MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ο τρομοκράτης τώρα δικαιώνεται – Δικτατορία στη Γαλλία: Απαγόρευση διαδηλώσεων, κράτηση χωρίς δίκη, κατ’ οίκον έλεγχοι χωρίς ένταλμα!

Τρεις μήνες «στον γύψο» θα περάσει η Γαλλία, η χώρα – σύμβολο των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στον απόηχο της πολλαπλής αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι στις 13/11 

«Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης δίνει στην αστυνομία υπερεξουσίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να θέτει άτομα υπό κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς δίκη, να διεξάγει κατ’ οίκον έρευνες χωρίς Εισαγγελέα και να «κατεβάζει» οποιοδήποτε site θεωρεί ότι αποτελεί πιθανή απειλή» 

Το γαλλικό κοινοβούλιο αποφάσισε χθες την παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες, δίνοντας στην αστυνομία τεράστιες εξουσίες, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να θέτει άτομα υπό κατοίκον περιορισμό χωρίς δίκη και να «ρίχνει» ιστοσελίδες του διαδικτύου. 

Η ατέλειωτη ιστορία του παγκόσμιου χρέους

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που έσκασε η στεγαστική φούσκα στην Αμερική. Έχουν περάσει σχεδόν έξι από τότε που η αφερεγγυότητα της Ελλάδας πυροδότησε την κρίση του ευρώ. 

Ο συνδυασμός αυτών των επεισοδίων δημιούργησε μια συγκέντρωση χρέους, ακολουθούμενη από μια πτώχευση. Μία τρίτη δόση στα χρονικά του χρέους εξελίσσεται σήμερα. Αυτή τη φορά, η τοποθεσία είναι στις αναδυόμενες αγορές. Οι επενδυτές έχουν ήδη ξεφορτωθεί περιουσιακά στοιχεία στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όμως η πλήρης αγωνία της επιβράδυνσης βρίσκεται ακόμη μπροστά μας. 

Πέντε Μεγάλοι πιστωτές απαιτούν τα χρήματά τους από τις ΗΠΑ !

Πέντε μεγάλες πιστωτές του αμερικανικού χρέους ΠΩΛΟΥΝ σαν τρελοί αμερικανικά ομόλογα , σε μια ένδειξη της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης η οποία «ωθείται» από την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μόλις δημοσιοποίησε η Federal Reserve Board στην Ουάσιγκτον, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα

Ο μεγαλύτερος κάτοχος των αμερικανικών ομολόγων η Κίνα, έχει «πουλήσει» αμερικανικά ομόλογα αξίας 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίωντον Σεπτέμβριο, με την Ιαπωνία να έπεται με 19,9 δις $. 

Λήξη χρόνου για την Ελλάδα, κοινό πολιτικό μέτωπο ή κατάρρευση!

Ελάχιστα περιθώρια αντιστροφής της κατάστασης στη χώρα υπάρχουν και αυτά μόνη της η παρούσα κυβέρνηση είναι αδύνατον να τα εκμεταλλευτεί προς όφελος των Ελλήνων.

Αυτό σημείωσε ο οικονομολόγος και αναλυτής Βασίλης Βιλιάρδος μιλώντας σήμερα στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, από τους βασικούς συντελεστές του portal analyst.gr. Όπως είπε, η κατάσταση είναι σοβαρή.

«Ο χρόνος του παιχνιδιού έχει λήξει. Αυτό που οφείλει όμως να μας απασχολεί σήμερα δεν είναι το παρελθόν, αλλά το μέλλον - ενώ δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο στη διάθεσή μας. Στα πλαίσια αυτά, πρώτη προτεραιότητα μας οφείλει να είναι η αντιμετώπιση του δίδυμου εφιάλτη μας - του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους, μέσω της διαγραφής τους», τόνισε ο κ. Βιλιάρδος.