MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα εισέρχεται στα προεόρτια του τρίτου παγκόσμιου πολέμου;

(Σ.Σ.: Μήπως λοιπόν, πάμε και για τον Ευρω-Στρατό ; Λέω εγω τώρα ...)

Το σύμφωνο ασφάλειας υπερισχύει του συμφώνου σταθερότητας», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας. Τέζα οι Γερμανοί! 

Η Γερμανική λιτότητα πιθανότατα έπεσε και αυτή «νεκρή» στο Παρίσι απο τα πυρά των αδίστακτων τρομοκρατών. Δεν μπορεί μια ολόκληρη Ευρώπη να κάνει το «γερο Λαδά τον τσιγκούνη», ενώ γύρω ο κόσμος καίγεται. 

«Η Γαλλία είναι σε πόλεμο», αυτή ήταν η πρώτη φράση της ομιλίας του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην έκτακτη συνεδρίαση των δύο σωμάτων του Γαλλικού Κοινοβουλίου στις Βερσαλλίες το απόγευμα της Δευτέρας (16 Νοεμβρίου). 

Στο κοινοβούλιο της Φινλανδίας αίτημα για αποχώρηση από την ευρωζώνη.

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη του χρόνου, αφού μια σχετική αίτηση συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των 50.000 υπογραφών από πολίτες που επιθυμούν να διεξαχθεί αυτή τη συζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος. 

Αν και είναι μάλλον απίθανο να αποφασιστεί η αποχώρηση της Φινλανδίας από το ευρώ, η απόφαση να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση –για πρώτη φορά σε μια από τις 19 χώρες μέλη της ευρωζώνης — είναι μια ένδειξη του υψηλού βαθμού δυσαρέσκειας των Φινλανδών από την οικονομική απόδοση της χώρας τους έπειτα από τρία χρόνια ύφεσης.

ΣΟΚ ! ΑΠΟ 30.000 ΕΩΣ 50.000 ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ;

Κατά καιρούς πολλά γράφονται, πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για τις αυτοκτονίες στην περίοδο της κρίσης από το 2010 μέχρι και σήμερα αρχές του 2015. 

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των αυτοκτονιών ανά έτος είναι συγκεχυμένες. Ανατρέχοντας σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (ελληνική στατιστική υπηρεσία) μας «πληροφορεί» ότι οι αυτοκτονίες ανέρχονται σε 377 άτομα τον πρώτο χρόνο της κρίσης (2010), σε 477 το 2011 και 508 το 2012. Πόσο αξιόπιστη είναι όμως η ΕΛΣΤΑΤ; Αυτή δεν χάλκευσε τα επίσημα στοιχεία μας κι εκεί που ήμασταν ακίνδυνοι στο 12%, ξαφνικά βρεθήκαμε στο 15,4 εν μια νυκτί και μπήκαμε «εκόντες άκοντες» στο ΔΝΤ; 

Ο εφιάλτης του 3ου Παγκοσμίου

Οι περισσότεροι θεωρούν πως το βασικό πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό, ιδίως μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία – ο πλανήτης κινδυνεύει όμως από τις οικονομικές ασυμμετρίες που καταλήγουν συνήθως σε πολέμους

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου Putin, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν σχετικά με αυτόν που έχει «κινήσει τα νήματα», με κριτήριο το ποιός έχει συμφέρον – μη αποδεχόμενος ίσως πως η ισλαμική ISIS ήταν ο πραγματικός οργανωτής των χτυπημάτων, έχοντας χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» από άλλους.

"Κεραυνοί" Β.Πούτιν κατά της Δύσης: "Το ISIS χρηματοδοτήθηκε από 40 χώρες και κάποια κράτη-μέλη του G-20"

"ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ" ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ... ΚΑΛΑ "ΠΑΙΔΙΑ"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ότι κράτη-μέλη του G-20 και συνολικά 40 χώρε χρηματοδότησαν το ISIL κατήγγειλε πριν από λίγο στην Αττάλεια όπου και λαμβάνει χώρα η Σύνοδος κορυφής, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν "φωτογραφίζοντας" έτσι τις ΗΠΑ, την Γαλλία και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που από το 2012 είχαν αποδεχθεί την άρση του εμπάργκο στο συριακό πετρέλαιο για να μπορούν οι τζιχαντιστές να έχουν έσοδα! , παρουσιάζοντας δορυφορικές εικόνες και αεροφωτογραφίσεις που αποδεικνύουν το πραγματικό μέγεθος των εμπορικών συναλαγών της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Οργή και συγκλονιστικά στοιχεία Β.Πούτιν κατά Τουρκίας: "Η Άγκυρα βρίσκεται πίσω από τους δολοφόνους του ISIS"

ΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΠΑΕΙ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ

του Βασίλη Καπούλα 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με μια σειρά δορυφορικών φωτογραφιών και βίντεο από κάμερες δορυφόρων και πρακτόρων των ρωσικών υπηρεσιων πληροφοριών κατέδειξε στην Σύνοδο Κορυφής των G-20 ως υπεύθυνη την Τουρκία για τον εξοπλισμό και χρηματοδότηση του ISIS! 

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που δείχνει την διαδρομή των βυτιοφόρων του ISIS που εισέρχονται και παραδίδουν πετρέλαιο στην Τουρκία.