MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Εγγραφο - ΒΟΜΒΑ για τα capital controls: Ποιοι έκαναν το μεγάλο φαγοπότι!

Ένα έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τινάζει τα πάντα στον αέρα σχετικά με την περιβόητη υπόθεση των capital controls, που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ταλαιπωρεί τον μικρομεσαίο Ελληνα, αφού δεν μπορεί να σηκώσει τα χρήματα που του έχουν απομείνει από τις τράπεζες. 

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το bankingnews.gr, αυτοί που στήριξαν το τραπεζικό σύστημα ήταν ο παππούς, η γιαγιά, οι συνταξιούχοι δηλαδή και ο μικρο-καταθέτης, αφού ήταν οι μοναδικοί που δεν μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.

Απίστευτος Πούτιν σε βιομήχανους: Λειτουργήστε το εργοστάσιο, αλλιώς θα το κάνουμε εμείς!

(Μία παλιότερη ιστορία που δείχνει τις δυναμικές , και την προσωπικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν)

Μία απίθανη «διαπραγμάτευση» του πανίσχυρου Ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, με βιομήχανους, προκειμένου οι τελευταίοι να πειστούν να επαναλειτουργήσουν ένα εργοστάσιο, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους δικούς μας υπουργούς. 

Το βίντεο, που αποτελεί μέρος αφιερώματος του βρετανικού BBC με τίτλο «Ο Πούτιν, η Ρωσία και η Δύση: “Νέα αρχή’» (2012) δείχνει τον ρώσο ηγέτη να επισκέπτεται ένα εργοστάσιο. 

Όλη η αλήθεια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο και το ρόλο των ΗΠΑ

Η ξαφνική συμπάθεια και το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όλα έχουν το τίμημά τους και το θέμα που καίει την υπερδύναμη δεν είναι άλλο από το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων. 

Τα σχέδια των πολυεθνικών, των ΗΠΑ και συγκεκριμένα της οικογένειας Κλίντον για τα πετρέλαια της Ελλάδας μπήκαν σε εφαρμογή ουσιαστικά το 2011. 

Ήταν τότε που η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια. 

Η ελληνική κυβέρνηση τότε - μετά από υποδείξεις των Αμερικανών - δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για τη διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων. 

Μειώθηκε κατά 7,3% ο όγκος πωλήσεων στο λιανεμπόριο.

Μείωση 7,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο, λόγω και των capital controls, με τις πωλήσεις να έχουν αρνητικό πρόσημο σε όλους τους επιμέρους κλάδους των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο όγκος των πωλήσεων κινήθηκε πτωτικά σε έπιπλα - ηλεκτρικά είδη - οικιακό εξοπλισµό (21,5%), πολυκαταστήµατα (12,8%), καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων (11,9%), τρόφιµα - ποτά - καπνό (7,3%), ένδυση - υπόδηση (5,6%), φαρµακευτικά - καλλυντικά (4,6%), βιβλία – χαρτικά - λοιπά είδη δώρων κ.ά. (4,2%) και μεγάλα καταστήµατα τροφίµων (2,6%).

"Κεραυνοί" Β.Πούτιν κατά ΗΠΑ: "Ποιος δημιούργησε την ISIS; Ποιος έδωσε όπλα στους μισθοφόρους;

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ
 
Δείτε τι αποκαλύπτει στο video

του Βασίλη Καπούλα 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του προς τους δημοσιογράφους εξηγεί πως οι ΗΠΑ και σύμμαχοι τους δημιούργησαν την ISIS και τους αφήνει άφωνους . Συγκεκριμένα, ο Β.Πούτιν κατακεραυνώνει τις ΗΠΑ λέγοντας τα εξής:

Άλλη μια απειλή που ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι η ISIS...Ποιος λοιπόν τους έδωσε τα όπλα; Ποιος έδωσε τα όπλα στους Σύρους που πολεμούσαν κατά του Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το απαραίτητο πολιτικό-πληροφοριακό κλίμα που εξυπηρέτησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για παράδοση όπλων στην περιοχή;