MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ο Πλήρης Κατάλογος των Τραπεζών (και στην Ελλάδα) που Ανήκουν στην Οικογένεια Ρότσιλντ

Αποκάλυψη Τώρα – Οι 13 Οικογένειες που Κυβερνούν τον Κόσμο – Οι «Σκιές» της Νέας Τάξης

ΤΙΠΟΤΑ – ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ – ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ… ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ…

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ROTHSCHILD


Στο κατώφλι του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου;

Γράφει ο Αναστάσιος Πανάς

Στο πρώτο μέρος αυτής της ανάλυσης (περιοδικό Στρατηγική, τεύχος 250), θέσαμε το ερώτημα: «Γιατί τα κράτη συγκεντρώνουν τόσα πολλά όπλα, αν δεν σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν;» Το ερώτημα είναι βέβαια ρητορικό. Κατά τις δεκαετίες του Ψυχρού Πολέμου (1947 – 1991) η ανθρωπότητα εκπαιδεύτηκε στην λεγόμενη «ισορροπία του Τρόμου». Συνήθισε δηλαδή να ζει με τον φόβο μιάς πιθανής γενικευμένης σύρραξης. Την εποχή εκείνη οι δύο υπερδυνάμεις (ΗΠΑ και ΕΣΣΔ) ήταν οι μόνες που είχαν πυρηνικά όπλα, καθώς και τα συστήματα μεταφοράς τους (υποβρύχια, στρατηγικά βομβαρδιστικά, βαλλιστικοί πύραυλοι κ.λ.π.), αλλά και την οικονομική δύναμη να τα συντηρούν και να τα αναπτύσσουν. 

Poll Tax Riots London 1990: 18 εκατομμύρια Βρετανοί αρνήθηκαν να πληρώσουν και έτσι έπεσε η Θάτσερ!

Εμείς μπορούμε να ξεπερδεύουμε μέσα σε δυο βδομάδες με τα Aνδρεικελα που έχουμε πλέξει …σταματηστε να πληρώνεται το τέρας που είναι ετιμο να σε καταβροχθίσει

Η εμπειρία αυτού του κινήματος πρέπει να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί από εμάς, γιατί έχει πολύτιμα συμπεράσματα και για τους δικούς μας αγώνες. Στο βαθμό που οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, με μαζικό και δημοκρατικό τρόπο, και αρνηθούμε να πληρώσουμε τους φόρους που μας επιβάλλουν, μπορούμε να έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες!

Αδυναμία χρεοκοπίας

Οι Έλληνες έχουν επιλέξει τη λύση του βαριά ασθενή που προτιμά τη μορφίνη, αντί την επώδυνη, χωρίς καμία εγγύηση για την επιτυχία της εγχείρηση – περιμένοντας να εμφανισθεί από θαύμα κάποιος χειρουργός που να μπορεί να εμπιστευτεί

«Όποιος και αν φταίει, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα – σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει πλέον χρεοκοπήσει ολοκληρωτικά, χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα να αποφύγει μία κατάσταση που είναι κάτι περισσότερο από οδυνηρή. 

Όσο πιο σύντομα λοιπόν το παραδεχτούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει η διαδικασία της εξυγίανσης μέσω της χρεοκοπίας – όπως σωστά συστήνει ο πατέρας της ελεύθερης οικονομίας (A. Smith), ενώ αποτελεί ένα δικαιωματικό, θεμελιώδες, αναφαίρετο «εργαλείο» του συστήματος του καπιταλισμού: το ελιξίριο του» (πηγή).