MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

«Εξαφανίστηκαν» τα πορίσματα για χρέος και Siemens

Ακόμα δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των νέων μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , από την ημέρα της ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο και ξεκίνησαν τα «κόψε- ράψε»… και «γράψε-σβήσε» σε ότι είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.

Η αρχή της επιχείρησης σκούπα… σε κάθε τι που μπορεί να φέρει την κυβέρνηση ενάντια σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έγινε οργανωμένα, στοχευόμενα και σε θέματα που ο ΣΥΡΙΖΑ , μάλλον ξέχασε, ότι τα είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά για να πλανέψει τους ψηφοφόρους, προκειμένου να καθίσει στο θρόνο της εξουσίας.

Σακοράφα : Πρόσωπα μεγάλης πολιτικής επιρροής στο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύουν τους τραπεζίτες.

Η Σοφία Σακοράφα Με άρθρο στην προσωπική της ιστοσελίδα ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την αδυναμία της να αγγίξει το «παλαιό τοξικό τραπεζικό σύστημα» υποδεικνύοντας μάλιστα ως υπευθύνους «πρόσωπα μεγάλης πολιτικής επιρροής» μέσα σε αυτήν Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σχολιάζει χαρακτηριστικά:

«Είναι σαν το παράδοξο που αναθέτεις στο δολοφόνο την εξιχνίαση του εγκλήματος. Και γίνεται ακόμη πιο παράδοξο – για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς - όταν αυτούς που η κυβέρνηση κατήγγειλε επί πέντε χρόνια ως «δολοφόνους» σήμερα τους αναθέτει εν λευκώ την εξιχνίαση των εγκλημάτων τους.» Η ευρωβουλευτής καταλήγει ότι το αποτέλεσμα θα είναι αναμενόμενο: «η επανάληψη του εγκλήματος»

Ολόκληρο το άρθρο της κ.Σακοράφα:

«ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ!» – Το μήνυμα της Κατερίνας Σαββαΐδου προς την κυβέρνηση – Τι δηλώνει για τον έλεγχο των πράξεων της από τη δικαιοσύνη

(Σ.Σ.: Μετάφραση : "Θα κάνω ότι γουστάρω , έχω τις πλάτες των τραπεζιτών και της ΤΡΟΙΚΑΣ, είμαι πιο πάνω από την Ελληνική Κυβέρνηση, και την Ελληνική Δικαιοσύνη.")

«Δεν παραιτούμαι» λέει στη Real News η Κατερίνα Σαββαΐδου, απατώντας έτσι στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος της ζήτησε εκ μέρους του πρωθυπουργού να υποβάλει την παραίτηση του.

Μάλιστα, η κ. Σαββαΐδου χαρακτηρίζει πολύ «περίεργη» την χρονική στιγμή που έγινε γνωστή η εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη, καθώς αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν να εμφανιστεί ενώπιον της εισαγγελέων για να δώσει εξηγήσεις για την εταιρεία καπνεμπορίου (Gennet). 

Πάνω από 808 εκατ. ευρώ έχουν δανείσει 4 ελληνικές τράπεζες σε 11 μιντιακούς ομίλους

Η ακτινογραφία των δανείων στα ΜΜΕ 

Αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, καθώς οι καναλάρχες θα χρειαστεί να κάνουν αυτό που επί πολλά χρόνια δεν έκαναν… να πληρώσουν. Ποιοί όμως είναι αυτοί που θα πληρώσουν και σε ποιόν αλήθεια ανήκουν τα υπερχρεωμένα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας; 

Η τραπεζική παγίδα

Ο τρόπος με τον όποιο δημιουργούνται χρήματα από το πουθενά, αυξάνοντας την ποσότητα τους, ή καίγονται σε μία χώρα, οπότε υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας, μοιάζει με μαύρη μαγεία – η οποία οδήγησε τελικά την Ελλάδα στην κόλαση

«Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα παράγει χρήματα από το πουθενά. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι το εντυπωσιακότερο ταχυδακτυλουργικό τρικ που έχει ποτέ εφευρεθεί» (L. Angas, βρετανός οικονομολόγος, 1937). «Η διαδικασία της δημιουργίας χρήματος μοιάζει με μαύρη μαγεία» (Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, 2007).