MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Διαφθορά στην Ελλάδα - Θέμα βουλευτών και δικαστών (Έκθεση GRECO)

Νέα έκθεση ειδικών καταπολέμησης της διαφθοράς προτρέπει την Ελλάδα να θεσπίσει αυστηρούς κανόνες αναφορικά με την αποδοχή δώρων από τους βουλευτές καθώς και για το πλαίσιο προσέγγισής τους από εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων (lobbyists).

Σύμφωνα με την Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου της Ευρώπης, αυτοί οι κανόνες δεν υπάρχουν ακόμη, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε “πρώιμο στάδιο κανόνων ακεραιότητας του βουλευτικού σώματος”. 

Τα μνημόνια εξαΰλωσαν τον ελληνικό πλούτο: Φυγή των νέων χωρίς τέλος, περισσότερη λιτότητα και η ΕΕ της "αλληλεγγύης" θέλει τα σπίτια των Ελλήνων

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ" Ή ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;

Ο πλούτος των Ελλήνων εξαϋλώθηκε μέσα στα 5 χρόνια μνημονίων, 3 ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, 8 χρόνια ύφεσης και ανεργίας και τώρα μια Ευρώπη της "αλληλεγγύης" που θέλει να βγάλει τα σπίτια των Ελλήνων στο σφυρί.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μια πολιτικής λιτότητας που η Γερμανία σαν "εκδίκηση" για την ελληνική αντίσταση του Β' ΠΠ έχει επιβάλει στην Ελλάδα μέσω μιας εθνοκτόνας συνταγής που το μόνο που ξέρει να λέει είναι μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις χωρίς κανένας να μπορεί να απαντήσει τελικά που αποσκοπούν οι μεταρρυθμίσεις όταν δεν θα υπάρχει κοινωνία να τις εφαρμόσει.

Τι μας κρύβει ο κ. Ντράγκι και η παρέα του στις Βρυξέλλες για τον οικονομικό Αρμαγεδώνα από την Ανατολή;

«Δεν το λένε αλλά τρέμουν μια κρίση στην Κίνα» οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Κυριολεκτικά, σύμφωνα με το pentapostagma.gr, «τρέμουν και τουρτουρίζουν» , και ας παίζουν τον « παλικαρά» στην δύσμοιρη Ελλάδα. Η εκδίκηση όμως στην απάνθρωπη ναζιστικού τύπου, οικονομική επιβολή στην χώρα μας, έρχεται δια μέσου του Κινεζικού Δράκου. 

Εν μέσω της αναμενόμενης από πολλούς, κινεζικής οικονομικής επιβράδυνσης και του αποπληθωρισμού στην Ευρώπη , οι φόβοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πολλαπλασιάζονται. Οι δε υπαινιγμοί για τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης και άλλες «τέτοιες δηλώσεις» είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Η Κίνα τους έχει κάνει να « τρέχουν και να μην φτάνουν».