MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η Βουλή ψηφίζει το επιτόκιο θανάτου της Ελλάδας

Φορτώνουν την Ελλάδα με την "ελάφρυνση" χρέους - Τράπεζες και προαπαιτούμενα στο ίδιο καλάθι.

 
Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την ψήφιση του πολυνοσχεδίου καρμανιόλα, το οποίο θα είναι η αρχή νέων σχεδίων νόμων που έρχονται από το Νοέμβριο, οι συναντήσεις Ευρωπαίων επιτρόπων και Ευρωπαίων ηγετών με την ελληνική κυβέρνηση θα εντείνονται διότι πρέπει η Ε.Ε να δείχνει ότι κάνει το πλήρες κουμάντο στην πολιτική και νομοθετική κατάσταση στην χώρα.

Επιβάλλουν φόρους με «νομικίστικα» τερτίπια

Ζητούν χρήματα που δεν υπάρχουν - Με ακαταλαβίστικους νόμους επιβάλλουν παράλογη φοροκαταιγίδα χτυπώντας τα συνήθη υποζύγια 

Οι ιδιώτες δεν πληρώνουν το δημόσιο και το δημόσιο δεν πληρώνει τους ιδιώτες! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με το κράτος - μπαταξή που ζητάει από τους πολίτες να βρουν χρήματα που δεν έχουν, ενώ το ίδιο το κράτος έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών προς όλους.

Αυτόφωρο για τον CEO της Εθνικής Τράπεζας για την Τράπεζα της Ανατολής!‏

Του Ελευθέριου Ρήνου
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από το μεσημέρι της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2015 έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, για την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής. Ο κ. Φραγκιαδάκης, κατηγορείται ότι μαζί με δύο υπαλλήλους του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, παραβίασε δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αδίκημα για το οποίο ο ποινικός κώδικας προβλέπει τη σύλληψη του κατά την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από κατόχους μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής. 

Συρία: Το γέλιο της… αρκούδας

Μέσα σε ένα μόλις 15μερο, τα ρωσικά αεροσκάφη, του θρυλικού σοβιετικού κατασκευαστή, Σουχόϊ, διαφόρων τύπων, νέας γενιάς και εκμοντερνισμένα παλιότερης, κατέστρεψαν πάνω από το 50% των υποδομών του αυτοαποκαλούμενου "Ισλαμικού κράτους", επιχειρώντας από ένα και μόνο αεροδρόμιο, αυτό της συριακής πόλης Λαττάκεια. 

Η Ρωσία, από τις 28 Σεπτέμβρη, για πρώτη φορά μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, έβγαινε με αξιώσεις στο διεθνή στίβο. Και για να μην αφήσει περιθώρια "παρερμηνείας" σε όσους έσπευσαν να φωνασκήσουν ασυστόλως και ξεδιάντροπα για "λάθος κτυπήματα" και "απώλειες αμάχων", η Μόσχα έστειλε και καμιά 25ριά πυραύλους με την ονομασία "Καλίμπρ", από την Κασπία (!). 

Γιατί η φούσκα του παγκόσμιου χρέους δεν αντιμετωπίζεται πλέον με συμβατικές πολιτικές

Του Adair Turner

Εδώ και δύο χρόνια οι παγκόσμιες αγορές επαναλαμβάνουν συνεχώς το ίδιο λάθος – προβλέπουν ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα αυξηθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο, για να δουν εντέλει το χρονικό ορίζοντα της πρόβλεψής τους να απομακρύνεται κάπου στο μέλλον. Αυτή η σημαντική αστοχία τους δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων απρόβλεπτων γεγονότων, αλλά είναι η αποτυχία τους στο να αντιληφθούν την ισχύ και την παγκόσμια εμβέλεια των αποπληθωριστικών δυνάμεων που διαμορφώνουν πλέον την οικονομία. 

Ευρώ: Μια βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης

Σπύρος Στάλιας
Οικονομολόγος Ph.D

Για να επιβληθεί το ευρώ ως κοινό νόμισμα, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί ισχυριστήκαν, ότι το ευρώ θα συντελέσει στον καταμερισμό της οικονομικής δραστηριότητας μέσα στην Ευρώπη, και επιπροσθέτως το κοινό νόμισμα, θα είναι ο καταλύτης στην εναρμόνιση των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Λαών.
Το 19ο αιώνα, η ίδια ακριβώς νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, είχε επιβάλει τον χρυσό ως κοινό νόμισμα, με τους ίδιους ακριβώς επιστημονικούς ισχυρισμούς.

Η οικονομική ιστορία απέδειξε, ότι οι ισχυρισμοί αυτοί απόκρυπταν τους πραγματικούς λόγους αυτής της επιμονής. Οι ισχυρισμοί δεν ήσαν τόσο καλοπροαίρετοι. Οι ισχυρισμοί των τραπεζιτών ποτέ δεν είναι για το καλό όλων.