MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η υπερδομή της Ανθρωπότητας".

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Η υπερδομή της Ανθρωπότητας". 

Πνευματικό Κέντρο Γαργαλιάνων (Μπρίσκειος Βιβλιοθήκη). 

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19:00

Η Εθνική Τράπεζα έδινε επισφαλή δάνεια σε media και το 2014

Ο αμαρτωλός κρίκος των γκρίζων τραπεζικών δανείων σε ομίλους ΜΜΕ φαίνεται πως δεν έσπασε ούτε στην ύστερη, και πιο επώδυνη εποχή των Μνημονίων. 

Και την ώρα που οι εκδότες καλούνται ο ένας μετά τον άλλον στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν τα περίφημα μιντιακά θαλασσοδάνεια, αποκαλύπτεται ότι η Εθνική Τράπεζα έδινε επισφαλείς, γενναίες πιστώσεις σε νεοσύστατα μέσα ενημέρωσης ακόμη και το 2014.

Φορολογικός παράδεισος η... «άμεμπτη» Γερμανία - Υπάρχουν 3 τρισ. ευρώ που δεν φορολογούνται!

Νέα έρευνα της ΜΚΟ Tax Justice Network (Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης) έρχεται να ταράξει τα νερά στη Γερμανία, τοποθετώντας τη χώρα στην πρώτη δεκάδα με τις πιο επιβλαβείς σκιώδεις οικονομίες στον κόσμο. 

Σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Tax Justice Network (TJN, Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης) η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τις πιο επιβλαβείς σκιώδεις οικονομίες στον κόσμο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF) ο Μάρκους Μάιντσερ, μέλος της οργάνωσης TJN αναφέρθηκε στο μέγεθος της φοροδιαφυγής που παρατήρησε η οργάνωση στη Γερμανία.

Spiegel: Η μοναξιά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ

«Μέχρι πρόσφατα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρείτο ότι είναι η πιο ισχυρή πολιτικός στην Ευρώπη. Τώρα όμως, η στάση που έχει κρατήσει στην προσφυγική κρίση την έχει βάλει στο στόχαστρο της κριτικής τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες. «Μπορεί να επιβιώσει;» αναρωτιέται το γερμανικό περιοδικό Spiegel. 

Το τέλος εποχής για την Μέρκελ 

Η Μέρκελ μπορεί να στηρίζεται ακόμα σε έναν μεγάλο αριθμό υποστηρικτών της μέσα στο κόμμα της. Αλλά κάθε μέρα που χιλιάδες πρόσφυγες διασχίζουν τα σύνορα της Γερμανίας, η βεβαιότητα ότι η υποστήριξη αυτή είναι βιώσιμη εξανεμίζεται όλο και περισσότερο.