MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Εως και 60% του μισθού πηγαίνει σε φόρους και εισφορές

Μισθωτός με μικτές αποδοχές ύψους 2.400 ευρώ το μήνα (ποσό που είναι κατά 67% μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό) και δύο παιδιά πληρώνει το 60% του μισθού σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που είναι...σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τη Γερμανία και 70% περισσότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Αντίστοιχα, για μισθωτό με μέσες μικτές αποδοχές 1.440 ευρώ το μήνα, η Ελλάδα έχει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές ως ποσοστό των μισθών σε σύγκριση με Ολλανδία, Φινλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ μόνο τρεις χώρες έχουν αισθητά υψηλότερες εισφορές από τις ελληνικές.

Πρωτοποριακές Έρευνες στην Κύπρο για Κοιτάσματα Τύπου Zohr

Γράφουν οι Η. Κονοφάγος και Ν. Λυγερός

H Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε πρόσφατα μια σημαντική συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία NEOS GeoSolutions αξιολόγησης του πετρελαϊκού δυναμικού μέσω γεωφυσικών... διασκοπήσεων τμήματος παράκτιων αβαθών και χερσαίων περιοχών της Κύπρου.

Να σημειώσουμε ότι τα παράκτια και χερσαία τμήματα που θα αξιολογηθούν - σύμφωνα με πληροφορίες μας - εντοπίζονται σε ανεξερεύνητες ερευνητικές περιοχές εκτός των προκηρυχθέντων ήδη 13 ερευνητικών κυπριακών θαλάσσιων οικοπέδων (βλ. Εικ.1).

ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Με δεδομένη τη δέσμευση της χώρας (με το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο αριστερός Τσίπρας και ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα του χρεοκοπημένου καθεστώτος), ότι δηλαδή η ελληνική Βουλή θα νομοθετεί μόνο ό,τι θέλουν οι δανειστές, η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας έχει καταλυθεί. 

Και αν δεν το έχετε καταλάβει, έχει καταλυθεί μαζί της και το Σύνταγμα της χώρας, αφού ανώτερος νόμος, πάνω και από το Σύνταγμα, είναι πλέον το τρίτο μνημόνιο και η βούληση των δανειστών. 

Αλλάζουν χέρια οι ελληνικές τράπεζες – Τις παίρνουν οι Γερμανοί – 16 δισ.ευρώ απαιτεί η ανακεφαλαιοποίησή τους

ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

16 δισ.ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτο για να ανακεφαλαιοποιηθούν και το ερώτημα είναι σε ποιον θα ανήκουν μετά την ανακεφαλαιοποίηση καθώς αναμένεται να ενταχθούν στο νέο Υπερταμείο στο οποίο θα μεταφερθούν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας το οποίο θα είναι και η εγγύηση για την νέα δανειοδότηση της χώρας στα πλαίσια του νέου επαχθέστερου Μνημονίου. 

Η ΒΙΑΙΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Συντάξεις τέλος: Στον Καιάδα τα «τιμημένα γηρατειά»

Οι δανειστές αποφασίζουν και η κυβέρνηση εκτελεί! Το τέλος του κοινωνικού κράτους είναι πλέον γεγονός και έσκασε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα που φαντάζει ανήμπορος να ανατρέψει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. 

Η βίαιη φτωχοποίηση του λαού συνεχίζεται με πρόσχημα την πολιτική σταθερότητα. Πάνω από 700.000 συνταξιούχοι ρίχνονται στον… Καιάδα με βάση τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση και με βάση τους σχεδιασμούς του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. 

Η πολιτική εξουσία ως αυτοσκοπός σε μια χώρα που καταρρέει…

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου 

«Και τώρα τι γίνεται;», δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε, επιχειρώντας να κάνουμε ταμείο έχοντας παρατηρήσει τις πρώτες κινήσεις και την εν γένει διαχείριση της νέας κυβέρνησης, οι οποίες μάλλον δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε τελείως λάθος. Στην ουσία, η «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η ίδια αρρωστημένη πολιτικάντικη νοοτροπία διακατέχει τους σημερινούς με τους προηγούμενους.