MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

11 πίνακες δεδομένων που θα ανατρέψουν την εικόνα που έχετε για την Ευρώπη

Η βρετανική εφημερίδα Independent, παρουσιάζει μια σειρά από πίνακες στατιστικών στοιχείων για τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκπλήσσουν και ανατρέπουν τις αντιλήψεις που υπάρχουν γύρω από νευραλγικά ζητήματα της κοινής ευρωπαϊκής πορείας.

Η απληστία των τραπεζών

Η ασύδοτη δημιουργία χρημάτων από το πουθενά, απειλεί τον πλανήτη με μία χρηματοπιστωτική έκρηξη τεραστίων διαστάσεων, η οποία ελπίζουμε να μη συνοδευθεί από έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο – το χρηματιστηριακό κραχ του Κουβέιτ

“Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα δύσκολα μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον τρόπο που θέλουμε να τα δούμε. Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι σύμφυτη στον ίδιο τον καπιταλισμό – ενώ ο καπιταλισμός δεν είναι συνώνυμο της ελεύθερης αγοράς. 

Είναι η δυναμική της κοινωνίας, στα χέρια μίας καπιταλιστικής ελίτ – μίας ομάδας δηλαδή, στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από τα προσόντα της διάνοιας και της θέλησης άνω του κανονικού. Έτσι η ιστορία, για την ακρίβεια, η ιστορία ως μέσο καταγραφής των αλλαγών και των εξελίξεων, είναι η ιστορία της επίδρασης των ελίτ, επάνω στην αδρανή μάζα της κοινωνίας” (J. Schumpeter).

Νέο "πραξικόπημα" από τις Βρυξέλλες: Θα αποκλειστεί το δημοκρατικά εκλεγμένο Ευρωκοινοβούλιο από τις αποφάσεις για ΟΝΕ και ευρώ!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Μετά το πορτογαλικό "πραξικόπημα" αλλά και την αγνόηση της ψήφου του ελληνικού λαού σε εκλογές και δημοψήφισμα, το μόρφωμα που λέγεται ΕΕ επιχειρεί με τάχιστους ρυθμούς να μετατραπεί στο απόλυτο ολοκληρωτικό καθεστώς: 

Επιχειρείται από "κάποιους" στις Βρυξέλλες ο παραμερισμός του Ευρωκοινοβουλίου, του μόνου δημοκρατικά εκλεγμένου θεσμού στην ΕΕ, από τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της ΟΝΕ και του Ευρώ καθώς δεν θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των ευρωβουλευτών στη διαδικασία υιοθέτησης των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κομισιόν, ενώ παραμερίζεται πλήρως, ακόμα και ο συμβουλευτικός του ρόλος στη διαδικασία διορισμού του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου. 

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα - Τί δείχνουν οι περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ελλάδας

ΤΑΚΤΙΚΗ... ΧΙΤΛΕΡ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Το “πραξικόπημα” στην Πορτογαλία, όπου ο πρόεδρος της χώρας έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό του συντηρητικού κόμματος που δεν έχει τη δυνατότητα πλειοψηφίας στη Βουλή, δείχνει το τι “δημοκρατία” επιθυμούν να επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτα κατέλυσαν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα με την επιβολή κυβερνήσεων, όπως του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, αργότερα με το δημοψήφισμα. Τώρα σειρά έχει η Πορτογαλία. Μετά ποια χώρα; 

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Βαρουφάκη: Το δημοψήφισμα έγινε για να χαθεί, αλλά ο λαός δεν υποτάχθηκε

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οργάνωσε το δημοψήφισμα με την ελπίδα ότι θα το έχανε και ανέφερε ότι ο ίδιος γνώριζε ότι ο πρωθυπουργός θα υποχωρούσε στους δανειστές. 

Μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας Guardian στο Λονδίνο, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχθηκε ο λαός προ του δημοψηφίσματος από τους δανειστές και την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Είπε: 

Tο φιάσκο των Capital Controls σε νούμερα

Του Son Ofeon

Αν ρωτήσετε οποιαδήποτε τραπεζίτη για τις επιπτώσεις των capital controls στη τράπεζα του, θα σας απαντήσει ότι ακόμα δεν τις γνωρίζει σε λεπτομέρειες.

Στο site όμως της τράπεζας της Ελλάδος υπάρχουν αναρτημένα τα μηνιαία συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2015.

Από την ανάλυση των στοιχείων αυτών προκύπτει ότι το μήνα Αύγουστο αυξήθηκαν οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες κατά 170 εκατομμύρια ευρώ μόνο.