MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Αντίσταση τώρα!

Δεν πρέπει να γίνουμε η ντροπή της Ευρώπης, επιτρέποντας στους διεθνείς τοκογλύφους να συνεχίσουν να μας χρησιμοποιούν ως το πειραματόζωο τους, πλέον για την επιβολή των μνημονίων μέσω της αριστερής δικτατορίας τους – οι δύο λύσεις της Ελλάδας

«Ας μην ξεχνάμε πως η Ρωσία εξυγιάνθηκε και εξελίχθηκε σε μία μεγάλη δύναμη, διατηρώντας τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά της στοιχεία ανέπαφα, μετά τη χρεοκοπία της το 1998 – όπως συνέβη και με τη Γερμανία το 1953. Φυσικά η πτώχευση, καθώς επίσης η επάνοδος τους στην ομαλότητα, ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη διαδικασία. Προτιμότερη όμως από αυτήν της Ουρουγουάης, η οποία επέλεξε άλλο δρόμο, καταλήγοντας να χάσει το 40% των εδαφών της – τα οποία ανήκουν πλέον σε ξένους. 

Το τέλος της γερμανικής ηγεμονίας

Χωρίς κανείς να το παρατηρήσει ιδιαίτερα, η εσωτερική ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη έχει μετακινηθεί. Η κυρίαρχη θέση της Γερμανίας, η οποία φαινόταν απόλυτη ύστερα από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σταδιακά αποδυναμώνεται – με ευρείες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά, από την άποψη της ήπιας ισχύος, και μόνο το γεγονός πως οι άνθρωποι θεωρούν τη Γερμανία δύναμη, ενισχύει την εικόνα και τη στρατηγική θέση της χώρας. 

Ένας στους 4 Ευρωπαίους στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού το 2014 – Μεγάλη αύξηση του ποσοστού στην Ελλάδα

Στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού βρέθηκε το 2014 το 24,4% το πληθυσμού στην Ε.Ε., ή αλλιώς 122 εκατ. άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής έρευνας της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat, που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή. 

Η Ελλάδα ήταν πέρυσι τρίτη στη σειρά μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων στο όριο της φτώχειας (36%), με πρώτη τη Ρουμανία, ενώ ήταν πρώτη όσον αφορά τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφηκε στο ποσοστό αυτό το διάστημα μεταξύ 2008 και 2014.

ΟΟΣΑ: Ελληνική πρωτιά στην ανεργία των πτυχιούχων

Την πρώτη θέση παγκοσμίως στη λίστα με τα ποσοστά των άνεργων πτυχιούχων καταλαμβάνει η Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) 

Ειδικότερα, οι Έλληνες που έχουν πτυχίο αλλά δεν βρίσκουν δουλειά, είναι της τάξης του 19,4%. Ένα ποσοστό που μας κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής, θλιβερής λίστα, στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

Τι συμβαίνει με τα «θαλασσοδάνεια» του ΣΚΑΪ;

Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Το παιχνίδι της επιβίωσης των συστημικών καναλιών με δάνεια των οποίων τις εγγυήσεις πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω ΤΧΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» στο χώρο της ενημέρωσης. 

Για να είμαστε απολύτως σαφείς και συγκεκριμένοι, με τροχό τα ΜΜΕ που έχουν στην ιδιοκτησία τους, οι καναλάρχες έπαιρναν – και αρκετοί παίρνουν ακόμα και μέσα στην κρίση – δυσθεώρητα δάνεια από συστημικές τράπεζες ή μη, χωρίς να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους και στη συνέχεια ουδείς γνωρίζει πού πάνε αυτά τα χρήματα, την ίδια ώρα που η Τράπεζα της Ελλάδας αρνείται ακόμα και τώρα να δώσει στην κυβέρνηση τα σχετικά στοιχεία.