MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Το μεθοδευμένο χάος και η εναλλακτική προσέγγιση

«Η αμφισβήτηση είναι η μόνη στάση η οποία μας επιτρέπει να πάμε διανοητικά πιο πέρα. 

Εάν δεν υπάρχει αμφισβήτηση δεν υπάρχει πρόοδος. 

Εάν δεν αμφισβητούμε τίποτα είμαστε πανευτυχής, κατά τρόπο ανυποψίαστο. Η αμφισβήτηση είναι μία μεγάλη Αρετή» , 

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι με κάποιο πολύ «περίεργο τρόπο», όλα αυτά τα οποία συνέβησαν στο Παρίσι μέσα σε λίγες ώρες (για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο από τα τραγικά γεγονότα του συνέβησαν στο Charlie Hebdo), αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον περίπου έξι έτη, αρχής γενομένης από την επίσημη υπογραφή του πρώτου μνημονίου, καθώς επίσης και οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στην ευρύτερη εξαιρετικά εύφλεκτη περιοχή της γειτονιάς μας, είναι όλα κρίκοι της ίδιας αλυσίδας σχεδιασμού με έναν συγκεκριμένο απώτερο στόχο. 

Γιουσουφάκια, ΔΟΛιότητες και αλητείες

Πάει ο καιρός που ο ΔΟΛ ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Που φταρνιζόταν ο Σταύρος Ψυχάρης και ένοιωθε άρρωστη σύμπασα η κυβέρνηση. 

Πάει ακόμη και η εποχή που ο Ψυχάρης έκανε την υποχώρηση και έμπαινε από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου για να μην ενοχοποιηθούν αυτοί που συναντούσε. Αν το δεις σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, πρέπει να είναι σκληρό για τον Σταύρο Ψυχάρη να χάνει τα πάντα. 

Να παίρνει τηλέφωνο υπουργούς και να μην απαντούν, να ζητά δάνεια και να μιλά με τους γραμματείς αυτών που κάποτε διόριζε και (το χειρότερο) να απολογείται σε Εισαγγελείς που κανονικά θα έπρεπε να τρέμουν μπροστά στο όνομα και την εικόνα του. 

ΖΩΗ … Θα χρειαστούν ελικόπτερα!

Με ένα tweet γεμάτο… φαρμάκι η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου. Διαβάστε τι έγραψε για τα… ελικόπτερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού τα Εξάρχεια έγιναν και πάλι πεδίο μάχης. Ωστόσο, υπήρξαν παρατράγουδα και… πολιτικής φύσης. 

Ο Φασισμός σε όλο του το μεγαλείο. – Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας αρνείται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Πολλές φορές από αυτό εδώ το βήμα, έχουμε αναφέρει ότι ο φασισμός εισχώρησε μέσα στα αστικά κόμματα και σήμερα ανεξάρτητα εάν μιλάμε για αριστερά η δεξιά, στις ηγεσίες των κομμάτων προωθήθηκαν φασίστες οι οποίοι καθορίζουν τις τύχες των κρατών. 

Από τον φασισμό αλώθηκαν θεσμοί του κράτους, όπως η δικαιοσύνη σε μεγάλο μέρος, ο συνδικαλισμός, τα κόμματα και το αποτέλεσμα το βλέπουμε, όχι μόνο στην καθημερινότητά μας αλλά και από τις αποφάσεις των «κέντρων των αποφάσεων» 

Μαντέψτε ποιος θα υπογράψει το «ξεπούλημα» των αεροδρομίων…

Με ΦΕΚ εξουσιοδοτούνται από τον Τσίπρα και το Υπουργικό Συμβούλιο 3 υπουργοί για την υπογραφή των Συμβάσεων παραχώρησης αεροδρομίων… 

ο ένας είναι ο Τσακαλώτος, ο άλλος ο Σπιρντζής κι ο τρίτος και καλύτερος είναι…

ο Πάνος Καμμένος! 

ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ.

Το πτωχευμένο ελληνικό κράτος, αλλά κι οι δανειστές του, αναγνωρίζουν επίσημα και μας φορολογούν ανάλογα, ως αξίες των ακινήτων μας τις αντικειμενικές αξίες. 

Επομένως, κάθε πώληση ακινήτων και κάθε πλειστηριασμός που θα γίνουν κάτω από τις αντικειμενικές αξίες τους, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακυρωθούν από μια πραγματικά δημοκρατική απελευθερωτική κυβέρνηση. Όπως ακριβώς έγινε και με την ακύρωση των κατοχικών πωλήσεων, μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς κατακτητές.

«Ίλιγγο» προκαλεί το χρέος της Ελλάδας

ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΦΕΣΙΑ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ - ΤΑ «ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ» ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 

Σχεδόν ενάμιση μήνα προτού το 2015 μας αποχαιρετίσει οριστικά, μια ματιά στο χρέος της ελληνικού Δημοσίου είναι αρκετό, για να προκαλέσει ζαλάδα: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 296 δισ. ευρώ. Αυτά είναι τα χρήματα που οφείλει το κράτος προς ιδιώτες και επίσημους πιστωτές. 

Κι ενώ οι πιστωτές δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι το ελληνικό χρέος παραμένει εξυπηρετήσιμο, με πλέον πρόσφατη την τοποθέτηση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, οι αριθμοί παραμένουν αμείλικτοι παρουσιάζοντας μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια. 

Πλειστηριασμοί: Κανένα σπίτι στα χέρια… ιδιοκτήτη

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ - ΕΠΙ ΕΝΤΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ 

Ένας λαός απογοητευμένος, ταλαιπωρημένος και εξαπατημένος παρακολουθεί σε πλήρη αποχαύνωση μια κυβέρνηση που τρεις φορές του ζήτησε την ψήφο του και τρεις φορές δεν τήρησε ούτε στο ελάχιστο τα όσα είχε υποσχεθεί. 

Ένας λαός που κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χάσει την ακίνητη περιουσία του χωρίς καν να ξέρει «γιατί;». 

Αεροδρόμια και τουρισμός χαρίζονται στους Γερμανούς

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ – ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου και των σκληρών φορομπηχτικών μέτρων έχει πλέον αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο το ξεπούλημα όλων των κερδοφόρων δομών της χώρας. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει έναντι ευτελών τιμημάτων τα αεροδρόμια και άρα την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας που είναι ο τουρισμός.