MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Έκθεση της ΕΚΤ: Κάθε Έλληνας έχασε 17.000€ και έκανε τους Γερμανούς πλουσιότερους

Οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες είναι αυτοί που υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε ότι αφορά στον ατομικό τους πλούτο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης την περίοδο 2009-2013, με τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς να εμφανίζονται ως οι πλέον κερδισμένοι, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). 

Αναλύοντας την περίοδο 2009-2013, οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ διαπίστωσαν ότι η Ιρλανδία έχασε περισσότερα από 18.000 ευρώ ανά άτομο και η Ισπανία περίπου 13.000 ευρώ. 

80 δισ. ευρώ οι άμεσες ζημιές για την VW - Πως το σκάνδαλο κλονίζει την γερμανική οικονομία

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ...ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Άμεσες ζημιές της τάξεως των 80 δισ. ευρώ θα καταγράψει η VW καθώς μόνο στην ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα για να αφαιρέσει το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που παραποιούσε τους ρύπους των ντιζελοκινητήρων. 

Έκρηξη απλήρωτων φόρων τον Σεπτέμβριο – Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν τον Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο διαμορφώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 8,392 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση ρεκόρ για το 2015 ύψους 1,469 δισ. ευρώ.

Χ.Κίσινγκερ: «Η Ρωσία με την επέμβαση στη Συρία εκτοπίζει τις ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή»

«Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ISIS ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ» 

Ο Χένρι Κίσινγκερ, το «γεράκι» της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και ο άνθρωπος που με ωμό και κυνικό τρόπο εξέφραζε τα αμερικανικά συμφέροντα προχώρησε σε μία παραδοχή όσον αφορά στη Μέση Ανατολή: «Η Ρωσία με τον πόλεμο στη Συρία κατάφερε να εκτοπίσει τις ΗΠΑ από μία περιοχή στην οποία κυριαρχούσαν κάποτε εξ ολοκλήρου»

«Επιτροπή σοφών»: Άλλη ταχυδακτυλουργία «αριστερής» ΑΠΑΤΗΣ

Τη μυθολογία περί «εκλεκτών» και «αρίστων» την αναπαραγάγει η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή της «επιτροπής σοφών».

Μας εμφάνισαν, λοιπόν, ταχυδακτυλουργικά, οι «αριστεροί» απατεώνες, το «όχημα» κατεδάφισης, καταλήστευσης και ισοπέδωσης του «Ασφαλιστικού»: Την «επιτροπή σοφών».

Με ποια κοινωνικά και πολιτικά κριτήρια «βάπτισαν» την κατασκευαστική, ταχυδακτυλουργική τους αυθαιρεσία, σαν «επιτροπή σοφών»: Με κανένα (οι κατασκευές έχουν δικτατορικό χαρακτήρα, συνακόλουθα περιττεύουν εδώ τα κριτήρια και οι αποδείξεις)!!!

Ρωσικά στρατιωτικά ρομπότ με Ανεξάρτητη Τεχνητή Νοημοσύνη στο πεδίο της μάχης!

Σε ένα βήμα προς τη δημιουργία ανεξάρτητης τεχνητής νοημοσύνης, συγκρίσιμη με το Skynet από την ταινία «Terminator», μια ρωσική εταιρεία έχει δοκιμάσει με επιτυχία λογισμικό ικανό να λαμβάνει αποφάσεις και να τις υλοποιεί χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. 


Η πρωταθλήτρια της απάτης

Όταν μία χώρα κατηγορείται από τα δικά της ΜΜΕ πως είναι η βασίλισσα της διαφθοράς, του χρηματισμού και της υπεξαίρεσης δημοσίων κονδυλίων από ιδιώτες, δεν πρέπει κανένας να εκπλήσσεται από το σκάνδαλο των αγώνων του 2006 

«Όλα τα προβλήματα, όλες οι κρίσεις έχουν τουλάχιστον μία λύση, εάν όχι πάρα πολλές – ενώ δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση η έννοια του ανυπέρβλητου ή ενός σεναρίου που δεν είναι δυνατόν να έχει ένα αίσιο τέλος. Ορισμένοι μπορεί να μην είναι αρκετά έξυπνοι ή να μην έχουν το θάρρος να αναζητήσουν τις σωστές λύσεις – υπάρχουν όμως πάντοτε, περιμένοντας να ανακαλυφθούν. 

Από πότε μας εκμεταλλεύονται οι Γερμανοί…

Της Μελίνας Κονταξή

Από το 1901 η ΜΑΝ δίνει μηχανήματα σε Ελληνικές επιχειρήσεις.

Το 1904 ο διευθυντής της εθνικής τράπεζας Στέφανος Στρέιτ πείστηκε από το διευθυντή της εθνικής τράπεζας για τη Γερμανία -όπως αναφέρει ο Μιχαήλ Ροδάς διευθυντής του γραφείου τύπου της αρμοστείας στην Σμύρνη- και συμφώνησε στην ίδρυση της τράπεζας της Ανατολής. Ο όρος που έβαλε ήταν να υπάρχει Ελληνική πλειοψηφία στα συμβούλια. 

Όταν μετά από ένα χρόνο η τράπεζα, χάρη στο ελληνικό εμπόριο πραγματοποιεί μεγάλα κέρδη, οι δυο πλευρές συμφωνούν στην ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Χάνουν τα σπίτια τους 300.000 δανειολήπτες

Βόμβα μεγατόνων σε χιλιάδες νοικοκυριά φτωχών και μικρομεσαίων στρωμάτων βάζει η κυβέρνηση, αφού η τρόικα άναψε κόκκινο φως στις προτάσεις της, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτη από τους πλειστηριασμούς την πρώτη κατοικία. 

Οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιτακτικά να καθοριστούν νέες αλλαγές και να τεθεί ένα νέο όριο εισοδήματος, ακόμα πιο χαμηλό, από το οποίο ο δανειολήπτης δεν θα δικαιούται προστασία από τον πλειστηριασμό για την πρώτη κατοικία. Σήμερα αυτό δεν ισχύει καθώς δεν υπάρχει όριο εισοδήματος στον σχετικό νόμο Κατσέλη, που προστατεύει τον δανειολήπτη όταν αυτός βρίσκεται σε «πραγματική αδυναμία πληρωμής». Μάλιστα, οι δανειστές επιχειρούν να ορίσουν ως σημείο αναφοράς την αξία του ακινήτου ως στατιστικό όριο της φτώχειας.
 

Η Κ.Σαββαΐδου είχε ζητήσει να περάσει τροπολογία που της έδινε ασυλία για τα πεπραγμένα της κατά απαίτηση και των δανειστών!

ΗΘΕΛΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ασυλία από δικαστικές αποφάσεις και νομικά "κυνήγια" εναντίον της είχε ζητήσει η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία κατηγορείται για απιστία περί την υπηρεσία, σε χρόνο σχεδόν παράλληλο με την κλήση της σε απολογία από την Εισαγγελία, κάτι μάλιστα που ζητούσαν και οι δανειστές! 

Οι δανειστές θέλουν όχι μόνο να επιλέγουν τους ανθρώπους τους σε θέσεις-κλειδιά, αλλά και να μην μπορούν να ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη, αφήνοντας τους Έλληνες πολίτες έρμαιο των διαθέσεων των ξένων συμφερόντων.