MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ποινική δίωξη στον άνθρωπο της τρόικα στην Ελλάδα για παράβαση καθήκοντος: "Στριμώχνουν" την Κ.Σαββαϊδου

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον άνθρωπο της τρόικα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας 
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

Σαββαΐδου,από την Εισαγγελία Αθηνών, για παράβαση καθήκοντος. 

Η κυρία Σαββαϊδου είναι η εκλεκτή της τρόικα όπως ήταν και πριν ο προκάτοχός της Χ.Θεοχάρης.Η θητεία της είναι πενταετής και δεν μπορεί να αλλαχθεί από την κυβέρνηση, φεύγει μόνο με παράιτηση. 

ANONYMOUS … Αυτές είναι οι 13 οικογένειες που κυβερνούν τον κόσμο!

Μια εξαιρετικά ελιτίστικη οργάνωση που είναι γνωστή ως το Συμβούλιο των 13 οικογενειών ενορχηστρώνει όλα τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα. 

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Συμβούλιο απαρτίζεται από τις κορυφαίες 13 πιο ισχυρές οικογένειες στη Γη. 

Οι Anonymous ξαναχτυπούν και με ένα βίντεο που συγκλονίζει αποκαλύπτουν τις 13 οικογένειες που κυβερνούν τον κόσμο. Οι οικογένειες αυτές είναι οι εξής: 

Το κοίτασμα στην Επανωμή

(Σ.Σ : Τα video υπάρχουν στο άρθρο)

Ανεκμετάλλευτα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων υπάρχουν κάτω από την ελληνική γη και τη θάλασσα και ιδιαίτερα στο υπέδαφος της Επανωμής Θεσσαλονίκης που θα μπορούσαν να αποφέρουν πάνω από 300 δισ. ευρώ. Πέραν της χαρακτηριστικής κωλυσιεργίας για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, οι υπεύθυνοι επιδεικνύουν εγκληματική αμέλεια, καθώς τα δύο στόμια των κοιτασμάτων της προαναφερθείσας περιοχής έχουν σφραγιστεί με βαλβίδες τις οποίες ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες έχουν διαβρώσει και αποτελούν «ωρολογιακή βόμβα».

Πως το κράτος εξόντωσε τον επιστήμονα-επιχειρηματία που ανακάλυψε το πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου

Πριν από 40 χρόνια αποδείχθηκε περίτρανα ότι στη Δυτική Ελλάδα υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου.

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία ενός Έλληνα επιστήμονα, του χημικού Σωτήρη Σοφιανόπουλου και εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Ο Σωτήριος Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Το 1956 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αναβρύτων. Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Darmstadt της Γερμανίας. 

Credit Suisse: "Η ελληνική μεσαία τάξη αφανίστηκε από τα Μνημόνια - Έχασε περισσότερα από 500 δισ.δολάρια από το 2008"!

Η ΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σοκ προκαλεί έκθεση της ελβετικής Credit Suisse στην οποία αναφέρεται αναλυτικά με αριθμούς η "εξαέρωση" της ελληνικής μεσαίας τάξης από την εφαρμογή των μνημονίων από το 2008 έως και σήμερα.

Η έκθεση αναφέρεται στον παγκόσμιο πλούτο κατά τη διάρκεια του 2015.

Ο Μύθος των Συντάξεων

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D

Σήμερα η Επιτροπή Σοφών θα ανακοινώσει μέτρα για το Ασφαλιστικό μας Σύστημα. Τα μέτρα που θα εισηγηθούν, αυτοί οι Σοφοί, θα είναι περικοπές των συντάξεων, ώστε το σύστημα δήθεν να καταστεί βιώσιμο.

Φυσικά κανένα σύστημα ασφαλιστικό και υγείας στον κόσμο δεν είναι βιώσιμο, αν η χώρα δεν εκδίδει το δικό της νόμισμα, και αν η χώρα δεν παράγει πραγματικά αγαθά και υπηρεσίες για αυτούς που αποχώρησαν από την εργασιακή ζωή.

Στα χέρια του 1% του πληθυσμού το... μισό του παγκόσμιου πλούτου!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου 

Στα χέρια του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται συγκεντρωμένο σχεδόν το μισό του παγκόσμιου ιδιωτικού πλούτου, που εκτιμάται στα 250 τρισ. δολάρια φέτος. 

Πρόκειται για ένα από τα στοιχεία της φετινής έκθεσης Global Wealth Report της Credit Suisse που προκαλεί αίσθηση, καθώς επιβεβαιώνει την ταχεία διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων. 

Ονομαστική διαγραφή

Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με χαμηλά επιτόκια, δεν είναι σε καμία περίπτωση συνώνυμη με τον πραγματικό περιορισμό τους – γεγονός με το οποίο αρχίζουν να συμφωνούν ακόμη και οι Γερμανοί, αλλάζοντας ριζικά τις απόψεις τους

«Τα παλαιά χρέη δεν καταπολεμούνται με νέα χρέη, ενώ προτάσεις όπως η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με μειωμένα επιτόκια, τα κρυφά «κουρέματα» του χρέους δηλαδή, δεν είναι πραγματικές λύσεις – αλλά απόπειρες συγκάλυψης, οι οποίες επιτρέπουν στους πιστωτές να κρύβουν τις απώλειες στα βιβλία τους» (H.W. Sinn, πηγή). 

Ξήλωσαν τα πορίσματα για χρέος και Siemens!

Ξηλώθηκαν οι παραπομπές σε έργα επιτροπών που είχε συγκροτήσει η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πρώτη σελίδα του διαδικτυακού τόπου του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των απωλειών, το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, καθώς και της εξεταστικής για την υπόθεση Siemens 

Το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που εμφανιζόταν στην ιστοσελίδα αριστερά μαζί με σύνδεσμο στην ιστοσελίδα πολιτών που είχαν συγκροτήσει την Πρωτοβουλία Στήριξης της Επιτροπής, όπως και το πόρισμα της εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens.

Η παγκόσμια οικονομική τάξη πραγμάτων καταρρέει…

Η Ευρώπη δεν έχει δει τίποτα τέτοιο εδώ και 70 χρόνια – μία εμφανή έκφραση ενός κόσμου όπου η τάξη πραγμάτων καταρρέει.

Τα εκατομμύρια των προσφύγων που διαφεύγουν από τον ατελείωτο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη βαρβαρότητα, ψηφίζουν με τα πόδια τους, απελπισμένοι για το μέλλον τους. Ο καταλύτης της απελπισίας τους – η κατάρρευση των κρατικών δομών και η επικράτηση του ισλαμικού φονταμενταλισμού στο μυαλό των νέων μουσουλμάνων – δε δείχνει να σκοπεύει να εξαφανιστεί.

ΕΛΣΤΑΤ. Συνεχίζουμε και χάνουμε χρήματα κάθε χρόνο.

Δυσμενέστερη είναι η δεύτερη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του 2014. 

Συγκεκριμένα το ΑΕΠ σε όρους όγκου εμφάνισε αύξηση 0,7% από την προηγούμενη εκτίμηση για 0,8%.

Παράλληλα το ονομαστικό ΑΕΠ παρέμεινε σε αρνητικό πρόσημο παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,6%

Η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε παράλληλα σε αναθεώρηση των ετών 2010 – 2013.

Τα αναλυτικά στοιχεία θα αναρτηθούν στις 20 Οκτωβρίου.