MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Έντουαρτ Σνόουντεν: "Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται εντατικά για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο"

Ο Αμερικανός φυγάς, Έντουαρτ Σνόουντεν, σε άρθρο του στο Spiegel, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εργάζονται ενεργά προετοιμάζοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο κύριος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να εδραιωθούν οι ΗΠΑ, παγκόσμιος διευθύνων του Διαδικτύου και στόχος τους είναι να ξεκινήσουν ένα σχέδιο, μυστικό πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Politerain.

Πόρισμα κόλαφος για την ... νομιμότητα της Ελληνικός Χρυσός

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής βρίσκονται δύο σημαντικά πορίσματα της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος για την Ελληνικός Χρυσός τα οποία βεβαιώνουν μια σειρά από παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας εκ μέρους της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και συγκεκριμένα... 

στις Μαύρες Πέτρες, στον Μαντέμ Λάκκο που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία προκάλεσε ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα δημιούργησε κινδύνους για περαιτέρω υποβάθμιση. 

«Μη λύση» για το χρέος σχεδιάζουν οι δανειστές.

Του Τάσου Δασόπουλου 

Προς μια «μη λύση» για το χρέος προσανατολίζονται οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας, προετοιμάζοντας μια τραπεζικού τύπου ρύθμιση, με μια απλή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής και ίσως μια νέα μείωση των επιτοκίων, ξέροντας ότι με τον τρόπο αυτό μεταθέτουν απλώς το πρόβλημα στο μέλλον, αλλά σίγουρα δεν το λύνει.

Μάλιστα, οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ στο Reuters, φανερώνουν ότι δεν είναι έτοιμοι, ούτε καν να συζητήσουν άμεσα την σχετικά μικρή αυτή διευκόλυνση, αλλά … όταν χρειαστεί.

Σύμβαση Cooper: Έτσι έδεσαν την Ελλάδα χειροπόδαρα οι ΗΠΑ

Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας γίνεται υπό την εγκληματική σιωπή των κυβερνήσεων που αδύναμες να αντιδράσουν κρατούν στην αφάνεια την σύμβαση «cooper», μία σύμβαση που κρύβει το μυστικό της πτώχευσης και της ελληνικής κατάντιας καθώς και την καθολική παράδοση του έθνους δημιουργώντας εδώ και χρόνια την εξάρτηση της χώρας μας από τις μεγάλες δυνάμεις και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ.

Το Newsbomb.gr πρώτο αποκάλυψε το θολό ενδιαφέρον των ΗΠΑ, αλλά και του Βερολίνου για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας. Όπως είχαμε επισημάνει και σε σχετικά ρεπορτάζ δεν είναι τυχαίες οι προσκλήσεις των Αμερικανών προς τον Έλληνα πρωθυπουργό

Wikileaks: Διέρρευσε η σκοτεινή συμφωνία TPP. Έρχεται η υπερκυβέρνηση των πολυεθνικών

Του Χρήστου Δεμέτη 

Ο πρώην υπάλληλος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ανακοίνωσε χθες μέσω Twitter πως ο ιστότοπος Wikileaks είναι έτοιμος να δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τη Συνεργασία των Δύο Πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership). 

Όπερ και εγένετο. Οι λεπτομέρειες της "σκοτεινής" συμφωνίας έχουν αναρτηθεί αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Wikileaks.

Να σημειώσουμε πως στις 22 Απριλίου, η οικονομική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ πέρασε νομοθεσία η οποία όχι μόνο εντατικοποιεί τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου γνωστή ως Trans Pasific Partnership (TPP ) ή Δια-Ειρηνικού (Ωκεανού) Εμπορική Συμφωνία, αλλά αφαιρεί από τη Γερουσία κάθε δικαίωμα να ασκηθεί βέτο σε κάποιο από τα άρθρα αυτά. 

Το ιστορικό της απάτης

(από την εισήγηση του Ερίκ Τουσέν, Επιστημονικού υπεύθυνου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην εκδήλωση «Δικαιοσύνη και αλήθεια στα θέματα χρέους» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 16 Ιούλη 2015).

Από το 2001 και μετά, οι ελληνικές τράπεζες εκμεταλλεύτηκαν τα φτηνά ευρώ που έδιναν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια χρηματοπιστωτική φούσκα στην Ελλάδα.

Το βασικό πρόβλημα που προσπάθησαν να λύσουν το 2010 οι 3 συνιστώσες της τρόϊκας, καθώς και η γερμανική και η γαλλική κυβέρνηση, δεν ήταν τόσο το θέμα του δημόσιου χρέους, όσο η κατάσταση των γερμανικών, γαλλικών και ελληνικών τραπεζών.