MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τους Rothschild από την πίσω πόρτα βάζεις κύριε Τσακαλώτο;

Παιχνιδάκια με την ευρωπαϊκή διαπλοκή ή προσωπική ατζέντα από τον κύριο Ευκλείδη;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, ο κύριος Τσακαλώτος ετοιμάζεται να θέσει την Rothschild Bank ως σύμβουλο διαχείρισης του Ελληνικού χρέους! Η απόφαση μάλιστα είναι καθαρά προσωπική και με επιχειρηματολογία του τύπου «μα με πιέζει ο Ολάντ, που τόσο μας έχει βοηθήσει!»

Κοιτάξτε λοιπόν πως στήνονται τα ωραία παιχνίδια δισεκατομμυρίων στην Ευρωπαϊκή διαπλοκή: 

Οι τράπεζες θα ξέρουν τα πάντα!...

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Κάθε οικονομική πτυχή της ζωής του δανειολήπτη με «κόκκινο δάνειο» θα μπορούν να ελέγχουν οι τράπεζες με την θεσμοθέτηση του όρου «συνεργάσιμος οφειλέτης» που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Εκτός από τις αυστηρές προϋποθέσεις που αίρουν την προστασία της πρώτης κατοικίας και οδηγούν στους πλειστηριασμούς δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών εισάγει μία ακόμη επικίνδυνη διάταξη. Θεσμοθετεί τον ορισμό του «συνεργάσιμου οφειλέτη»…

Σοκ! Το ΔΝΤ ζητάει και νέα μείωση μισθών στην Ελλάδα (διαβάστε την έκθεση)

«ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ» ΕΝΑ... 2% ΕΠΙΠΛΕΟΝ!

(Σ.Σ.: Και μετά ένα 5%, και μετά ένα 3%, και μετά ένα 4%, και μετά  .....)

Σοκάρει εισήγηση αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που σε έκθεσή τους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα... «αντέχει» μία ακόμη μείωση μισθών. Αν και οι εκτιμήσεις τους δεν απηχούν τις επίσημες απόψεις του Ταμείου εντούτοις είναι ενδεικτικές του τρόπου που σκέφτεται μια μερίδα οικονομολόγων

Προσδιορίζουν δε τα επίπεδα μιας ενδεχόμενης νέας μείωσης στο 2% και όπως αναφέρουν θα έπρεπε να εφαρμοσθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν πληγεί από την κρίση (δηλαδή την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία).

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Έχουν κόμματα-καβάτζα για να τα «ρίξουν» στην κυβέρνηση

Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, μετά και τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς όπως όλα δείχνουν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι -για ακόμα μία φορά- εύθραστη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα σενάρια της οικουμενικής κυβέρνησης ή των αλλαγών στον κυβερνητικό σχηματισμό έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ξανά… 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του στον Real FM, η Γερμανία έχει «καβάτζα» τρίτο και τέταρτο κομμα για να τα ρίξουν στην κυβέρνηση, καθώς αναμένονται νέα… προβλήματα όταν πάνε στη Βουλή το ασφαλιστικό ή άλλα μέτρα-σκληρά για τον ελληνικό λαό. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΩΣ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Μετά από την αριστερή ανθελληνική πολιτική για απελευθέρωση των λαθρομεταναστών από τα κέντρα κράτησης, δίνεται στους λαθρομετανάστες χαρτί για 6 μήνες άδεια παραμονής στην χώρα μας – μέχρι να αποφασίζουν το πότε και αν θέλουν να μεταβούν σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν. 

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim

Η Αθέατη γνώση σας αναλύει την απάτη Τσίπρα για παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Φινλανδία, αντιδράσεις κατά του ευρώ

Όλο και περισσότερες χώρες τοποθετούνται εναντίον της Ευρωζώνης, ιδίως μετά τη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο της Τρόικας, με κριτήριο τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου – αν και η μάχη θα κριθεί στη Γαλλία

Ενώ η Ιταλία συζητάει πολύ σοβαρά την έξοδο της από την Ευρωζώνη, παρά το μεγάλο ύψος του δημοσίου χρέους της (άρθρο), θεωρώντας ότι δεν μπορεί να συμβιώσει με την αχόρταγη Γερμανία, καθώς επίσης πως δεν πρόκειται να αλλάξει η χώρα, φαίνεται ότι προστίθεται η Φινλανδία σε εκείνα τα κράτη που δεν είναι ικανοποιημένα με το κοινό νόμισμα.

Το μεγάλο σκάνδαλο της 3ης ανακεφαλαιοποίησης

Πώς μεθοδεύουν και ποιοι ωφελούνται από τη χρηματιστηριακή κατρακύλα των τραπεζών

Του Παύλου Δερμενάκη

«…Η χοντρή εκκαθάριση, αφορά δύο κατηγορίες παραχωρήσεων που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα του μνημονιακού σχεδιασμού: [α) αφορούσε την τότε ασφαλιστική μεταρρύθμιση] και β) την εκχώρηση των συστημικών τραπεζών σε κερδοσκοπικά funds και ντόπια συμφέροντα, που θα σημάνει την απόκτηση του ελέγχου στο σύνολο σχεδόν της ιδιωτικής περιουσία, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας.

Ζωή: Αντί να διαγράψουν τα δάνεια και το χρέος, διαγράφουν όποιον διαφωνεί

Με τον συνηθισμένο καυστικό τρόπο σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τις διαγραφές Παναγούλη-Νικολόπουλου από της Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αντιστοίχως. 

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακεραύνωσε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ειρωνικά: