MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τα μυστικά σχέδια της ελίτ

Οι TISA διαπραγματεύσεις συμπεριλαμβάνουν την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς επίσης των βασικών μισθών, ενώ επιτρέπεται να γίνουν γνωστές δημόσια, μόνο πέντε χρόνια μετά από την υπογραφή τους – οι θεωρίες συνωμοσίας

*Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

Αργά αλλά σταθερά οι Ευρωπαίοι Πολίτες κατανοούν πως η πολιτική ενεργεί αντίθετα με τα συμφέροντα τους και εις βάρος τους – ακόμη και οι Γερμανοί, οι οποίοι εξεπλάγησαν όταν έμαθαν πρόσφατα πως η μυστική υπηρεσία τους, η BND, λειτουργεί ως το «πρωτοπαλίκαρο» της αμερικανικής NSA (πηγή).

Έχει υπογράψει δε μία απίστευτη συμφωνία υποταγής, η οποία αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, πως η Γερμανία συνεχίζει να είναι ένα άβουλο προτεκτοράτο των Η.Π.Α. – μη έχοντας πιθανότατα ανακτήσει ποτέ την εθνική της κυριαρχία μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως τεκμηριώνεται από το ότι δεν έχει το δικό της σύνταγμα. 

Ο τραπεζικός πίθος των Δαναΐδων...

Το επικείμενο τέταρτο πρόγραμμα υπολογίζεται στα 15 δις € το οποίο θεωρητικά θα πρέπει να καλυφτεί από τους υφιστάμενους μετόχους και στην περίπτωση ενεργοποίησης του bail in από ομολογιούχους και καταθέτες άνω των 100.000 €

Από το 2009 οπότε και ξεκίνησε σε πρώτη φάση η προσπάθεια προστασίας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος για να μετατραπεί στη συνέχεια σε προσπάθεια διάσωσής του, έχουν υλοποιηθεί τέσσερα προγράμματα ανακεφαλαιοποίησης.

Το πρώτο υλοποιήθηκε το 2009 γνωστό και ως νόμος Αλογοσκούφη και περιελάμβανε την έκδοση 5 δις € προνομιούχων μετοχών.

Η DEUTSCHE BANK αντιμετωπίζει υπέρογκες τριμηνιαίες ζημίες αξίας 6 δις ευρώ

Του SON OFEON

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας προειδοποίησε για μια πιθανή ζημιά 6 δισ ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα απομείωσης.
Αυτή θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη τριμηνιαία απώλεια της Deutsche Bank την τελευταία δεκαετία.

Η Deutsche Bank αναμένει μια επιβάρυνση 5,8 δισ σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της στις επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες και στις δραστηριότητες λιανικής και ιδιωτικής τραπεζικής, λόγω των υψηλότερων κανονιστικών κεφαλαιακών απαιτήσεων, σύμφωνα με μια δήλωση της, που εκδόθηκε αργά την Τετάρτη.

Aπεριόριστο ρεύμα με νερό ! Μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ εφεύρεση που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα !

Μία εφεύρεση που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα.

Με τη χρήση μιας συγκεκριμένης συσκευής που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό -πόσιμο ή υφάλμυρο- παράγεται ικανή ποσότητα ρεύματος για να τροφοδοτήσει μια μικρή κατοικία. Κατ” αναλογία, η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ενεργειακές ανάγκες συσκευών, σπιτιών, ακόμα και πόλεων, και όλα αυτά με μια μικρή ποσότητα του στοιχείου που υπάρχει παντού στη φύση γύρω μας. Η εφεύρεση δεν είναι καινούργια και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980. 

Ο ΟΗΕ εγκαινίασε τους «παγκόσμιους στόχους»: Ένα προσχέδιο για έναν ενωμένο κόσμο!

Έχετε ακούσει για «τους παγκόσμιους στόχους»; Αν δεν έχετε ακούσει κάτι έως τώρα, να είστε βέβαιοι ότι θα ακούσετε πολλά για αυτούς στο προσεχές μέλλον. Στις 25 Σεπτεμβρίου, τα Ηνωμένα Έθνη εγκαινίασαν μια σειρά από 17 φιλόδοξους στόχους τους οποίους σκοπεύουν να επιτύχουν μέσα στα επόμενα 15 χρόνια. Μια νέα ιστοσελίδα φτιάχτηκε για την προώθηση αυτού του σχεδίου, και μπορείτε να τη βρείτε εδώ

Η επίσημη ονομασία του νέου αυτού σχεδίου είναι «Ατζέντα 2030», αλλά εκείνοι που βρίσκονται από πίσω αποφάσισαν ότι χρειάζονταν κάτι πιο πιασάρικο για να προωθήσουν αυτές τις ιδέες στον γενικό πληθυσμό. Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι αυτοί οι νέοι «παγκόσμιοι στόχοι» παρουσιάζουν μια «νέα παγκόσμια ατζέντα» για την ανθρωπότητα. Σχεδόν όλα τα έθνη στον πλανήτη συμφώνησαν πρόθυμα σε αυτή τη νέα ατζέντα και είτε σας αρέσει είτε όχι είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε.