MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η μεγάλη ντροπή της Ευρώπης

Οι Έλληνες θέλουν να κερδίσουν τον πόλεμο, χωρίς να χρειαστεί να δώσουν καμία μάχη και χωρίς να θυσιάσουν απολύτως τίποτα – μία μάλλον σχιζοφρενής στάση, η οποία ασφαλώς δεν ταιριάζει στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία

«Η φτώχεια δεν «νομιμοποιεί» τη ζητιανιά. Είναι καλύτερα να ζητάει ένας φτωχός και άνεργος δουλειά, παρά δανεικά – με τα οποία παραμένει όχι μόνο άνεργος και φτωχός στο διηνεκές, αλλά χρεωμένος και δούλος. Η ζητιανιά, στην περίπτωση των κρατών, οδηγεί στη διαχρονική σκλαβιά τους – στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας, καθώς επίσης στην «κηδεμονία» τους από τους δανειστές. 

Όταν το χρέος μίας χώρας δεν είναι βιώσιμο, τότε δεν εκλιπαρεί γονατιστά για τη μείωση του – πόσο μάλλον όταν δεν έχει κανένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της. Απλά χρεοκοπεί – παύει δηλαδή να εξυπηρετεί τα δάνεια της, όπως η Ρωσία το 1998, χωρίς να επιτρέπει τη λεηλασία της από κανέναν».

ΕΚΤ: Δεν εξυπηρετούνται πέντε στα δέκα δάνεια!

«Η πραγματικότητα μερικές φορές μπορεί να ξεπεράσει τις παραμέτρους των stress tests». 

Με τη φράση αυτή τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί οι ελληνικές τράπεζες, που μόλις ένα χρόνο πριν είχαν περάσει με επιτυχία τα stress tests απέτυχαν φέτος, εμφανίζοντας μάλιστα ένα κεφαλαιακό έλλειμμα της τάξεως των 14,4 δισ. ευρώ. 

Βαρουφάκης: Η τρόικα είναι ο καλύτερος φίλος των φοροφυγάδων.

Σε νέα του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέρχεται στο θέμα των διαπραγματεύσεων στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναφέρεται και στα δικά του λάθη.

Παράλληλα, επιτίθεται στην τρόικα, που την χαρακτηρίζει “φίλο των φοροφυγάδων”.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ ισχυρίζεται πως οι δανειστές δεν ήθελαν συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση: “Στο Eurogroup ήθελαν είτε να ταπεινωθεί η κυβέρνηση, είτε να ανατραπεί”.

Σκηνικό κατάρρευσης σε βασικές δομές του κράτους λόγω κρίσης

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΦΟΡΙΕΣ 

THΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗ, ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΟΣΧΟΥ 

Ατελείωτες ουρές, εκνευρισμός, χιλιάδες εργατοώρες χαμένες, ταλαιπωρία σε ένα κράτος που δεν σέβεται τους πολίτες. Στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία η… Ελλάδα αναστενάζει, παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πιο «ευέλικτο» κράτος. Χαρακτηριστική της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι φορολογούμενοι είναι η περίπτωση του ΕΝΦΙΑ. Μόλις πέντε εργάσιμες ημέρες από την προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά, με αποτέλεσμα πάνω από 6 εκατ. πολίτες να τρέχουν την τελευταία στιγμή να πληρώσουν για να μη θεωρηθούν εκπρόθεσμοι. Αφού πρώτα το Taxis «βούλιαξε» για ακόμη μια φορά από τις επισκέψεις. 

Συνέντευξη σοκ του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα : Από τα 250 δις δάνεια στην Ελλάδα τα 220 δις δόθηκαν για τόκους !

Σε μια συγκλονιστική του συνέντευξη στην τηλεόραση της RaiNews24, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα αποκάλυψε πως από το συνολικό ποσό των 250 δις ευρώ των δανείων στην Ελλάδα, τα 220 δις ευρώ τα 250 δισ. δόθηκαν για τόκους. Χωρίς περιστροφές και απόλυτα ευθύς, ο προερχόμενος απο την αριστερά Ντ” Αλέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, το ποσό αυτό κατέληξε σε Γερμανικές, Γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό σε Ιταλικές Τράπεζες και δε δόθηκε για να πληρωθούν οι συντάξεις των Ελλήνων αλλά για τους τόκους των δανείων της χώρας μας.