MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μεταναστευτικός Αρμαγεδδών

Οι «ματωμένες εκλογές» στην Τουρκία, προοιωνίζουν ένα βίαιο δικτατορικό καθεστώς, με την αιτιολογία των συνθηκών εκτάκτου ανάγκης – ενώ δεν θα σταματήσουν τα προσφυγικά κύματα, με επόμενα τα αφρικανικά από τη Λιβύη

Οι αγορές αγαπούν τη σταθερότητα, πολύ περισσότερο την απόλυτη, όπως αυτή των δικτατορικών καθεστώτων – γεγονός που αποδεικνύεται από τη σημερινή μεγάλη άνοδο της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, απέναντι στο ευρώ και στο δολάριο (+3,5%). Σε κάθε περίπτωση αντιπαθούν την πολιτική αστάθεια, στην οποία επιμένει η Ελλάδα – όπου όλοι ψηφίζουν το τρίτο μνημόνιο, ενώ αμέσως μετά η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν το πιστεύει, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει όλες τις επί μέρους «διατάξεις» του. 

Βαρουφάκης: Μεγάλη συνομωσία η στάση των ηγετών της ΕΕ απέναντι στον Τσίπρα

Στις τεράστιες πιέσεις που δέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 12ηςΙουλίου, αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε σημερινή εκτενή συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ». 

Αν και υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε από τη θέση του γιατί θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθος, τονίζει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός τέθηκε από την υπόλοιπη Ευρώπη κάτω από τεράστια πίεση, απειλούνταν με επιβολή εξόδου από την Ευρωζώνη, οι τράπεζες ήταν κλειστές, και αυτό που οι άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ έκαναν απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα τη νύχτα της 12ης Ιουλίου συνιστά μια μεγάλη συνωμοσία στην ευρωπαϊκή ιστορία» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η λιανεμπορική βόμβα

Οι μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας αγνοούν κάποιες εκρηκτικές πραγματικότητές της, που σήμερα είναι ένα πολύ επικίνδυνο ναρκοπέδιο. 

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Οι οφειλές τριών λιανεμπορικών ομίλων της χώρας προς τράπεζες και προμηθευτές τους βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Οι μεταχρονολογημένες επιταγές –που κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται και πώς αλλάζουν χέρια– δεν απέχουν και αυτές από το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. 

Πραξικόπημα διαρκείας στην Πορτογαλία: Δημιούργησαν κυβέρνηση "ζόμπι" υπό τον Π.Κοέλιο για να μείνει η χώρα στα μνημόνια

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Το πραξικόπημα στην Πορτογαλία με ευθύνη του Προέδρου της χώρας Καβάκο Σίλβα βρήκε συνέχεια στην κυβέρνηση “ζόμπι” του Πάσος Κοέλιο. Του δεξιού πρώην πρωθυπουργού που ενώ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στις πρόσφατες εκλογές, και ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν συνασπιστεί για τη δημιουργία κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της χώρας ερμήνευσε το Σύνταγμα όπως εκείνος ήθελε ή όπως έλαβε εντολή από τις Βρυξέλλες για να αποτρέψει την ανάδειξη στην εξουσία των κομμάτων που τάσσονται κατά του ευρώ και των μνημονίων εξαθλίωσης του λαού.