MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Το ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, ως η κατά το Σύνταγμα ηγεσία του κράτους, αφού χρεοκόπησε το ίδιο το κράτος επί του οποίου ηγείται, τώρα προσπαθεί να χρεοκοπήσει και την κοινωνία, την οποία μέχρι τώρα είχε στο περιθώριο, αρκεί να παραμείνει το ίδιο γαντζωμένο στην εξουσία. 

Όπως είναι φυσικό, αναγκαστικά και η κοινωνία, κάποια στιγμή θα συνέλθει από τον προπαγανδιστικό λήθαργο, στον οποίο την έχει σπρώξει το πολιτικό σύστημα και θα αντιδράσει. Τότε θα θα στραφεί εναντίον του πολιτικού συστήματος και να ζητήσει την αλλαγή του.

Στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου TPP

Η Νέα Ζηλανδία έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου των 12 χωρών του Ειρηνικού, το οποίο υπεγράφη στις 5 Οκτωβρίου στην Ατλάντα και χαρακτηριζόταν από πρωτοφανή μυστικότητα

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας η οποία υπέγραψε την συμφωνία μαζί με τις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά, Μεξικό, Μπρουνέι, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Περού, Χιλή και Βιετνάμ, ανήρτησε το κείμενο στον ιστότοπό της την Πέμπτη.


Το δράμα της Ελλάδας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ 

Η προσδοκία πως η πατρίδα μας θα ξεφύγει από την κρίση, οπότε δεν θα οδηγηθεί μέσα από ένα παράλληλο νόμισμα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη χρεοκοπία, ισοδυναμεί με την απόλυτη συλλογική ουτοπία – η οποία ίσως πληρωθεί πολύ ακριβά

«Οι περισσότερες κρίσεις εξελίσσονται με έναν παρόμοιο τρόπο – όπως περίπου οι κλασικές τραγωδίες. Προηγείται η αρχική σπίθα, η πυροδότηση, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί μία πολύπλοκη αλυσιδωτή αντίδραση. Τελικά, ο ήρωας δεν αποτυγχάνει λόγω μίας αντικειμενικά ανεπίλυτης κατάστασης – αλλά εξαιτίας των αποφάσεων, τις οποίες λαμβάνει, ως συνέπεια της αρχικής κρίσης».

Δημήτρης Καζάκης: Καλώς δεχτήκαμε την Ευρωπαική Τράπεζα που εκποίησε τις ανατολικές χώρες

Η Ελλάδα επίσημα πλέον κατατάσσεται στο επίπεδο του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας, κοκ. Με τον Νόμο Υπ' Αριθμ. 4341 (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 142, 6/11/2015) κυρώνεται η Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σχετικά με τη συνεργασία και τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελληνική Δημοκρατία.