MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τα μνημόνια οδήγησαν την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των 28 της Ε.Ε. σε όλους τους κοινωνικούς δείκτες

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, στην έκθεσή του για το τρίτο τρίμηνο του 2015, διαπιστώνει ότι επανέρχoνται η ύφεση και η ανεργία. Σημειώνει ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Κατά το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016, ώς το τέλος του έτους θα έχει καταγραφεί ύφεση -2,3% και για το 2016 -1,3%. Αυτό μεταφράζεται σε συρρίκνωση του εγχώριου εισοδήματος στα 173 δισ. ευρώ (έναντι στόχου του προϋπολογισμού της κυβέρνησης Σαμαρά, του 2015, για αύξηση του ΑΕΠ στα 191 δισ. ευρώ) από τα 179 δισ. ευρώ το 2014. 

Η ζώνη του λυκόφωτος

Ενώ η Ελλάδα οδηγείται στο γκρεμό από την κυβέρνηση της, η Ευρωζώνη, εκτός από το ότι «πνίγει τα παιδιά της», δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις χώρες που δεν είναι μέλη της – αν και παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες να διαλυθεί 

«Ο πρωθυπουργός προσέφερε μία πραγματικά ανεκτίμητη υπηρεσία στην παγκόσμια ελίτ, καθώς επίσης στη Γερμανία: έπεισε την πλειοψηφία των Ελλήνων πως είναι αδύνατη η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη χωρίς μνημόνια, ότι δεν είναι τόσο άσχημο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καθώς επίσης πως η σκλαβιά του χρέους είναι υποφερτή.

Μετά το ΔΝΤ, μας πετάνε στην Παγκόσμια Τράπεζα!

ΔΝΤ και Βερολίνο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εξακολουθούν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει να… βάζουν στο παιχνίδι, από την πίσω πόρτα και την Παγκόσμια Τράπεζα που επί της ουσίας πρόκειται για έναν ακόμα τοκογλυφικό οργανισμό ο οποίος επί σειρά ετώνδραστηριοποιείται στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Το σενάριο δεν είναι επιστημονικής φαντασίας. Είναι μέρος του Δόγματος του Σοκ που εδώ και δεκαετίες η σχολή του Σικάγου εφαρμόζει παγκοσμίως σε χώρες που διαλύει.

Τρίτη φορά «αριστερά» δεν έχει …

Αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη στην νεότερη ελληνική ιστορία που θα γκρεμοτσακιστεί αιτία της «λαϊκής στάσης πληρωμών» που επιβάλλει η ίδια.


Στη χειρότερη χρονική στιγμή της εκτεταμένης μείωσης έως και αφανισμού εισοδήματος και εργασίας επιβάλλει υπερδιπλάσιους φόρους από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι πλεονασμός να επαναλάβουμε τις μειώσεις σε μισθούς/συντάξεις που μαζί με την ακατάσχετη φορολόγηση οδηγούν μαθηματικά στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Οπωσδήποτε είναι ότι ποιο surreal αυτό το «αριστερό» κυβερνητικό σούργεαλ ( από το σούργελο, επιθετικό προσδιορισμό της καθομιλουμένης).

ΔΝΤ: "Χρεοκοπούν τα Κράτη του Κόλπου αν δεν ανέβουν οι τιμές του πετρελαίου"

ΣΤΟ 20% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ 

του Βασίλη Καπούλα 

Ο οικονομικός proxy war που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας με αιχμή την Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου τα οποία έριξαν τις τιμές πετρελαίου γύρισε μπούμερανκ καθώς το ΔΝΤ τις προειδοποιεί πως βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή η Ρωσία αποφάσισε οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται σε ρούβλια, ένα ακόμη χτύπημα κατά του δολαρίου!