MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κοίτα.... είσαι ελεύθερος.....

- John.k & Politech

Κοίτα... είσαι ελεύθερος, πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αρκεί να αποδεχτείς μερικά πράγματα που απαιτούνται. 

Εντάξει .... άλλωστε δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή, κάπου θα πρέπει να υποχωρήσεις και εσύ, προκειμένου να είσαι ελεύθερος ...

Για να είσαι ελεύθερος λοιπόν, θα πρέπει να αποδεχθείς τα παρακάτω ...

Μάγερ Άμσελ: Ο γενάρχης της δυναστείας των Ρότσιλντ

Λέγεται συχνά ότι καμιά άλλη οικογένεια δεν επηρέασε τόσο την οικονομικο-πολιτική ιστορία της Ευρώπης όσο ο οίκος που άφησε κληρονομιά ο γερμανοεβραίος τραπεζίτης Μάγερ Άμσελ Ρότσιλντ.

Το έγκριτο οικονομικό περιοδικό «Forbes» τον αποκαλεί απερίφραστα «ιδρυτή και πατέρα του χρηματιστικού κεφαλαίου» στην προσπάθειά του να κατανοήσει τις υποδειγματικές επιχειρηματικές στρατηγικές του ενεχυροδανειστή από τη Φρανκφούρτη που μετέτρεψαν την επιχείρηση σε τράπεζα και εκτόξευσαν τη φαμίλια στα υψηλότερα κλιμάκια της οικονομικής ελίτ.

Οι σκιώδεις τράπεζες και τα κραχ

Ο σκοτεινός τραπεζικός κλάδος είναι 11,9 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της Ιρλανδίας, ογκωδέστερος από της Κίνας και της Μ. Βρετανίας – η ωρολογιακή βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του χρηματοπιστωτικού συστήματος

«Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι, λυμαίνονται την Ελλάδα δύο αντιμαχόμενες μεταξύ τους ξένες συμμορίες, το αμερικανικό ΔΝΤ από τη μία πλευρά, ενώ η Γερμανία με τα πιόνια της από την άλλη (ΕΚΤ, ESM, ΕΕ), συνεχίζεται παράλληλα η απίστευτη απομύζηση της από το εσωτερικό – από τις αχόρταγες μεγάλες τράπεζες, οι οποίες κυριολεκτικά ληστεύουν τους Έλληνες είτε αυτοί είναι μέτοχοι τους, είτε ομολογιούχοι, είτε το ίδιο το δημόσιο, με την ανοχή της κυβέρνησης. 

«Η Ελλάδα έχει κοιτάσματα ουρανίου που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες για 3.000 χρόνια!»

Δηλώνει ο κορυφαίος καθηγητής Πυρηνικής Μηχανικής Λευτέρης Τσουκαλάς 

Ένας από τους κορυφαίους Πυρηνικούς Μηχανικούς στον κόσμο είναι ο Ηλείος καθηγητής Λευτέρης Τσουκαλάς. Ενώ μεγάλωσε στην Ελλάδα, το ταλέντο του, αναγνωρίστηκε στην Αμερική, όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο. Είναι από τους ανθρώπους που πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υπερνικήσει την οικονομική κρίση, αν έκανε επενδύσεις στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. 

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3.

Στις 2 Νοεμβρίου κατατέθηκε στη Βουλή, δικογραφία που αφορά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα έπραξε σχετικά για την υπογραφή του Μνημονίου 3. 

Είναι άγνωστο ποιος κατέθεσε την σχετική μήνυση και το περιεχόμενο της. Είναι πολύ πιθανό στην δικογραφία να περιλαμβάνεται η κατηγορία πως άλλα αποφάσισε ο ελληνικό λαός με το δημοψήφισμα και άλλα έπραξε ο Τσίπρας. Επίσης πιθανόν είναι να περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του Τσίπρα πριν την «κολοτούμπα» και μετά. 

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Ζητούν τον «αποκεφαλισμό» της

Σκούρα τα πράγματα για την Άγκελα Μέρκελ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα επιχειρείται σύνδεσή του ακόμα και από το κόμμα της καγκελαρίου. Για πρώτη φορά βουλευτής του κόμματός της, θέτει θέμα παραίτησής της. 

Μιλώντας στην κυριακάτικη BILD ο Κλάους Πέτερ Βιλς ζήτησε την επαναπροώθηση προσφύγων στα γερμανικά σύνορα. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει «οι πολίτες θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο της καγκελαρίου». 

Έρευνα αποκάλυψη: Τίμιοι οι Έλληνες… αν και δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι

Το πόσο τίμιοι είναι οι άνθρωποι, εξαρτάται και από το σε ποια χώρα έχουν γεννηθεί και ζουν. 

Όπως φαίνεται η τιμιότητα διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα. 

Η μελέτη έκανε μια βασική διαπίστωση και για την Ελλάδα: οι ξένοι -αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες- θεωρούν τους Ελληνες ανέντιμους, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές χώρες χειρότερες από την Ελλάδα στο θέμα της τιμιιότητας. 

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, η τιμιότητα είναι στην εποχή μας πια λιγότερο σημαντικός παράγων για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας, από ό,τι ήταν στο παρελθόν.