MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το 1950 έως το 2012

Τα περισσότερα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως προκύπτει από αναλογιστικές μελέτες, αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα με συνέπεια αντί για συντάξεις να δίνουν στους απόμαχους της εργασίας κάποια «φιλοδωρήματα».

Οι κατά καιρούς αρμόδιοι υπουργοί, για να κατευνάσουν τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων, αποδίδουν τα ελλείμματα στην εισφοροδιαφυγή, στην αυξημένη ανεργία που συντελεί στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στους «μαϊμού» συνταξιούχους κ.λπ. Σκόπιμα αποσιωπούν την κυριότερη αιτία της κατάρρευσης του ασφαλιστικού μας συστήματος: την καταλήστευση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων που έγινε από τις κυβερνήσεις τα τελευταία εξήντα δύο χρόνια (από το 1950 έως το 2012).

Ορίστε γιατί έχουν φαγωθεί ΝΑ ΜΗΝ περάσει ο όρος ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ "Γενοκτονία" σημαίνει ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ

Οπως το αλίευσε η Κερκυραία.

Για να μη πελαγοδρομούμε αενάως! 

ΣΟΚ! Σε καθεστώς χρεοκοπίας (και επίσημα) ΟΛΕΣ οι ελληνικές Τράπεζες…

Δώσε και το σπίτι σου Έλληνα για να σωθούν οι «τράπεζες»! 

Στο ίδιο μοτίβο με Alpha Bank, Πειραίως και Eurobank προηγουμένως, ο οίκος Standard& Poor’s υποβάθμισε και την Εθνική Τράπεζα καθώς θεωρεί την πρόταση ανταλλαγής ομολόγων ως ένα distressed exchange, καθώς οι επενδυτές θα λάβουν μικρότερη αξία από ότι αρχικά υπόσχονταν οι εν λόγω τίτλοι. Επίσης, ο οίκος μειώνει την πιστοληπτική αξιολόγηση των… τίτλων κύριας εξασφάλισης της τράπεζας σε D από CCC- και των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης σε D από C. 

Τραπεζικοί μύθοι

Όσο οι Έλληνες δεν συμμετέχουν οι ίδιοι στις βασικές αποφάσεις που αφορούν τη χώρα τους, ιδίως στον τρόπο που λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα, δεν θα υπάρξει μέλλον – αφού θα συνεχίσουν να είναι άβουλοι σκλάβοι χρέους

«Εάν πιστεύει κανείς πως η Ελλάδα θα βρει ποτέ το δρόμο της εξόδου από την κρίση, επιστρέφοντας σε μία βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς να αλλάξει ριζικά η λειτουργία του τραπεζικού της συστήματος και χωρίς την ονομαστική διαγραφή μέρους των χρεών, δημοσίων και ιδιωτικών, είναι δυστυχώς εκτός τόπου και χρόνου – θύμα άκρως επικίνδυνων ψευδαισθήσεων». 

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Πενταροδεκάρες της Ιστορίας…

Με μερικά πράγματα δεν παίζουν… 

Σαν να μην έφτανε η τρικυμία των καιρών με τα μνημόνια, το κρεματόριο του Αιγαίου και τα ισοδύναμα που μοιάζουν αδύναμα να καταλαγιάσουν το άγος των μέτρων και το άλγος των συνεπειών τους, ενέσκηψε από το πουθενά και νέος εθνικός διχασμός… 

Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των ποντίων και σκανδαλωδώς αδικαιολόγητες οι αιρέσεις της ιστορίας στα καλά καθούμενα και μάλιστα από τον υπουργό Παιδείας… 

«Το ευρώ έχει κάνει οικονομικά μεγάλο κακό».

Ο Μάρτιν Φελντστάιν, θεωρείται κάτι σαν προφήτης των προβλημάτων που θα έφερνε στην Ευρώπη το ευρώ. Στην FAZ ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με πολιτικούς που θέλουν να ενώσουν τη γηραιά ήπειρο με το κοινό νόμισμα. 

Στη δεκαετία του ´90 ο φημισμένος Αμερικανός καθηγητής δημοσίευσε δύο όλο πάθος άρθρα, το ένα στον Economist, και το άλλο στο περιοδικό Foreign Affairs, όπου ουσιαστικά περιέγραφε τα προβλήματα μια κοινής νομισματικής πολιτικής και τις πολιτικές εντάσεις, τις οποίες θα μπορούσε να προκαλέσει. Παρά το ό,τι η υιοθέτηση κοινού νομίσματος θεωρήθηκε ότι ήταν θέμα πολέμου και ειρήνης, όπως το διατύπωσε χαρακτηριστικά ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, κατά την άποψή του το ευρώ αφύπνισε παλιές υφιστάμενες αντιπαλότητες.

ΣτΕ: «Η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις»

Η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις σύμφωνα με γνωμοδότηση του ΣτΕ. 

Αναλυτικά το σκεπτικό του ΣτΕ 

Επειδή, η κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 30 παρ.5 περ.ε του ν. 3296/2004 δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων που διατάσσεται με πράξη των αρμοδίων οργάνων του Σ.Δ.Ο.Ε. αποτελεί διοικητικό μέτρο, το οποίο αποσκοπεί στην διατήρηση των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου προσώπου, ώστε να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου κατ’αυτού, σε περίπτωση διαπιστώσεως, βάσει του πορίσματος σχετικής έρευνας, της εκ μέρους του τελέσεως της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, καθώς και στη διασφάλιση των αναγκαίων στοιχείων για την έρευνα (βλ. ΣτΕ 3316/2014 Ολομ., ΣτΕ 2797/2009).