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γ. Κασιμάτης.

Μία άλλη άποψη εκφράζει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου για τους λόγους που επέβαλαν οι δανειστές την θέλησή τους και οδήγησαν τον Τσίπρα σε εκλογές. 

Ο κ. Γ. Κασιμάτης αναφέρει. 

Οι εκλογές δε γίνονται γιατί υπήρχε κάποιος από τους λόγους λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Οι εκλογές μεθοδεύτηκαν και αποφασίστηκαν από τους δανειστές μας και από τη συνεργαζόμενη κυβέρνηση: για να ανατρέψουν στα μάτια των λαών της Ευρώπης το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο απάνθρωπο και παράνομο καθεστώς δανεισμού που επέβαλαν στη χώρα μας και για να “νομιμοποιήσουν” την απάνθρωπη και άνομη “συμφωνία” που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα. 

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.