MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας προειδοποιεί: "Η Ελλάδα θα χαθεί μέσα σε 50 χρόνια από την κυριαρχία της μετριοκρατίας!"

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ"

Διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας ο οποίος διαπρέπει στις ΗΠΑ παρουσίασε εκτενή ανάλυση για τον κίνδυνο που απειλεί την Ελλάδα για να εξαφανιστεί ως έθνος από την έλλειψη της αξιοκρατίας και την επιβολή (από ποιους άραγε!) της μετριοκρατίας. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι "μόνο στους κορυφαίους επιστήμονες (εν ζωή ή όχι), το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό δεδομένου ότι οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από αυτούς τους Έλληνες του 3%, μόλις ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι (86%) στο εξωτερικό".
Πρόκειται για μια συγκλονιστική καταμέτρηση που δείχνει ότι το καλύτερο ελληνικό δυναμικό διαρρέει στο εξωτερικό και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ξένα συμφέροντα, και η πατριδα του δεν ωφελείται ουδέν από την ποιότητά του. 

«Οι μάσκες έπεσαν - Η Ευρώπη δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο»

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των είκοσι-οκτώ κρατών-μελών της Ε.Ε με θέμα, τι άλλο; Το προσφυγικό! Έπειτα από μία διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών που διήρκησε πολλές ώρες, ο εκπρόσωπος τύπου ανακοίνωσε τα εξής:


1) Χορήγηση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ προς τον Ο.Η.Ε
2) Ενίσχυση των ελέγχων των συνόρων της Ε.Ε
3) Δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων
4) Συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν
5) Ενδεχόμενο συζήτησης με τον Πρόεδρο της Συρίας Μ. Α. Άσαντ

Goldman Sachs: Έως και 20 δισ. το κεφαλαιακό έλλειμμα των ελληνικών τραπεζών.

Περαιτέρω επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος των ελληνικών τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs-Στο επίκεντρο η ανακεφαλαιοποίηση.

Στα 7-20 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα το κεφαλαιακό έλλειμμα των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με έκθεσή της για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Goldman Sachs σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στις ανακεφαλαιοποιήσεις, ωστόσο εφιστά την προσοχή στους παράγοντες που επιδεινώνουν το κλίμα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών με δεδομένη την αποχή τα λευκά και τα άκυρα. Αντέχετε;

Από τους 9.840.525 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους , των 4.408.675 συμπολιτών μας, δεν μέτρησε η ψήφος τους, είτε λόγο ΑΠΟΧΗΣ, ΛΕΥΚΩΝ, ΑΚΥΡΩΝ.

Με βάση τα ποσοστά τους λοιπόν στις πρόσφατες εκλογές, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έλαβαν στην πραγματικότητα (κάντε τις πράξεις), ΣΥΡΙΖΑ 20,05% και ΑΝΕΛ 2,09% και συνολικά 22,15% …στην ουσία, ποσοστό, από τους 5.431.850 που τελικά μέτρησε η ψήφος τους

Αυτή δεν είναι η ψυχρή λογική των αριθμών;;