MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Διατλαντική και δια-ειρηνική ένωση στον δρόμο για το «παγκόσμιο κράτος»

Στον δρόμο για την δημιουργία παγκόσμιου κράτους (μόνο παγκόσμιο δεν θα είναι καθώς τους χαλάει την μπουγάδα η Ρωσία) με όσες χώρες εστερνίζονται τις ιδέες των παγκοσμιοποιητών της Δύσης, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και άλλες 10 χώρες του Ειρηνικού κατέληξαν σε συμφωνία για την υπογραφή εμπορικής συνεργασίας των κρατών της περιοχής του Ειρηνικού (TTP: Trans-Pacific Partnership), η οποία καλύπτει περίπου το 40% της παγκόσμιας οικονομίας και θα δημιουργήσει ένα νέο οικονομικό μπλοκ με περιορισμένους εμπορικούς δασμούς και εμπόδια για μια μεγάλη κατηγορία προϊόντων. 

Ο γαλλογερμανικός πόλεμος

Οι κατηγορίες που εξαπολύει η μία χώρα εναντίον της άλλης δεν έχουν όρια – με τους Γερμανούς να θεωρούν τους Γάλλους συμπλεγματικούς, αφού τάσσονται με ένα ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα που παριστάνει τον «Ρομπέν των δασών»

Μέχρι πρόσφατα, δεν είχε εκλεγεί ποτέ πρωθυπουργός στην Ελλάδα, πρόεδρος ενός μάλλον ανεπαρκούς, άπειρου, αριστερίζοντος και μη συνεκτικού κόμματος, ο οποίος να έχει πει, μη συνειδητά ίσως, τόσα πολλά τερατώδη ψέματα – μέσα από μία ατελείωτη σειρά υπερβολικών προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων που δεν ήταν δυνατόν να τηρηθούν. 

Δεν θυμόμαστε επίσης κάποιον Έλληνα ηγέτη, ο οποίος να έχει κάνει τόσα πολλά λάθη, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα – παροιμιώδη σφάλματα που κόστισαν άδικα δεκάδες δισεκατομμύρια στη χώρα του. Ταυτόχρονα όμως, ο πρωθυπουργός είναι μακράν ο πιο τυχερός διαχρονικά, για τους εξής τουλάχιστον λόγους: 

Συγκλόνισαν οι νέες προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα!

Εξαιρετικός ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του προτεκτοράτου ο Αλέξης Τσίπρας. Οι νέες προγραμματικές δηλώσεις είναι οι δεύτερες για την κυβέρνηση μέσα στον ίδιο χρόνο, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον το ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πάντα ανατρεπτικός και απρόβλεπτος, είπε εντελώς διαφορετικά πράγματα σε αυτές τις προγραμματικές δηλώσεις από αυτά που είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις του Φεβρουαρίου.

Βέβαια, οι προγραμματικές δηλώσεις δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, αφού, αν σήμαιναν, η κυβέρνηση θα είχε καταργήσει το Μνημόνιο αλλά όχι μόνο δεν το κατάργησε αλλά το ψήφισε και δεσμεύεται πως θα το εφαρμόσει.

Ξέσπασμα Ζουράρι στη Βουλή: «Άι σιχτίρ πλέον!»

Με το δικό του… ξεχωριστό τρόπο ο Κωνσταντίνος Ζουράρις καυτηρίασε το εκπαιδευτικό σύστημα κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με ένα βιβλίο για παιδιά 12 ετών, που ενέκρινε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

«Δεν γίνεται να διδάσκεται η προστακτική με το παράδειγμα των οδηγιών χρήσεως μίας καφετιέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις, διαβάζοντας απόσπασμα από το βιβλίο, ενώ σημείωσε ότι έχουν αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία τα δημοτικά τραγούδια και πως στη θέση τους μπήκαν… συνταγές μαγειρικής.

Air France: Οι διευθυντές τους απέλυσαν κι εκείνοι τους έσκισαν τα ρούχα!

Λίγο έλειψε να λιντσάρουν οι εργαζόμενοι της Air France δύο διευθυντικά στελέχη της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, στον απόηχο του προγράμματος απολύσεων που οδηγεί συνολικά 2.900 άτομα στην ανεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ, εκατοντάδες οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν το πρωί της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και έπιασαν δύο εταιρικά στελέχη, ξεσκίζοντάς τους τα ρούχα. 

Οι άνδρες ασφαλείας παρενέβησαν για να γλιτώσουν τους δύο άντρες από το πλήθος των απεργών πιλότων, αεροσυνοδών και εργαζόμενων εδάφους που διαμαρτύρονται για το άγριο πρόγραμμα περικοπών της αεροπορικής εταιρείας.

Ελληνικός Λαός: Θέλουμε να παραμείνουμε στο Ευρώ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-Σύριζα: Θαυμάσια, αλλά δεν θα παίρνετε Συντάξεις

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Και όμως, αυτό ακριβώς ψηφίσαν οι Έλληνες στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015. Θέλουμε να ζούμε με ευρώ διακηρυξαν, χωρίς κοινωνικές παροχές και με τον φόβο μας. 

Σύσσωμο το 50% του Ελληνικού Λαού, ψήφισε την αποδοχή μέτρων που οδηγούν σε δραματική ύφεση, στην ρευστοποίηση του ελληνικού κράτους, στην καταστροφή του πλέγματος προστασίας των ελλήνων πολιτών, στην διάλυση της παιδείας, της υγείας, των αμοιβών, των συντάξεων και στην αρπαγή της ιδιοκτησίας των Ελλήνων. Αποδέχτηκε ο λαός το μνημόνιο τέρας.

Επιβεβαίωσε επίσης με την ψήφο του την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αφού τα κόμματα που κλήθηκε να ψηφίσει, ήσαν φιλο-ευρώ. 

Το ρωσικό παράδειγμα

Σχεδιάζεται η ίδρυση μίας κρατικής υπηρεσίας, η οποία να μπορεί να χρηματοδοτεί τη χώρα με τη βοήθεια των καταθέσεων – ανεξαρτητοποιώντας τη Ρωσία από την, ξένης ιδιοκτησίας, κεντρική της τράπεζα, από το δυτικό σύστημα και τις αγορές 


Η βασική αιτία που η Ελλάδα υποχρεώθηκε να υπογράψει το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, είναι για μία ακόμη φορά η αδυναμία χρηματοδότησης της από τις αγορές – κυρίως όσον αφορά την «ανακύκλωση» του δημοσίου χρέους της, καθώς επίσης την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων επισφαλειών τους.