MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα δεν κυβερνάται από Ελληνες (;)

Στον αέρα η εκταμίευση της περίφημης δόσης των 2 δις, εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, άμεση ακύρωση της ρύθμισης των 100 δόσεων σε περίπτωση καθυστέρησης έστω και μίας ημέρας, συγκατάθεση και συνομιλίες για τους όρους που αφορούν στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και ούτω καθεξής, είναι μερικά από τα "κατορθώματα" της συγκυβέρνησης που καταστρέφει την Ελλάδα. 

Η επικαιρότητα, ωστόσο, στην πατρίδα μας παραμένει (σκοπίμως) εστιασμένη στο ποιος ήταν ο δράστης που χτύπησε τον βο(υ)λευτή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης (5/11/2015), ενώ κανείς δεν φαίνεται να προβληματίζεται με την διαφαινόμενη επανάληψη των παρατεταμένων διαφωνιών μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών που τους προηγούμενους μήνες οδήγησαν στα capital controls, στην ακόμα μεγαλύτερη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και στην πλήρη στασιμότητα της Ελληνικής οικονομίας. 

Η χώρα πάσχει σοβαρά από πολιτικό σύστημα.

Του Ρούντι Ρινάλντι 

Την στιγμή που η χώρα διαπερνιέται από μια καθολική κρίση και η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση καθίζησης, το ερώτημα «τι πρέπει να γίνει και τι μπορεί να γίνει» βασανίζει το σύνολο των ανθρώπων που δεν θέλουν να βουλιάξει ο τόπος και οι ζωές τους. 

Η αδυναμία απάντησης στο ερώτημα αυτό, προς το παρόν δημιουργεί ένα μπλοκάρισμα κι αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην ανάγκη κατανόησης του τι και πώς συμβαίνει, τι και πώς έγινε. Το νήμα (κατανόησης) μοιάζει να κόπηκε το καλοκαίρι, όταν η αντίθεση μνημόνιο/αντιμνημόνιο αναιρέθηκε πολιτικά με την πλήρη προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό καθεστώς.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ! Πάνω από 7 εκατομμύρια οι άνεργοι Έλληνες!

netakias

Χώρα συνταξιούχων, ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα με ανάλογες συνέπειες στην οικονομία και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. 

Αυτές τις ημέρες έχει ξεσηκθεί σάλος στην Ελλάδα για τις γενοκτονιες του παρελθόντος, αλλά περνάει απαρατήτηρητη η οικονομικη γενοκτονια που συντελείται αθόρυβα μέσω του δημογραφικού προβλήματος λόγω των μνημονίων. Αυτό γιατί οι πρωτεργάτες αυτής της Γενοκτονίας ήταν εκτός από τους «εκσυγχρονιστές» και οι πατριδοκάπηλοι «αρχαιολάτρες». Αυτοί που απο την μια «πουλάνε» αρχαιά συγγράμματα, αλλά από την άλλη μισούν τους Ελληνες και κάνουν ο,τι μπορουν για να τους κάνουν «Ευρωπαίους».

Σόιμπλε: Να μην δείχνουμε στους πρόσφυγες πως είναι ευπρόσδεκτοι

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προχώρησε σε μια ακόμη κυνική δήλωση, ζητώντας από την Ευρώπη να στείλει σαφές μήνυμα στους πρόσφυγες και να μη δίνεται η «λάθος εικόνα πως είναι όλοι ευπρόσδεκτοι». «Η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει αλλά δεν δεν μπορεί να τους δεχτεί όλους», υποστήριξε.

Όταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «χαιρετίζει τέσσερις οικογένειες που μεταφέρονται από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο και όταν γίνονται τέτοιες ενέργειες, πρέπει στην Συρία να σκέφτονται οι πρόσφυγες εμείς γιατί μένουμε εδώ, εφόσον είμαστε τόσο ευπρόσδεκτοι;», δήλωσε. 

Πρωτοφανές: Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν, τίμησαν και νομιμοποίησαν τον τουρκικό κατοχικό Στρατό στην Κύπρο!

Ο ΟΗΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΖΗΤΑ ΠΡΩΤΑ "ΛΥΣΗ" ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 1974 τίμησαν τον τουρκικό κατοχικό Στρατό στην Β.Κύπρο καθώς η νέα Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Λευκωσία, Kathleen Ann Dohert, έδωσε δεξίωση μόλις ανέλαβε καθήκοντα στο ξενοδοχείο Merit Lefkosa Otel, όπου υποδέχτηκε του διοικητές των κατοχικών δυνάμεων όπου μάλιστα τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους (!) στην κατεχόμενη Κύπρο. 

Ακριβό μου Δημόσιο...

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΥΨΗΛΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ 

Σε αλόγιστες σπατάλες εξακολουθεί να επιδίδεται το Δημόσιο στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο για τους πολίτες, οι οποίοι ήδη βιώνουν τα επαχθή μέτρα και τις συνέπειες του νέου Μνημονίου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», τη στιγμή που οι Έλληνες φορολογούμενοι υφίστανται δραματικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους και καλούνται να πληρώσουν νέους φόρους, για να γεμίσουν τον κρατικό κορβανά, το Δημόσιο πετά κυριολεκτικά χρήματα σε άχρηστες υποδομές και αχρείαστες υπηρεσίες. 

Σύγχρονος Τιτανικός

Οι περισσότερες χώρες, ειδικά η Κίνα, φαίνεται πως προσπαθούν να αποφύγουν τη σύγκρουση με τα παγόβουνα των χρεών, αυξάνοντας την ταχύτητα του πλοίου – χωρίς όμως να αλλάζουν τη γραμμή πλεύσης, οπότε πιθανότατα θα αποτύχουν

«Μπορεί η Ελλάδα να συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, με τη δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας, καθώς επίσης της εξόδου της από το ευρώ ακόμη επίκαιρη, κανένας όμως δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία – αφού το χρέος της αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσοστό του συνολικού, ενώ είναι ασφαλώς αμελητέο, απέναντι στα συνεχώς αυξανόμενα βουνά χρεών στον πλανήτη».