MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Το ΔΝΤ βλέπει «εφιαλτικό σενάριο διάλυσης» ευρωζώνης και ΕΕ - Πρώτη φορά εκφράζονται τέτοιοι φόβοι από το Ταμείο

"ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗ ΕΕ" 

Λίγους μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μορίς Ομπστφελν δεν κρύβει την αγωνία του για πιθανή διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της ΕΕ! Και είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ εκφράζει τέτοιες απόψεις... 

Η προσφυγική κρίση αλλά και η απειλή της Βρετανίας να αποχωρήσει τη στιγμή που η οικονομία της περιοχής είναι εύθραυστη, είναι μόνο μερικές "σκανδάλες" που μπορεί να πυροδοτήσουν την διάλυση του νυν δυτικοευρωπαϊκού οικοδομήματος της ΕΕ που περιστοιχίζεται από κάποιες βαλκανικές και ανατολικές χώρες. 

Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει άμεσα κάτι καινούριο...

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ραγδαίες και απρόβλεπτων διαστάσεων θα είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας τους προσεχείς μήνες.

Θα είναι τέτοια η βαρβαρότητα των νέων μέτρων που θα υποχρεωθούν να ψηφίσουν οι 145 βουλευτές του κυβερνητικού σχηματισμού που θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι από την έκρηξη κοινωνικών αντιδράσεων που θα παρατηρηθεί, θα αρχίσουν πολύ σύντομα να εμφανίζονται διαφοροποιημένες τάσεις και θέσεις, στο εσωτερικό και των δύο κομμάτων του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.

ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ...

Οι δανειστές έχουν μια απλή λογική, η οποία μέχρι στιγμής αποδίδει τέλεια. Η λογική τους λέει: Πιέστε οικονομικά τους Έλληνες μέχρι να αντιδράσουν μαζικά. Όσο δεν αντιδρούν, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λίπος και παραοικονομία που δουλεύει κανονικά.

Όταν αντιδράσουν, προφανώς θα έχουν φτάσει στο τέλος. Τότε θα σταματήσει αυτόματα και η κρίση, για όσους έχουν καταφέρει να αντέξουν.

Πάτρα: Χιλιάδες μαθητές υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία

Δραματικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα σίτισης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οικογένειες στην Πάτρα. 

Σύμφωνα με την καταγραφή που ολοκληρώθηκε στα σχολεία της πόλης από καθηγητές και δασκάλους, 1.050 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποσιτισμού, με κάποιους από αυτούς να έχουν ήδη λιποθυμήσει στο σχολείο. 

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ EUROBANK KAI ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Κατάλαβες, χάπατο ψηφοφόρε του Τσίπρα;

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ… ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ… ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΝΗΣΙΑ…

ΕΣΕΝΑ, ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ… Α@$#@ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΠΙΟΝΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ…
 


Καλλιόπη Σουφλή 

Την Πέμπτη το μεσημέρι στις 30 Ιουλίου ο Τσίπρας έδωσε μία συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.
Την συνέντευξη μπορεί να την διαβάσει κανείς ολόκληρη, στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού:

Υπάρχει ένας ελέφαντας στη μέση της Ευρώπης!

Οι περασμένες ευρωεκλογές ανέδειξαν την άνοδο των ακροδεξιών, νεοναζιστικών και ευρωσκεπτικιστών κομμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Αυτά τα κόμματα εκπροσωπούνται πλέον στην Ευρωβουλή, και είναι ολοφάνερο πια πως η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης μουτζουρώθηκε για τα καλά.

Επειδή δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως το 25% των Γάλλων ψηφοφόρων -που πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν- έγιναν ξαφνικά φασίστες, θα πρέπει να αναζητήσουμε αλλού τα αίτια της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.

Δεν γίνεται να έχει κατασχεθεί η χώρα και να εξαιρεθούν οι κατοικίες

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη -από μάχη σε μάχη αυτό το παιδί-, για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί που ζητούν οι εταίροι.

Δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το Μνημόνιο αλλά τώρα μάχεται κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που η ίδια ψήφισε.
Τα Μνημόνια είναι η κατάσχεση της χώρας.

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν την κατάσχεση της χώρας -μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι- και τώρα δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τους πολίτες από την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας;

Πώς να αντιδράσω στην καταστροφή της Ελλάδας;

Συνέχεια ακούω, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ…. κλπ, και αναρωτιέμαι, πως πρέπει να αντιδράσω; Πως;;

-Αν αντιδράσω για την Ισλαμοποίηση της Ελλάδας, με αποκαλείται ρατσιστή.

-Αν υψώσω τη φωνή μου για την καταστροφή και το ξεπούλημα της Ελλάδας, με αποκαλείται χρυσαυγίτη.

-Αν εκνευριστώ που με έχετε γδάρει με τα φορολογικά, με αποκαλείται τραμπούκο.

Έρευνα: Οι Έλληνες πολιτικοί νίπτουν τας χείρας τους για την κατάσταση στην Ελλάδα - Φταίνε οι…άλλοι

Οι Έλληνες πολιτικοί παραδέχονται ότι η δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται σε εσωτερικά αίτια αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι ίδιοι ή το κόμμα όπου ανήκουν ! 

Τα αξιοσημείωτα αυτά ευρήματα αποτυπώνονται σε έρευνα την οποία η οποία παρουσιάστηκε στην 4η Ημερίδα που διοργάνωσε το Εργαστήρι Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Πειραιά. 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες πολιτικοί αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει προβλήματα, αλλά τα αντιλαμβάνονται ως «εξωτερικοί παρατηρητές», θεωρώντας ότι το κόμμα που εκπροσωπούν δεν έχει ευθύνη γι αυτά, ούτε οι ίδιοι ως πολιτικές οντότητες. 

Αυξήθηκε το πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών λέει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

ΜΑΣ «ΤΡΟΛΑΡΕΙ» Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 

Την ώρα που η πραγματική οικονομία «βουλιάζει», το ιδιωτικό χρέος εκτοξεύεται στα ύψη, τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμα και στα στοιχειώδη και οι απλήρωτες υποχρεώσεις συσσωρεύονται, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημοσιοποίησε έκθεση σύμφωνα με την οποία στο πρώτο τρίμηνο του 2015 αυξήθηκε το πραγματικό διαθέσιμο των ελληνικών νοικοκυριών κατά 4,8% σε ετήσια βάση, και η πραγματική κατανάλωση κατά 1,5% στο ίδιο διάστημα και κατά 3,2% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.