MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από τη διαχείριση της κρίσης στη δημιουργία προοπτικών".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Από τη διαχείριση της κρίσης στη δημιουργία προοπτικών". 

Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. 

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας

Δυσοίωνη διαγράφεται η πορεία των δημογραφικών μεγεθών της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Ελληνική Στατιστική Αρχή από τα ληξιαρχεία των δήμων για το 2014. 

Ο φυσικός πληθυσμός της χώρας όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε κατά 21.592 άτομα, λόγω της αρνητικής διαφοράς, που παρουσίασαν οι γεννήσεις από τους θανάτους.

Συγκεκριμένα, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 92.148 άτομα (47.383 αγόρια και 44.765 κορίτσια), παρουσιάζοντας μείωση 2,1% σε σχέση με το 2013. Αντίθετα, οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση 1,7% έναντι και ανήλθαν σε 113.740, (58.132 άντρες και 55.608 γυναίκες).

Οι business του Βατικανού

Η Καθολική Εκκλησία είναι ο πνευματικός οίκος 1,1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, είναι και μια μεγάλη επιχείρηση που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ιδού πώς βγάζει χρήματα: 

1. Η Τράπεζα του Βατικανού διαθέτει στοιχεία ενεργητικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων 

Η Τράπεζα του Βατικανού, η οποία διαθέτει 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλων και περιπτώσεων διαφθοράς από την ίδρυσή της το 1942. Ο Πάπας Βενέδικτος ξεκίνησε μια διαδικασία κάθαρσης και ο Φραγκίσκος συνεχίζει το έργο του. 

Απόλυτα συνένοχη η γερμανική κυβέρνηση στην απάτη του VW Group - "Αντίποινα" των ΗΠΑ στις ειρωνείες του Β.Σόιμπλε για την Ελλάδα

"ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ" Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΙΚ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Ως "αγνοούμενο" πλέον χαρακτηρίζουν τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του VW Group και δεν είναι λίγοι στο Βερολίνο αυτοί που υποστηρίζουν υπάρχει σύνδεση της αποκάλυψης του σκανδάλου με τα αστειάκεια και τις ειρωνίες ισχυρού άνδρα του Βερολίνου προς τον Αμερικανό ομόλογό του Τζ.Λιού, όταν στο θέμα της Ελλάδας του είχε πει ότι η Γερμανία θα αντάλλαζε ευχαρίστως την Ελλάδα με το Πουέρτο Ρίκο το οποίο αντιμετωπίζει και αυτό κρίση χρέους. 

ΓΙΑΤΙ ΤΌΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ;

Δεν σας κάνει εντύπωση, το τόσο μεγάλο μένος εναντίον της Ζ. Κωνσταντοπούλου; 

Ακόμα και τώρα που δεν είναι καν βουλευτής την κτυπούν, αν και γυναίκα, με λύσσα όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και όλο το πολιτικό σύστημα. 

Μάλιστα, δεν την αντιμετωπίζουν με αντεπιχειρήματα γι' αυτά που είπε και έκανε, αλλά την κτυπούν κάτω από τη ζώνη, με ειρωνεία και με υπονοούμενα για περίπτωση γραφικότητας, προκαλώντας, με την προπαγάνδα αυτή, αντίστοιχα αντανακλαστικά στους πολίτες.

Ολιγαρχκό - τυρρανικό καθεστώς στην Ελλάδα από τους κάθε λογής "δικτάτορες και δικτατορίσκους" της κοινωνικής ιεραρχίας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ

Η αίσθηση της ύπαρξης είναι η μεγαλύτερη ευτυχία! Γι αυτό, όσο υπάρχουμε ... Θα αντιπαλεύουμε τους κάθε λογής δικτάτορες και τους δικτατορίσκους.

Το Σάββατο τελικά (μαζί με τηνΚυριακή) είναι για πολλούς και ευνόητους λόγους οι πιο όμορφες ημέρες της εβδομάδας. Ο κυριότερος λόγος είναι . . ότι δεν συναγελάζονται οι "εκλεγμένοι" (ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ-ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ-ΔΟΤΟΙ εν τοις πράγμασι) του ελληνόφωνου κοινοβουλίου, για να μας ξεφουρνίσουν ένα καινούργιο μνημόνιο, προκειμένου, με τη μακιαβελική ανήθικη αρχή "ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ" ... να κορέσουν το άπληστο σαρκίο, τις απομυζούσες φατρίες, τους αναρίθμητους αυλικούς-εξαπτέρυγα-δουλικούς-χειροκροτητές τα ελιτίστικα συμπλέγματα και την δια βίου αρχομανία τους. Έτσι, μετατρέπουν την πιο όμορφη τούτη χώρα σε δουλοπαροικία της μεσαιωνικής Ευρώπης! ... 

ΔΝΤ: Αποτύχαμε, αλλά... συνεχίζουμε την αποτυχημένη συνταγή

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο - Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ακόμα μία φορά προχώρησε σε ένα «mea culpa» σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα - Στην έκθεση του ΔΝΤ που συντάχθηκε από την Ανεξάρτητη Υπηρεσία Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office -IEO) καταγράφεται η αποτυχία, αλλά συνεχίζεται το ίδιο πρόγραμμα.

Η συγκεκριμένη έκθεση διαπιστώνει «την ανάγκη να αποφεύγονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση του χρέους, να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στην οικονομική προσαρμογή, να επιδεικνύεται μεγαλύτερη φειδώ στις δημοσιονομικές και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και την ανάγκη εξορθολογισμού της διαδικασίας συνεργασίας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».