MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τα αδιέξοδα της Ελλάδας

Ο στόχος του τρίτου μνημονίου είναι να μετατραπεί η πατρίδα μας στο αντικείμενο μίσους όλων των Ευρωπαίων, επειδή δεν θα θέλουν να την δανείζουν στο διηνεκές – έτσι ώστε να αναδυθεί, μέσα από τα ελληνικά ερείπια, η γερμανική Ευρώπη

«Από το 2010 η καγκελάριος καθυστερεί, αναβάλλει, διαιωνίζει μία βιώσιμη λύση, όσον αφορά την αδυναμία τότε της Ελλάδας να δανεισθεί από τις αγορές με λογικά επιτόκια, μέσω της επιβολής «πακέτων βοηθείας» έναντι μνημονίων – όπου στην πραγματικότητα πρόκειται για συνεχώς νέα δάνεια, τα οποία γιγαντώνουν τελικά το χρέος της χώρας. Ουσιαστικά βέβαια ο βασικός στόχος της κυρίας Merkel, καθώς επίσης της Τρόικα, ήταν η προστασία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, από τις συνέπειες της παροχής πιστώσεων έναντι υψηλών επιτοκίων στην Ελλάδα. 

Ν. Τσόμσκι: Πρόθεση της Ευρώπης είναι να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα

Τσόμσκι:

«Ίσως και ένα εκατομμύριο Έλληνες εργάτες θα αναγκαστούν να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες και θα συμβάλουν στην πτώση των μισθών πανευρωπαϊκά. Είναι ένας ταξικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους της Ευρώπης.»

Ακόμα και ο Τσόμσκι διακρίνει τον «ταξικό πόλεμο» εναντίον των εργαζομένων της Ευρώπης με την εισβολή των αλλοδαπών στρατιών…
Μόνο οι «αριστεροί» δεν βλέπουν…

Για να μη μιλήσουμε για τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές» που αποτελούν το άλλοθι αυτής της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής…

Οι οποίοι βρίσκονται στον «ταξικό πόλεμο» από την πλευρά του υπερεθνικού κεφαλαίου και της Νέας Τάξης…

Ολόκληρο το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για το Τρίτο Μνημόνιο

Η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου χρέους για το Τρίτο Μνημόνιο. 

Το πόρισμα φέρει τον τίτλο: «Ο αθέμιτος, παράνομος και επονείδιστος χαρακτήρας του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης... του Αυγούστου του 2015».

Στα συμπεράσματα του πορίσματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν την τελετή παράδοσης - παραλαβής, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

Προαπαιτούμενα: Ο Οκτώβρης της... κόλασης και η κρυφή ατζέντα

«Περάστε από την κόλαση αν θέλετε τις δόσεις» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δανειστές - Η ψήφιση των νέων μέτρων θα βυθίσει τη χώρα ακόμα περισσότερο στην ύφεση - Σοκάρει η δήλωση Μοσκοβισί για νέα μέτρα εκτός μνημονίου. 

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι στην κυριολεξία ο δρόμος προς την κόλαση τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, αφού οι Έλληνες βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν τις λίστες με τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθούν οι δόσεις από τους θεσμούς. 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ "ΚΡΊΣΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ.

Από τις αρχές του 2010 το λέμε συνεχώς, αλλά πολλοί δεν το έβλεπαν έτσι. Ο στόχος όλης αυτής της τεχνητής κρίσης, την οποία χάφτουμε ως αφελείς, είναι ένας και μοναδικός. Να μας πάρουν τα ακίνητα. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε όσο και αν ξοδευόμαστε και πληρώνουμε φόρους για να τα σώσουμε. 

Ρευστό στις τσέπες του λαού δεν υπάρχει. Ό,τι αποκτήσαμε είτε με την τίμια εργασία μας, είτε από δάνεια, δυστυχώς το επενδύσαμε κυρίως σε ακίνητα και σε αυτοκίνητα. Ρευστό δεν υπάρχει ούτε στις τράπεζες. Όσοι πήραν το χρήμα, είτε το φυγάδευσαν στο εξωτερικό είτε το έκρυψαν.

Μνημόνια: Ανασκόπηση μιας πενταετίας

Η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι έπεσε νωρίς-νωρίς με τα μούτρα στην δουλειά προκειμένου να υλοποιήσει τις συμφωνίες και τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο -τρίτο στη σειρά- μνημόνιο. Εν όψει, λοιπόν, των καταιγίδων που έρχονται, ας ρίξουμε μια συνοπτική ματιά στα αποτελέσματα από την εφαρμογή των δυο πρώτων μνημονίων, έχοντας κατά νου ότι το νέο μνημόνιο δεν ακυρώνει τα προηγούμενα αλλά τα συμπληρώνει.

Το τι έγινε στον τόπο μας ως τώρα από τα μέτρα των μνημονίων φαίνεται στον πίνακα παρακάτω

Η ντροπή της Ευρώπης

Η κατάργηση των τριών τρόπων καταγραφής του πληθωρισμού, η υιοθέτηση της ηδονιστικής μεθόδου υπολογισμού των τιμών, καθώς επίσης ο μισθολογικός ρατσισμός, τεκμηριώνουν την εξαπάτηση των Γερμανών από την κυβέρνηση τους

«Κράτη όπως η Ελλάδα, τα οποία δεν μπορούν να αποφασίσουν μόνα τους, αφού οι κυβερνήσεις τους ενεργούν κατ’ εντολή των δανειστών τους, δεν είναι ούτε από νομικής πλευράς ανεξάρτητα – ενώ τόσο οι λαοί, όσο και οι πρωθυπουργοί τους, δεν είναι σε καμία περίπτωση κυρίαρχοι. Γιατί λοιπόν οι πολίτες τους να επιδεικνύουν κοινωνική υπακοή;«.